-> RomanT: Ak tak este nik nespravil zablokuj klapku v krabici so vzduchovym filtrom v otvorenej plohe, mozno to pomoze. Teoreticky by to servo malo jej presun zo studenej do teplej polohy osetrit, ale ked je to blbym nastavenim (lpgRJ a mozno aj na splynovaci) a mixerom "na hrane" tak to nezvladne. Bracho s lovtec basic problem nemal ale aj tak som mu tu klapku blokol :).
Inac chudobna a bohata zmes sa chova podobne len inak smrdi z vyfuku ;).
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felda Mpi Lpg za tepla chcipa
09:53:55
19.10.2008
19.10.2008

PeterP136
23:15:21
16.10.2008
16.10.2008

King
-> RomanT: Ta věcička je servo ventil, kterej je ovládanej z ŘJ LPG a na základě signálu z lambba sondy koriguje bohatost LPG. Princip štělování je zhruba stejnej jako na karburátorový verzi tj. šroubek na reduktoru na nastavení předpětí velký membrány (nastavení volnoběhu) a škrťák na hadici k mixu (max. průtok). Je možný, že se to časem rozštelovalo a za tepla je chudá směs. Servo to "dotáhne", ale se zpožděním, což je v případě vyřazení a pádu otáček někdy problém. Možná pomůže jenom trošku povolit šroub bohatosti na reduktoru.
¨Můžeš zaexperimentovat, ale je dobrý poznamenat si o kolik a kam si hejbal štelovácíma prvkama, aby se do dalo kdyžtak vrátit do původního stavu
¨Můžeš zaexperimentovat, ale je dobrý poznamenat si o kolik a kam si hejbal štelovácíma prvkama, aby se do dalo kdyžtak vrátit do původního stavu
19:40:25
15.10.2008
15.10.2008

Milan 136
-> RomanT: ta věcička je krokovej motor takovej ventil dalo by se říct. mě zlobil na cng feldě. napřed to škubalo a pak to přestalo jet úplně
11:41:38
15.10.2008
15.10.2008

RomanT
Kluci da se neco serizovat na Felde 136 Mpi LPG, co se plynu tyce? Je to system lovato a je to klasickej podtlak do sani. Ja mel dycky karbec, a tam to bylo jasny. Za tepla, pri prechodu do volnobehu to ma tendenci chcipat a nechce se to vubec rozjet, jako by byla moc chuda smes - po chvili se to dycky uklidni - tak se chci zeptat, co se da na tomhle systemu postelovat. Je to kamosovo "novy" auto, takze nebyl cas to jeste resit-jen sem prostrik vsechny kontakty. Zkontroluju vsechny podtlaky a uvidime. Jo a v hadici od zplynovace ke klapce je nejaka vecicka do ktery vedou 4 draty - tohle karburatorovy LPGcka nemely - nevite co to je zac? Diky moc