Zastavba Lpg

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 22.09.2008 do 23.09.2008, založil/a Sita
řadit dle data
15:52:50
23.09.2008
King
-> Sita: Já jsem právě taky při zástavbě favomotoru uvažoval nad tím "téčkem" na hadici k posilovači, ale zvítězila moje přirozená lenost :) Jinak mě napadá, že ten nátrubek pro hadici k posilovači má docela malej průřez, takže když je posilovač v činnosti, může trošku kolísat podtlak v případný přípojce pro LPG reduktor. Ale to jsou jenom spekulace, když je to namontovaný klasicky, tak v tý jedný větvi sacího potrubí taky ten podtlak pulzuje a funguje to, takže čert ví :)
K tomu vrtání: taky jsem se kdysi před lety zhrozil po zjištění, že montážník to evidentně dělal bez sundání sacího potrubí :) Nicméně když se to vezme kolem a kolem - při tom vrtání se špony odváděj vrtákem ven a na vnitřní stěně sacího pak zůstane jenom troška vychlípenýho matroše. Pak se to protáhne závitníkem, něco malinko tam napadá. Nicméně 99,99pct všech zástaveb LPG do shade bylo provedeno tímhle způsobem a za těch zhruba 10let, co monitoruju LPG "scénu", nikomu se snad nestalo, aby troška těch měkejch Al pilin někomu zdestruovala motor.
Ad "parohy": v dnešní době, kdy se daj za babku získat různý druhy mixérů na experimentování to moc smysl nemá. Musí se to srávně udělat, co se týče průměrů trubiček, jejich optimálního zanoření do karbu atd. Je to spíš takový homade solúšn z pionýrskejch dob LPG v Čechách, kdy se možná dlouhodým experimentováním dalo dosáhnout o něco lepšího výsledku, než s nějakým univerzálním mixerem, kterej nemusel mít ideální průřezy pro danej motor (cca 90pct průřezu difuzorů karbu).
Kuriozitou je zavedení LPG trubičkou zalisovanou z boku do těla karbu, tak aby vyúsťovala v nejužším místě difuzoru. Když se to správně udělá, pak je to prej poměrně čistý řešení, protože to neomezuje proudění vzduchu karbem jako to dělá mix nebo parohy. Elegantně to vyřešil COL, kterej má homemade mixer ala Venturiho trubice zabudovanej v airboxu. Ale to když tak hrdý tvůrce popíše sám :)
15:55:19
22.09.2008
Sita
Hydron: Ja si to myslim taky, jen jsem to sem hodil aby lidi vedeli jak to chodi... Tak ja to zkusim tim teckem nejdriv, vrtat se da vzdycky... Kdyztak sem dam pak vedet.

Jinak jak je to s tim parozim? Svyho casu se rikalo, ze to funguje lip nez mixery nad karbem. No tak to taky budu muset zkusit no...
15:18:01
22.09.2008
Hydron
-> Sita: Já bych to s tím téčkem zkusil, než budeš vrtat. Nic za to nedáš a možná to bude fungovat dobře. Jinak na kecy těch montážníku bych až tak moc nedal. Nevím co to máš za firmu, ale jejich přístup mi připadá poněkud zvláštní, myslím si, že taková větší i když hliníková pilina pod ventilem dokáže ventilové sedlo poškodit.
14:27:39
22.09.2008
Sita
Hydron; ted jsem byl v jedny dilne kde montujou LPG a rikal mi ze to ani neodsavaj, ze jsou to hlinikovy piliny, ktery neni treba resit. Jinak o tom tecku od podtlaku jsem taky premejslel, ale rozmluvil mi to. Ze prej to neunguje nikdy jak ma... Nevim ale proc by nemelo. Holt asi zkusenosti...
13:46:59
22.09.2008
Hydron
Byl jsem u přestavby mého minulého auta a při vrtání trubičky podtlaku rozhodně sací potrubí nesundávali ale piliny při vrtání a řezání závitu odsávali nějakým odsávačem. Ale možná by to šlo vyřešit napojením přes T rozvodku na hadici potlaku k posilovačí brzd.
10:07:39
22.09.2008
Sita
parohy - tim myslim trubicky primo do komor karburatoru...
10:07:06
22.09.2008
Sita
Dotaz c.2 - Neexistuje chytrejsi zpusob zapojeni podtlaku nez navrtani saciho potrubi? Tady bych to trochu omezil na skoda motory s karburatorem Sedr.

Pokud to jinak nez navrtanim nejde - Vrta se to saci potrubi primo na motoru, nebo ho sundavaj? (Kvuli pilinam, atd...)
10:03:12
22.09.2008
Sita
Dotaz c.1 - pouziva jeste nekdo z vas parohu primo do karburatoru misto mixeru?
10:02:17
22.09.2008
Sita
Prendavam LPG z jednoho auta do druhyho a par detailu bych mozna rad vyresil jinak (snaz, lip), tak zakladam tohle tema, ktery by se melo vyhradne tykat zastaveb LPG do skodovek, vcetne fotek, popisu, atd... Takovy tema se mi tu bohuzel nepodarilo najit - pokazdy je to trosku o necem jinym - serizovani, troubleshooting, atd...
Extreme Tyres