skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vlečka
-> Goody 23: speedpro...
Chlapci neviete mi pomoct kde by som mohol zohnat to pruzne lozko hladam to a neviem to najst vopred dakujem ...

-> Jakub M.: jo doufam ze mas pravdu a sedne si to stimi pruzinami dobre.. kamarat mi hovoril co ich skusal ze auto snimi sedi velmi skvele naklon je mensi ako u seriovych a tak.. no ale mam to len z pocutia potvrdit neviem.. ale velmi sa na tie pruziny tesim
.. ked to zlozim.. poitam tak v sobotu tak budu informovat plus foto ako to sedi a vyzera
a jo mas pravdu ja du tak trosku do motorsportu ked sa to tak da nazvat :-)

-> Bc. Duso:
to bude vpohodě... tam šlo jen o to abys tam nešoupl ty z rapida... protože je to pak možný zdroj problémů
, dalším faktorem je, že já jdu cestou originálu a ty myslím trochu jinou ... proto já kolem toho nadělal tolik pokusů ...
to bude vpohodě... tam šlo jen o to abys tam nešoupl ty z rapida... protože je to pak možný zdroj problémů

-> Jakub M.: tak ja davam Garde vlecku pruziny od SAKYHO zadni.. a tlumice 120 pritvrzeny..cela naprava bude podvazana.. uvidime jak si to sedne.. nevim..
-> MOLSO:
nevyhazuje... to to měl asi kamarád špatně namontovené, neboť je sice pravda, že každé to jednotlivé rameno vzdálíš od převodovky o cca 15mm a tím samoz. povytáhneš tzv. tripod, ale je to stále v normě..., protože když porovnáš Garde a Rapid rameno, tak zjistíš, že je rozšířeno směrem ven z auta, ne směrem k převodovce. Také tam hraje roli pružina, protože ač se to nezdá, když dáš dohromady šikmý ramena Garde a Rapiďáckou přužinu, ta pružina na to bude moc tvrdá, prostě jen pro to, že je asi o 3cm delší než ta z Garde a pak je teoretický možný že ten tripod to nezvládne.. jo a taky pak vznikaj docela velký pozitivní odklony!
-> Bc. Duso:
na to si dej taky bacha... na ty pružiny, na svým autě jsem tuhle chybu udělal a vypadalo to jak vyložená T148
rozhodně je mnohem lepší použít Garde pružiny... a vůbec všeobecně, tahle kombinace není žádná legrace, já s tim měl problémy dost dlouho, než to začlo fungovat tak jak má... dalším obr problémem byly tlumiče, protože když už tam byly Garde pružiny, tak to zas bylo moc měkké a s Rapid tlumičema se to auto houpalo a to byly nové, po repasi .... vyřešily to až nové Garde tlumiče... no prostě žádná sranda... ale na druhou stranu můžu říct, protože mám možnost porovnání, že Garde podvozek je o mnoho líp odladěný, než rapiďácký! (oboje samoz. série, až na moji anabázi s 5q převodkou)
nevyhazuje... to to měl asi kamarád špatně namontovené, neboť je sice pravda, že každé to jednotlivé rameno vzdálíš od převodovky o cca 15mm a tím samoz. povytáhneš tzv. tripod, ale je to stále v normě..., protože když porovnáš Garde a Rapid rameno, tak zjistíš, že je rozšířeno směrem ven z auta, ne směrem k převodovce. Také tam hraje roli pružina, protože ač se to nezdá, když dáš dohromady šikmý ramena Garde a Rapiďáckou přužinu, ta pružina na to bude moc tvrdá, prostě jen pro to, že je asi o 3cm delší než ta z Garde a pak je teoretický možný že ten tripod to nezvládne.. jo a taky pak vznikaj docela velký pozitivní odklony!
-> Bc. Duso:
na to si dej taky bacha... na ty pružiny, na svým autě jsem tuhle chybu udělal a vypadalo to jak vyložená T148

-> Bc. Duso: na příčce jsou jinak držáky asi o 3 cm
-> Jakub M.: ja som od kamosa pocul ze ked sa skombinuje rapid priecka a uzke ramena tak vyhadzuje tripody ... tak to asi nemal otočené buchty ?
-> petr s: este by ma zaujimalo ci to ma nejaky vpliv na tuhost.. alebo nie.. ale skor ide o to ako pisal JAKUB M.
-> darklord: jo diki moc za radu.

