Problem s lpg s motorem favorit

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 13.11.2008 do 13.11.2008, založil/a Roman Michl
řadit dle data
22:57:19
13.11.2008
King
-> wlad-drakula: Tedy, ne že bych byl jasnovidec, ale předpokládám, že Roman jezdí většinou na LPG (když je za poloviční cenu, než benál :) a jak už jsem napsal, tak fajnovosti typu akcelerační pumpičky jsou LPG systému naprosto ukradený4
22:54:59
13.11.2008
King
Tak karburátor, pokud není mechanicky úplně na dně, v tom hraje jenom minimální roli - provoz na LPG ho degraduje jenom na tupou škrtící klapku s obtokem pro nastavení volnoběhu. Nejčastější příčinou tohodle chování je chudá směs. Buď může bejt chudí kvůli nějaký netěsnosti počínaje vstupem vzduchu do sání a hlavou konče a nebo je špatně nastavená směs LPG. Kontrolní otázka zní, jestli už máš vykuchanou termostatickou klapku v tom sacím "kyji" a jestli máš zaslepenou ďouru pro nasávání teplýho vzduchu. A nebo - jestli ještě nemáš, nedej bože, namontovanou tu vrapovanou hadici k vejfukovýmu potrubí :) Pakliže odpoď zní : ne, můžeš zkusit povolit škrtící šroub na tlustý hadici mezi reduktorem a mixerem. Stačí třeba půl otáčky povolit a bohatost směsi by se mohla dostat na slušnější úroveň.
Kdyby ses přes zimu nudil, tak tuning karburátoru v podobě mech. ovládání 2. klapky, je na LPG docela užitečnej a návod se na Virtu s neúprosnou pravidelností vyskytuje :)
Ještě doplním, že první krok plynivkovýho troubleshootingu je obvykle kontrola svíček (popř. výměna) a je záhodno mít chod na benzín v pořádku a karburátor správně nastavenej na benál (aspoň volnoběh).
22:48:07
13.11.2008
wlad-drakula
-> Roman Michl: robi ti to aj na benzin aj na LPG? ak ano skontroluj ci mas v karbeci obe sklenené guličky....
19:23:21
13.11.2008
Roman Michl
Zdarec chlapy potřeboval bych poradit.Mám tědka ve škodě motor s fáčka,karbec je klasické sedr a na LPG při zahřátim motoru když přudce sešlapnu pedál tak mi to žačne trochu haprovat ale jenom chviličku než se dostane do vyších otáček.Tak bych potřeboval poradit už nevímm co stím??
Extreme Tyres