Jak přetěsnit vanu na Fávu

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 14.06.2008 do 04.07.2008, založil/a Bladecekk
řadit dle data
22:07:09
04.07.2008
Mantrabeach
-> Bladecekk: no ono to jen tak nepoznáš,to začne sáknout až za nějakej čas
22:06:21
04.07.2008
Mantrabeach
-> King: jo ty vějířovky.to jsem právě myslel kvůli tomu aby se to zakouslo a drželo.
21:04:57
28.06.2008
Bladecekk
Tak jsem zdárnš přetěsnil vanu, není tam tak dobrý pŕístup jako na škodovce, ale je to celkem snadné...Použil jsem gumoKorek a na to jsem dal tenkou vrstvu tmelu Loctite!!! A ani kapka okolo vany 4 Doporučuji.5 Nalil jsem Castrol Magnatec! A frčíím...Teď sy motor jenom ševolí...zdar.
08:40:23
24.06.2008
King
Po různejch experimentech s těsněníma a případně jejich dotěsnování, jsem nakonec zakotvil u varianty "bez těsnění" a použití silikonu - max. spokojenost. Hlavní je dokonale odmastit. -> Mantrabeach: Vroubkovaný podložky? To jako vějířovky? Měl jsem vždycinky za to, že primární důvod jejich použití je to, aby se jejich zoubky zakously do povrchový úpravy matroše (lidově též zakusovačky) a posichrovaly galvanický spojení dílů. Klasicky při kostření lakovaných částí trojů a pod. Na vanu bych (asi jako v originále) volil spíš pérovky....
01:58:26
24.06.2008
LiMaK - 742 forever
-> Jakub M.: 742 maji 2 typy gumokorku, stare uzovkove bloky (hlinik i plech) a novejsi gumokorky pro Mkove bloky, ktere jsou shodnbe s bloky favo (opet hlinik i plech). ty starsi blokymaj tesneni s takovou slzickou na strane prevodovky a ty novejsi tam maj takovy hranaty vyrez. ja osobne jsem se s papirovym tesnenim pro 742 co favo/fel jeste nesetkal.
15:49:14
21.06.2008
Jakub M.
-> LiMaK:
to papírové tenké je do 742 na hliníkovou vanu..
19:39:46
20.06.2008
Mantrabeach
-> Bladecekk: no a já mám zase zkušenost nedávat tam žádný těsnění protože to akorát začne za nějakou dobu stejně prosakovat.Stačí to dát na tmel a drží to jako kráva.vyzkoušený.a když se ti strhne závit tak to převrtej na 7 a je to.a dobrý je taky dát ty vroubkovaný podložky
01:33:47
15.06.2008
LiMaK - 742 forever
ja mam dobre zkusenosti s gumokorkem, staci pomazat vazelinkou a tesni super. a to papirove tenke bude asi vhodne na ten tmel na motory.

tudiz papirove se neda pouzit treba 2x, ale pokazde nove
a gumokorek by sel teoreticky pouzit i na 2x, sice nevim z jakeho duvodu, ale kdyby se treba vana musela po mesici sundat a znova nahodit, nebal bych se gumokorek pouzit na podruhe.
00:03:08
15.06.2008
Bladecekk
a jaké těsnění mám koupit? Jsou 2 Typy nějaké Tenké a ještě jedno, gumokorek nebo co!
21:08:32
14.06.2008
LiMaK - 742 forever
jeste jsem zapomel, kdyz to vsechno zkompletujes, nasadis new filtr a nalijes olej, nekdo doporucuje, a ja to tak taky vzdycky delam, protoc motor racnou. novy filtr si tak nacucne olej, ten se dostane na vic ploch v motoru a pak to nestartujes tak nasucho. kdyz to neudelas, nic drastickeho se sice nestane, ale bude ti tak cca 5-10 svitit kontrolka mazani, nez si to natahne olej vsude a hlavne do filtru.
21:03:52
14.06.2008
LiMaK - 742 forever
nejlepe vlezt pod auto a zacit neco delat :-)

to je dotaz.zachvili se tu budou lidi ptat jak maji natankovat do auta, kam se to leje :-)

ale ted vazne, vany jsem na fackoritech sundaval uz mockrat, ale zadnou trubku jsem tam nesundaval.ona totiz na tech hadicich trochu peruje a vana jde sundat tak ci tak. jestli sundas kryci plech nebo ne zalezi jen na tobe a tve zrucnosti. nejprve prohrej motor kratkou jizdou aby byl olej teply, pak ho vypyust, odsroubuj oil filter, odsroubuj tech milion sroubku okolo vany a sundej ji. plochy ocisti, dej tam new tesneni, pokud nemas tmel na motory, trochu to tesneni potri vazelinou,ale jen tak na prst a namaz to z obou stran, vanu nandej, pomalu postupne pritahni sroubky, nasad new filtr a nalij new oil. po prohrati vanu jeste prekontroluj a jemne dotahni. kyby se ti nahodou nejaky zavit protocil, jde tam dat na hodne sroubu maticku zvrchu, snad jen 5 sroubu je kritickych. ja sam jsem provozoval vany, na kterych 5-6 sroubu nebylo, samozrejme nebyli hned za sebou, ale sem tam byl zavit ko, a nic mi neteklo.
20:39:50
14.06.2008
Bladecekk
Zdarec, trošku mi valí olej pod vanou, a stejnak potřebuju vyměnit olej, tak se chci zeptat jak mám postupovat při odmontování vany. Jak asy víte tam tam zavazí taková trubka, ne chladící kapalinu, Asy se má vypustit kapalina..a Adšroubavat od toho tu gumovou hadici a potom tu železnou trubku že? A pak by jsem se tam měl dostat možná ješte plech a je to..? Nebo se pletu? Poraďte jak mám postupovat! 7
Extreme Tyres