Nastaveni Plováku

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 16.11.2008 do 18.11.2008, založil/a sonny
řadit dle data
22:05:15
18.11.2008
King
-> sonny: Nastavovací návod je v pořádku - u novýho sedru jsem používal kulatinu pr. 12mm a maximálně se má plovák vychýlit od víka na 16mm (ten jazýčkovej doraz). Pro starej plovák z pěnový hmoty platí průměr "štelovací" kulatiny 10mm.
Hladina se na funkci sytiče kupodivu podílet může - stalo se mi, že se taky začal sytič chovat nemravně tzn. s plně otevřeným sytičem to nechtělo blafnout a musel bejt někde napůl, aby se tart zdařil. Přišel jsem na to, že plovák má trhlinku a je v něm troška benzínu a při startu byla hodně vysoká hladina, takže motor uchlastanej.
Ovšem evergreen sytičových problémů je hlavně netěsnost víka na tělese karbu. Ať už jde o problém těsnění nebo nedotažení šroubů - klasikou je ale prohnutí centrální části víka díky nešťastně zvolenýmu způsobu připevnění airboxu na karbec jedním šroubem. Sytič cucá palivo pomocí oný trubičky na víku z prostoru nad sytičovou tryskou a k tomu je potřeba podtlak. Pokud to někde netěsní přisávání do pomocnýho karbu (sytiče) se nekonná. Víko je potřeba srovnat buď ofiko návodem nebo "kladívkovou metodou" na rozevřenejch čelistech svěráku.
Pokud by to víkem nebylo, napadá mě ještě kuriozita, která se mi stala, kdy mi vypadnul onen "restriktor" co je mezi tou nasávací trubičkou a víkem karbu, takže to bylo zase uchlastaný. Ještě jedna věc ovlivňuje funkčnost sytiče a to je klidová poloha škrtící klapky - pokud je klidová poloha klapek hodně "otevřená", zase je málo podtlaku pro sytič o obohacení nefunguje, jak má. Nastavení zákl. polohy je na tom samým sheetu, jako nastavení plovákovky.
Jinak o žádný kuličce pod vzdušníkem sytiče nevím - jediný kuličky jsou součástí akcelerační pumpičky a jedna z nich je pod trubičkou injektoru, ale to nemá se sytičem nic společnýho....
Ozaj Kefalín, čo si predstavujete pod takým slovom "sytič"? 4 2
15:52:48
16.11.2008
sonny
koukno na to ale asi to bude tim syticem protoze ja jsem tam nemel pod vzdusnikem sytice tu kulicku jak tam ma byt a dal jsem ji tam a rekl bych e kolem sytice mi mirne prosakuje benal je to mozny ?
15:46:55
16.11.2008
LiMaK - 742 forever
heled, plovakem to asi nebude, ten zpusobuje neco jkineho nez debilni start na sytic. serid plovak podle nejake seriozni knihy, urcite ne podle sveta motoru a badej dale.

rozeber cely karbec a zamer se na odvzdusneni plovakovky, jestli ma dobre tesnitka, pak bych sdelal sytic a vyzkousel jestli funguje pritlacna pruzina talire, pak bych sel po vsech netesnostech...serizeni smesi prepokladam taky...ono ne vzdy bohata smes znamena dobre jizdni vlastnosti, koukni na svicky....atd....

ale jestli nejsi z těch, co hledaj pricinu ve vadnem steraci predniho okna...
14:55:37
16.11.2008
sonny
ac pumpa je tam nova ja jsem si totiz ten plovak nastavoval podle tohohle skoda-virt.cz/cz/.../8123 5
14:52:29
16.11.2008
LiMaK - 742 forever
ja osobne bych tyhle startovaci problemy spatne nastavenemu plovaku nepripisoval....to spis ti zacala padal ac pumpa....
14:17:17
16.11.2008
sonny
Zdarvím Chtel bych se pozeptat jak mam nastvit plovak na karburatoru sedr ktery mam na moturu favorit bez uprav serie mam ho ve skode 120 . Jakou ma mit plovak vychylku ? nekde jsem cetl ze mam mit vychylku 10 a 14 mm . ja jsem tam mel vychylku tak asi kolem 20 je to mozny driv jsem startoval studenej motor se syticem a ctyrikrat proslapnout plyn a chytlo to a ted mi to chytne az tak na potreti
Extreme Tyres