Zadní brzdy - výměna paken (přípravek)

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 04.08.2010 do 04.09.2010, založil/a Rabbit
řadit dle data
09:59:45
04.09.2010
Rabbit
Hmm, tak je to vyřešené. Zadní brzdy nebrzdily. Chyba byla v HBV, předek brzdil, ale zadek ne.
19:56:46
11.08.2010
minno
-> Rabbit: vyskúšaj hlavne, či ti tie zadné brzdy vôbec brzdia, keď ti na STK povedali, že nebrzdia vôbec....Tak ako sme písali, dvihni zadok, posaď pomocníka za volant a nech ti šľapne na brzdu či sa kolesá zabrzdia.....
19:14:45
11.08.2010
Rabbit
No ptám se ptoto, že sem se tu dočet, že některý druhovýrobní pakny maj věčí výřez na rozpěru či co. Ale kontroloval sem je se starejma a vypadali stejně.

Taky sem si řikal jestli nejsou přirezlý prasata, ale zase. Když to předtim brzdilo, tak to prasata snad bejt nemůžou ne?

-> minno: -> Syny:

No měnil sem jen venkovní gufero v domečku ložiska.

Měnil sem jen pakny a velkou a malou pružinu. Rozpěry mezi pakny a symostavy zůstaly původní. Samostavy sem jen promazal aby nabyly zatuhlý a chodily.

-> afro100:

No dojel sem z garáže domu (asi 20km), ale brzdil sem jen z lehoučka. A ráno na technickou.

-> peti:

OK, takže povolit ručku, projezdit a robrzdit aby se to ustavilo a potom nastavit ručku a jet na STK.
12:06:13
11.08.2010
peti
-> Rabbit: po vymene oblozenia aspon tyzden pojazdi nech si to sadne a potom si zdvihni zadok auta , daj rukcu na 3-4 zub a dotahuj tak aby jemmo uz zacalo chytat oblozenie a hlavne rozvnomerne na obidvoch stranach, ale aby pri povolenej rucke nechytalo, ja som to ropbil takto a nemal som ziadny problem na STk , jenu stranu som 2,00kN a druhu 1,99kN na rucke
23:44:35
10.08.2010
Syny
-> Rabbit: Prvni vec... Z toho co pises sem pochopil, ze si mel dole buben a zjistil, ze te tam tece olej... Tak si vymenil gufero v domecku a poskladal to. Pokud jo, tak te zklamu, ale je to uplne na nic a olej te tam tece dal... Pokud tece olej, tak se musi vymenit gufero vnitrni v nohavici a to musis rozebrat kompet napravu... Je to oser, ale zase kdyz das dobry gufera a mas ok krouzky na poloose, tak bude na dalsich X let pokoj...

A za druhy... Druhovyrobni samostavy jsou nic moc... Radsi sezen treba malo jety, ale dobry origo... Nevim co kazdej tak hroti tu rucni brzdu - ja s tim nemel nikdy problem... Poskladal sem bzdy, vlez do auta, zaslap brzdu (tim se pakny rozthnou), povolil brzdu (ted by mel pakny zabrzdit samostav), pak utahnul rucku v tunelu a zkusil ji zatahnout... Steloval sem to tak, aby na 7-8 zubu byla na maximu a vahadlo bylo symetricky... Dle me by to slo i tak, ze misto slapnuti na brzdu staci zatahnout nesestelovanou rucku, pak dotahnout a znova a tak dale... Pokud se dostanes do stavu, ze uz ani silou vejs paka nejde, da se ocekavat, ze sou pakny namackly na bubnu a po uvolneni uz si je sam vymezi samostav (pokud funguje)... Dle me je to uplne stejny jako seslapnutim brzdy, ac pracnejsi a musis mit jistotu, ze pakny sou stejne a nadoraz...
upraveno 1x, naposled 10.08.2010 23:47:22
21:11:33
10.08.2010
afro100
-> Rabbit: zalezi aj kolko si od doby nez si to menil najazdil, pokial si siel z dielne rovno na STK tak si to este nemuselo sadnut ...
20:08:22
10.08.2010
minno
-> Rabbit: dvihni zadok, zavolaj si pomocníka a skús či to ozaj nebrzdí nič alebo to brzdí len trochu. Gufero si menil len to vonkajšie vo veku ložiska? Ak áno tak to ti nepomôže nič.
19:36:25
10.08.2010
Rabbit
Tak sága pokračuje. Rozdělal sem bubny, vyměnil na jedný straně tekoucí gufero a na obou stranách vyčistil bubny. Vyměnil pakny, pérka co táhnou pakny k sobě a promazal samostavy aby chodily. Pak sem nahodil bubny a nastavil ručku. Potom sem odvzdušnil.

Na technický mi řekli, že mi tentokrát zadek nebrzdí vubec 9 .

Nechápal sem když to předtim brzdilo, tak sme s mechanikem vyločili prasátka HBV. Potom řikal, že než sem našteloval ručku sem měl prošlapat brzdy aby se pakny nastavili k bubnu a teprve potom naštelovat ručku.

Fakt to může bejt tim nebo mám hledat chybu někde jinde?
12:46:58
08.08.2010
105
a kdyz tam ten drat zapomenes tak muzes delat burn-outy 4 3 3
10:16:52
08.08.2010
Rabbit
Díky moc všem, už je to udělaný. Pro sichr sem tam dal drát. Ale měl sem do tam jen tak lehce a ani se to nehlo. Teď ještě seřídim ručku a bude to.
21:39:51
05.08.2010
Syny
Nic nezajistovat... Udajne to je kvuli tomu, ze by se prasatko roztahlo, a z expanzky se natahal brzdovka do okruhu... Ale v praxi to problem moc neprinasi, takze neresit...
16:17:31
05.08.2010
Pavel P..
co bys zajišťoval... manžety toho prasátka to podržej bez problemu, až budeš pakny nasazovat tak pístky zamáčkni dovnitř a usaď pakny.

jen k natahování těch pružin je dobrý si smontovat pakny s pákou ručky a samostavem, pak zaháknout pružinu, druhou paknu si zašlápnout, natáhnout a vrazit rozpěrku.

dolní pružina,: nasaď si jednu paknu do tý drážky, druhou dej ven, zahákni pružinku a plochym šroubovákem jí tam přetáhni přes hranu toho plechu.
16:04:27
05.08.2010
kubo980
pre istotu je najlepšie dať tam ten drôt..
21:26:17
04.08.2010
MATTESS
-> minno: taky jsem to ještě nepotřeboval
21:15:59
04.08.2010
minno
obvykle to zaistovat ani netreba. pokial neslapes pri zhodenych paknach na pedal, piestiky z valceka same nevylezu.
20:55:42
04.08.2010
Nwkt
drátem
20:54:47
04.08.2010
Rabbit
Ahoj, mám dotaz. Musim rozdlat brzdy protože sem kvuli nevyvážení zadních brzd neprošel STK. Stáhnout buben a vyměnit pakny a pružiny nějak zvládnu. Jde mi o to, že Andrt i Dílenská příručka píše něco o zajičtění pístků prasátka. Čím to mám zajistit, když nemám přípravek? Díky
Extreme Tyres