skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
teče kolem poloosy
23:31:30
25.07.2009
25.07.2009

King
-> vojtech: Asi to nebude tvůj případ, ale třeba mě se podařilo koupit a namontovat 2 stejný gufera na obě strany převodovky, takže jedna strana byla pravidelně ocákaná od oleje (trošku :). Údajně jsou 2 typy gufer a lišej se směrem otáčení (vyznačeno na guferu) a já tam měl jenom typ pro jednu stranu, takže časem to to trošku uchcávalo.
11:10:36
23.07.2009
23.07.2009

vojtech
tak jsem se do toho vcera pustil.
Po tom, co jsem tu lobrovu odsrouboval a zkusil ji tam jeste jednou zarazit, tak zacvakla. Takze ten jistici krouzek tam nastesti bude.
To gufero takovy "vyzvykly" bylo, takze vymena vse zpatky, dolity olej, zkušebni jizda a nikde ani kapka.
taky jsem jeste koukal, ze ta Lobrova poloosa je tak o 1,5 cm kratsi nez ta tripodova...
no ale uz je venku a zadny dalsi problemy snad nebudou.
Dik a zdar
Po tom, co jsem tu lobrovu odsrouboval a zkusil ji tam jeste jednou zarazit, tak zacvakla. Takze ten jistici krouzek tam nastesti bude.
To gufero takovy "vyzvykly" bylo, takze vymena vse zpatky, dolity olej, zkušebni jizda a nikde ani kapka.

taky jsem jeste koukal, ze ta Lobrova poloosa je tak o 1,5 cm kratsi nez ta tripodova...
no ale uz je venku a zadny dalsi problemy snad nebudou.
Dik a zdar
12:49:26
22.07.2009
22.07.2009

Matthes, záškodník z TechWebu
-> vojtech: Vysouvat by se to nemelo, proto to asi skurilo gufero v prevodovce
Je tam pruznej krouzek v diferaku, ktery drzi poloosu.
20 je to gufero, nejlip kdyz sezenes nesmerovy, obycejne dodavaj smerovy. Me teda smerova netecou, ale nekdo s tim ma problemy...

20 je to gufero, nejlip kdyz sezenes nesmerovy, obycejne dodavaj smerovy. Me teda smerova netecou, ale nekdo s tim ma problemy...
12:45:18
22.07.2009
22.07.2009

vojtech
.
12:44:50
22.07.2009
22.07.2009

vojtech
Zdravím, potřeboval bych poradit.
Koukám, že po jedné delší jízdě mi zůstala pod autem kaluž oleje. Olej tekl z převodovky v místě, kde je zasunutá poloosa.
Aby toho nebylo málo tak jsem zjistil, že ještě od původního majitele mám na jedné straně Lobro (na té, na které to netěsní) a na druhé tripod. Co je divné že na rozdíl od toho tripodu se ta poloosa s Lobrem dá z převodovky vysouvat tak o 1 cm ven a zpět.
Pořídil jsem tedy zrepasované poloosy s tripody a chystám se na výměnu.
Ale mám pár dotazů:
Jaká těsnění bych měl koupit, je to jen to s číslem 20?,
A pak jak je možné, že se ta poloosa takto hýbe, ta s tím tripodem vůli nemá vůbec. Co jsem zkoušel hledat tak by na vině mohl nějaký pojistný kroužek, ale nějak nevím, kde by vlastně měl být.
Dík za každou radu
Koukám, že po jedné delší jízdě mi zůstala pod autem kaluž oleje. Olej tekl z převodovky v místě, kde je zasunutá poloosa.
Aby toho nebylo málo tak jsem zjistil, že ještě od původního majitele mám na jedné straně Lobro (na té, na které to netěsní) a na druhé tripod. Co je divné že na rozdíl od toho tripodu se ta poloosa s Lobrem dá z převodovky vysouvat tak o 1 cm ven a zpět.
Pořídil jsem tedy zrepasované poloosy s tripody a chystám se na výměnu.
Ale mám pár dotazů:
Jaká těsnění bych měl koupit, je to jen to s číslem 20?,
A pak jak je možné, že se ta poloosa takto hýbe, ta s tím tripodem vůli nemá vůbec. Co jsem zkoušel hledat tak by na vině mohl nějaký pojistný kroužek, ale nějak nevím, kde by vlastně měl být.
Dík za každou radu