problem s lpg

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 30.09.2008 do 03.10.2008, založil/a radec
řadit dle data
18:51:56
03.10.2008
King
Jenom ještě doplním, že obecně je mixer další překážkou nasávanýmu vzduchu, takže lehce omezuje max. výkon na benzím popř. může způsobovat lehký cukání v přechodovejch režimech, ale rozhodně ne takřka nepoužitelnost režimu na benál. Rozdíl v průtoku vzduchu pro 105tku a 136tku je nějakejch 20pct, což ten mixer zas tak fatálně ovblivnit nemůže. Já měl na 105tce mixer lovato, kterej byl podle papírů použitelnej na všechno z řady 742 a skutečně i když jsem pak upgadnul na favomotor, nikterak ho neomezoval v rozletu. Akorát pro klid mojí fyzikální duše jsem srazil ty hrany po soustružení v těch difuzorech a propiloval je na větší průměr (co dovolila stěna difuzoru).
18:45:08
03.10.2008
King
-> radec: na obrázku je skutečně mixer :) Kolik jsou průměry těch jeho "difuzorů!?
Ovšem když se tak nad tím zamejšlím - píšeš, že když přepneš na benzín, začne cukat. Ok, ale cuká jenom prvních pár vteřin po přepnutí a nebo cuká trvale? Pokud trvale, tak je tam jakási nenulová možnost, že elektromagnet. ventil na přívodu LPG do skutečného "vypařovače" (reduktoru, bubínek někde v mot. prostoru) malinko netěsní a že motor saje vzduch mírně obohacenej plynem, což motor uchlastává (resp. má problém se zapálení toho bohatýho koktejlu uhlovodíků).
V prvním kroku bych zkusil nechat mixer na místě a jenom odpojit tlustou přívodní hadici.
Dál by se dalo třeba vyzkoušet postupně zavření ventilu LPG na multiventilu nádrže. Když se to po delší jízdě nezlepší, tak třeba zkusit odpojit tenkou hadičku mezi sáním a reduktorem (podtlak) a zaslepit ji, aby to nepřisávalo do sání. Tím se zablokuje velká membrána v reduktoru a neměla by propouštět žádnej plyn směrem k mixeru. Co máš vůbec za značku reduktoru?
20:56:54
30.09.2008
PeterP136
-> radec: na obrazku je mixer alias zmiesavac. Pravdepodobne nejaka netesnost medzi mixerom a karburatorom. Alebo bude mat mensie difuzory nez ma karburator.
14:52:04
30.09.2008
radec
zdravim,mam maly problem s lpg:mam s 105 na lpg,menil som motor za 136 a dal som ho nastavit,teraz ked idem na lpg auto ide jak hodinky,ale ako nahle prepnem na benzin auto cuka,nema vykon.ale ked vymontujem vyparovac (na obr.)tak ide na benzin perfektne
zvětšit problem s lpg - obrázek od radec vložen 30.09.2008 14:52:04
Extreme Tyres