-> Bc. Duso: Jo a dole je napsána úzká
-> Bc. Duso: jo
-> Nwkt: takze toto co je na obrazku znazornene je siroka vlecka protoze silenty smeruju sirsou castou dovnitr.. jo ?
-> Bc. Duso:
motuje se to tak jak píše NWKT z důvodů odlišnosti příček 4q/5q na tenhle typ nápravy... pokud budeš kombinovat 5q příčku převodky s Garde vlečkou, musíš dát ty silentbloky tak jak jsou na eMkové , tzn, větší částí dovnitř
motuje se to tak jak píše NWKT z důvodů odlišnosti příček 4q/5q na tenhle typ nápravy... pokud budeš kombinovat 5q příčku převodky s Garde vlečkou, musíš dát ty silentbloky tak jak jsou na eMkové , tzn, větší částí dovnitř

-> Bc. Duso: ako napisal nwkt, ak mas origo garde vlecku tak sirokym von
-> Bc. Duso: úzká vlečka širokym ven, široká vlečka širokym dovnitř
Je tam upozornenie ze: pruzne lozko vzperneho ramena sa montuje do VII. 1984 obracene. ako to ? ktore je teraz sprave toto na obrazku alebo inac? jedna sa o vlecku z Skoda GARDE. Ako mam to lozko teraz montovat DAKUJEM ZA RADY
STRUCNY DOTAZ.. pruzne lozko vlecenej napravy (uhlovky) sa montuje tak ako je na obrazku ? vlecne rameno. Dakujem.
-> darklord: ok to je pohoda
-> jerzy: ja fotim 3mpix telefonom a pohoda, ono sa to beztak zmensuje
rapidka.blackh0le.eu.org/ ekatalog/cs?page=showp...
-> darklord: ok pokusim se nafotit co mam... staci telefonem 2mpix? fotky celkem v poho, se koukni ke mne do profilu jak to vypada, vsechny fotky jsou stejnym fonem.
-> jerzy: ak mas nafotene diely mozes nahravat fotky, rozkliknes si dany diel a das pridat foto
upravy obrazkov robim radsej sam, pretoze som to dal robit kamosovi a nedopadlo to idealne vid hned prva skupina, jak do odskakuje
upravy obrazkov robim radsej sam, pretoze som to dal robit kamosovi a nedopadlo to idealne vid hned prva skupina, jak do odskakuje
-> darklord: jestli chces muzu pomoct, mam v soucasne dobe docela dost casu, zatim...
teda jestli to jde...
teda jestli to jde...
-> jerzy: neni, je to babracka
-> darklord: tyjo to je naslapane jak se to rozsvecuje, kdyz najedes na ten dil v seznamu. jeste to ale asi neni vsechno co?
-> škodis: tak ked si niesi niecim isty co kde ako ma byt pozri do katalogu ;)
-> škodis: muzes je vymenit s clenem kterej tady nedavno resil zase zastavbu vlecky a mel jen kyvkovy tlumice :)
-> škodis: Jsou delší
a ako je to s tlmičmi môže použit tlmiče s vlečky ???
-> jerzy: Ale hrdlo tam nechte. Na kyvku je jiny ale to nevadi...
takovej downgrade

-> Syny: jo vidis domky, no to by mohl zapomenout, dobra pripominka!
-> jerzy: Tak pise komplet s prevodovkou, tak to snad veme s tim stejne jako pruziny, domky a tlumice...
-> Syny: este musi vzit pricku kyvkovou, ale to je snad samozrejme...
-> darklord: To je normalen zamenny... A do rapida mu pude kyvka i s prevodovkou naprosto v pohode plug and play...
-> Syny: BUDE pasovat alebo BUDE treba prerobit? 

-> škodis: bude...
zdravím mám otázočku kamarát by si chcel prehodiť do svojej rapidky mokrú 5q prevodovku komplet s kyvnou nápravou lebo jeho vlečka je dosť v zlom stave. Bude mu to tam pasovať či treba dačo prerobiť???