výfuk na Škoda 110ls

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 22.07.2008 do 26.07.2008, založil/a dunde.e
řadit dle data
12:57:47
26.07.2008
m8rinek
-> dunde.e: šak jsem ti posilal link že to neni uplně jednoduchy skoda110r.ic.cz/?page=ren ov... a tady konkretne obrazek skoda110r.ic.cz/130s/.../ 20%20(4).jpg ty vyfuky jsou delany ze 120covejch polotovaru tak to proste polaci neresej a nabouchaj....
12:26:02
26.07.2008
dunde.e
tak dneska sem ho musel ještě znovu vyndat a prudloužit svody asi o 2-3cm , ten výfuk je uplně na ***** , aneb dodělej si sám.

Nebo je nějaký rozdíl v řešení výfuku mezi 110LS a 110R? přece motory jsou shodné.
21:36:16
25.07.2008
dunde.e
koupil sem krásný výfuk na 110 - paráda....nebyl natření ničím, tak sem ho postupně natřel 2krát zakladovkou vypalovací 2krát vrchní barvou vypalovací, mezi každým nátěrem sem tom nechal zaschnout a vypálil horkovzdušnou pistolí tak, že se fokal do koncovky výfuku. Když sem sundával výfuk, tak se mi nepodařilo povolit jeden šroub, zrovna zn co je šteft, zalomil se a musel sem shodit to potrubí, včetně sacího - hrozná drbačka, protože na ty matky se nedá nijak normálně točit a muselk sem to dělat všelijak očkovým klíčem po malých kouscích. ....... když už sem to vše rozdělat, opravil a složil, chci montovat výfuk a zjistil sem, že nepasuje jak by měl, ty svody by měli být rovnoběřně za sebou s výfukem aůe byly trochu zkřížené, takže jak to napravit? ručně to nešlo i když sem to šprajcoval i monterpákou mezi svodama a otec zapřený...nakonec sem to musel nařezat flexkou z každé strany asi do poloviny trubky a pak to šlo zkroutit....... nakonec tam jakž takž pasuje, ale už mě to auto totálně se** , cokoliv co na něm udělám pořádně se musí buď rozdrbat nebo se rozdrbe samo. Dva roky sem ho vyvyřoval, stříkal komplet, to auto bylo rozdělané do posledního detailu, nový lak, vše vykytované, vybroušené ...atd a ještě než sem tam nahodil nárazníky a chtěl sem už vyjet, tak se mi zesypaly tažky ze střechy stodoly, protože na ni spadla velké lípa, zadek auta je dodřený jak z války, místama díry jak od velké rány kladivem......8 no nasere to hodně. No a dneska drbačka a ani ten podělaný výfuk nepasuje i když se tváří normálně, vím že to tu už někdo řešil a i ten můj starý původní byl nařezaný..teď už tuším že to bylo kvůli tomu že nepasoval....čím to je? má atypické výfukové potrubí? nebo ty polské výfuky jsou zfušované zmetky?
07:31:14
24.07.2008
Jozka
-> m8rinek: Velmi výhodné.. já jen na dvou a 2 km od sebe a úplně to stačí - takže tomu bych už rozuměl.
22:11:14
23.07.2008
dunde.e
tak výfuk sem objednal ve zdejší mototechně, v pátek bude, takže je problém vyřešen 1
16:11:27
23.07.2008
m8rinek
-> Jozka: nemohl sám mam málo nicméně to mam rozstrakný asi na 3místech cca 20km daleko od sebe...
14:51:47
23.07.2008
Jozka
-> m8rinek: Nemohl bych si u tebe pár věcí schovat, když máš tolik prostoru, že zašantročíš výfuk? Jinak souhlas, vím o třech autodílech, kde 110LS/R mají skladem, a když zrovna nemají, tak obratem dodají...
17:01:01
22.07.2008
m8rinek
-> dunde.e: já ho sehnal v první mototechně, horší věc je že už nevim kam jsem ho dal :)))
16:28:08
22.07.2008
dunde.e
-> m8rinek: no už od více lidí slyším, nebo čtu že se snad dají sehnat. No sehnat erkový = LS by bylo nejlepší. Zítra se vydám do mototechen a budu se ptát, vím že polské na 120 určitě mají tak snad se najde někde i ten na 110LS/R.
16:05:22
22.07.2008
m8rinek
-> dunde.e: priruba pasuje, ale proc nekoupis erkovej vyfuk?:oO
15:46:14
22.07.2008
dunde.e
no přemýšlel sem nad tím, ale nejsem si jistý jestli ty příruby jsou stejné na 120 a 110LS. A jestli ten výfuk jendou sundám tak to auto znepojizdním do té doby než seženu druhý a vzhledem k tomu že sem to auto celé dával do kupy 2roky tak bych ho nerad odstavoval, když jezdi teprve den. 6

A druhý důvod, nevím jestli není ten 120kový dvouplašťový jak se to dělá, takže předělávat bude taky pěkná drbačka a ani nevím jestli ty trubky budou vycházet když to pootočím jak mají, protože na 110LS jsou ty svody prohlé. Kdybych aspoň s jistotou veděl že ta příruba pasuje.

Použil bych ty moje svody, ale ty už jsou jakési nadstavované, předělávané a dost rezavé, takže to by byla až poslení možnost.
15:45:16
22.07.2008
m8rinek
výfuk je schodnej se 110r, normálně ho poláci vyráběj, nicméně plug n play neni, kamarád ho aplikoval a trápil se s nim dlouho viz: záznam z 18.3 2008 skoda110r.ic.cz/?page=ren ov... stojí asi 400Kč, tak než něco moc řešit je to jednoduší...
15:39:09
22.07.2008
Nwkt
Já myslim, že u nás ho normálně prodávají
15:28:36
22.07.2008
havlik
neuvažoval si aspon maličko než si to sem napsal že bys mohl kuchnout 120tkovej výfuk ta příruba podle mě bude stejná jen otočený tak ho rozpulit otočit trubky jak je potřebuješ ty a pak to zavařit?
15:26:14
22.07.2008
dunde.e
potřebuji sehnat (vyrobit) výfuk na 110LS, nový asi už neseženu, zatím sem se moc neptal v okolních obchodech ale většinou mají jen polské výfuky na 120tky, který mi nepasuje protože svody jsou oproti 110LS pootočeny o 90° . Já je mám za sebou, je to tak kvůli chladiči.

Moc by mi pomohlo kdybyste mi někdo napsal jak ste to řešili vy, nebo nákres příruby 110LS na výfukové svody, protože uvažuji že bych si výfuk vyrobil a nechal si všechny díly včetně příruby vypálit na laseru, třeba i z nerezy a svařil sám nebo se domluvil na nějakém profi provedení od klempířů.

Kormě toho nákresu příruby výfuku na svodech by se mi hodil i nákrs vnitřního uspořádání přepážek atd, taky pomůže, nechci uduněný výfuk ani nijak extrémně hlučný.

Nebo jesli jste někdo zkoušel předělat výfukové kanály (myslím ten kus mezi hlavou a výfukem) ze 120 do 110LS?? na hlavu by to nejspíš šlo přidělat, ale kam mě pak vyženou svody? pujde obejit ten úlech co je u chladiče?? a budou pasovat pak držáky na 120kový výfuk? Kdyby jo pak by to bylo taky dobré řešení.

Potřebuji to vyřešit celkem rychle, tak všem moc dík za rady, tipy....popř kontakt kde by šel ten výfuk na 110LS sehnat, nejlépe něco v okolí takže vsetín, zlínský kraj, ale klidně i něco dál.
Extreme Tyres