skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Po zatočení táhne na stranu
14:04:34
05.07.2009
05.07.2009

Hrabosh
No tak sem to složil tak jak to je, koupim maticovou maznici (protože na ni mám pumpičku) a zkusím to tam natlačit. Pak napíšu, jestli to pomohlo ...
22:49:34
04.07.2009
04.07.2009

Kuladmin
Byt tebou proste bych skusil tou maznici - pokud ji nemas starsi skodovkari urcite radi zapujci apod - naprat tam vazelinu - dela se to tak dlouho dokud nejde vazelina ven i nahore u te gumicky. Pokud by ti hodne tekla dole doporucuju cely spodek pevne omotat hadrem pridrzet a rvat tam tu vazelinu.
21:53:33
04.07.2009
04.07.2009

Hrabosh
Tak jsem se k tomu dneska konečně dostal. Sundal jsem kulák na kole u spolujezdce a zkoušel točit těhlicí ... šlo to celkem dobře. Tak jsem to zkusil u řidiče a tam sem byl rád, že sem s ní vůbec pohnul. Vyšrouboval jsem ventilek na vazelínu a byl suchej (bez vazelíny).
Tak mám pocit, že tam bylo asi málo vazelíny a začlo to reznout :o( Zkoušel jsem to rozdělat, ale podařilo se mi sundat z toho čepu jen ten spodní držák ... těhlici ne.
Tak přemýšlím, jestli se na to mám vybodnout a jezdit s tím tak další dva měsíce (pak plánuju výměnu motoru, tak bych měl čas na výměnu celého čepu), nebo jestli je to akutní.
Co myslíte? Jo a mimochodem .. dá se na ten ventilek někde koupit pumpička-maznice?
Tak mám pocit, že tam bylo asi málo vazelíny a začlo to reznout :o( Zkoušel jsem to rozdělat, ale podařilo se mi sundat z toho čepu jen ten spodní držák ... těhlici ne.
Tak přemýšlím, jestli se na to mám vybodnout a jezdit s tím tak další dva měsíce (pak plánuju výměnu motoru, tak bych měl čas na výměnu celého čepu), nebo jestli je to akutní.
Co myslíte? Jo a mimochodem .. dá se na ten ventilek někde koupit pumpička-maznice?
08:12:13
24.06.2009
24.06.2009

petr s
-> Hrabosh: možná bude stačit promazat nápravu
06:37:19
24.06.2009
24.06.2009

Hrabosh
Jo zapomněl jsem ... š. Garde, přední náprava ze 130tky.
06:36:51
24.06.2009
24.06.2009

Hrabosh
Zdarec.
Když zatočím a pak jedu v přímým směru, tak mi auto táhne na tu stranu, na kterou jsem předtím zatáčel. Pomůže 'škubnout' s volantem na opačnou stranu a vrátit zpátky.
Myslíte, že je to špatná gemoetrie (event. čeho? ) nebo je problém jinde?
Když zatočím a pak jedu v přímým směru, tak mi auto táhne na tu stranu, na kterou jsem předtím zatáčel. Pomůže 'škubnout' s volantem na opačnou stranu a vrátit zpátky.
Myslíte, že je to špatná gemoetrie (event. čeho? ) nebo je problém jinde?