skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní polonáprava Lr130
10:53:04
01.10.2009
01.10.2009

vhml
-> yjedli: pokud je to hluboký kotouč, tak by se měl vejít i do 13" disku.
07:52:58
01.10.2009
01.10.2009

yjedli
Kdysi jsem kdesi zaslechl, že 252 mm je pro disk kola 13" OK, ale 259 mm již vyžaduje 14 - 15 " disk (kvůli brzdičům), ale nevím, co je na tom pravdy...(nepřepočítával jsem to, ani nezkoušel).
00:02:00
01.10.2009
01.10.2009

vhml
-> yjedli: dle homologace by měla mít LR průměr 252mm a L/A 260mm
22:31:16
30.09.2009
30.09.2009

Saky
-> yjedli: original kotouc ma myslim tech 252.. ted si nejsem jisty ale je to ten rozmer udavany v homologacnich listech jakykoliv jiny prumer bych pro to za LRu nebral ten vetsi je Ackovej kterej je podobnej.. nicmene ja mel nekolik kotoucu tohoto prumeru o ruznych vyskach .. v rozsahu cca 15mm a jak si pak clovek ma vybrat original? ja jsem zvolil jeden z nich na ktery byl model a ktery se proste udelal a pro me je to original a pro ty ramena co delam to bude pasovat, nicmene pokud ti omerim ten rozmer neznamena to ze to bude pasovat Tobe.. pokud muzu radit sesad to s kotoucem a pak svarej.. nejuniverzalnejsi rada..
k podlozce: 2mm clovek v podstate neresi ja mluvim o takovych rozsirujicich podlozkach duralovych sily cca 20mm coz se bezne na LRach da videt.. nekdo to ma nekdo ne..
dalsi vec vnitrni nabojek.. mam dvoje kazdy je jinak vysoky.. co je original? to s tim opet souvisi.. proste si myslim ze to panove mrskali co dum dal a co dilna to original a proste dnes tezko zjistit co je vlastne original..
dalsi vec poloosy.. ruzne delky atd.. pak si vyber-))
dulezite je pouzit jen kvalitni vnejsi nabojek nebot ten je funkcni, proste nekoupit to z dostupneho blata a cekat az si nekdo rozbije hubu a to co je vevnitr se proste vzdycky nejakou podlozkou prizpusobi, tam uz ani na materialu moc nezalezi nebot vsechno dnes dostupne bude srovnatelne nebo lepsi nez original
proste to resit vse az najednou az to bude po kupe vsechny dily..
k podlozce: 2mm clovek v podstate neresi ja mluvim o takovych rozsirujicich podlozkach duralovych sily cca 20mm coz se bezne na LRach da videt.. nekdo to ma nekdo ne..
dalsi vec vnitrni nabojek.. mam dvoje kazdy je jinak vysoky.. co je original? to s tim opet souvisi.. proste si myslim ze to panove mrskali co dum dal a co dilna to original a proste dnes tezko zjistit co je vlastne original..
dalsi vec poloosy.. ruzne delky atd.. pak si vyber-))
dulezite je pouzit jen kvalitni vnejsi nabojek nebot ten je funkcni, proste nekoupit to z dostupneho blata a cekat az si nekdo rozbije hubu a to co je vevnitr se proste vzdycky nejakou podlozkou prizpusobi, tam uz ani na materialu moc nezalezi nebot vsechno dnes dostupne bude srovnatelne nebo lepsi nez original
proste to resit vse az najednou az to bude po kupe vsechny dily..
22:04:47
30.09.2009
30.09.2009

yjedli
Souhlasím, i já mám již 2 druhy kotoučů, s průměrem 252 mm a 259 mm a hloubkou 75mm a 80 mm. Podle mě by měl být ten 252 mm originál. Distanční podložka 2 mm mezi domek SKF a hrdlo trubky polonápravy by měla být použita (nahrazuje štít bubnové brzdy). Dokonce jsem viděl i zadní polonápravu s drážkou hlubokou přes celou tloušťku stěny...ale máš tedy originální rozměry AZNP?
21:43:18
30.09.2009
30.09.2009

Saky
co náprava to originál.. náprav jsem měl několik a každá jinak.. je to dané hloubkou kotouče a podložkou kterou někdo dáva či nedává mezi domek ložiska a rameno
kotouče jsem měl 3 každý 100pct originál a každý měl jinou výšku kotouče takže logicky jinej rozměr držáku viz tvůj obrázek..
kotouče jsem měl 3 každý 100pct originál a každý měl jinou výšku kotouče takže logicky jinej rozměr držáku viz tvůj obrázek..
20:56:32
30.09.2009
30.09.2009

yjedli
Ahoj, rád bych se vás zeptal, zda nemáte někdo orig. doku, nebo rozměry úpravy zadní polonápravy pro držák brzdiče (viz. obr.) - zajímá mě poloha držáku a rozměry drážek pro třmen. Děkuji.