skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Forman 136 Bmm filtr paliva
13:14:21
16.06.2008
16.06.2008

chorvatik
ja som mal, tiez ten problem a bolo to zanesene sitko priamo v palivovom cerpadle, vycistil som to a je to OK. Tiez som sa utrapil, kym som na to prisiel. A ta zavada bola sporadicka a po vymene palivoveho filtra to chvilu islo bez problemov a potom to zacalo znova.
13:07:15
12.06.2008
12.06.2008

Milos
bmm by malo nahodit svoje hodnoty ak odide hociaky zo vstupov, , i nak mne neukazoval cez VAG ziadnu chybu,
inak presne tak ako si pisal ty, tak sa to vsetko prejavovalo
inak presne tak ako si pisal ty, tak sa to vsetko prejavovalo
09:38:48
12.06.2008
12.06.2008

Knoxville
Milos 10.06.08 16:59:23 napsal:
-> Knoxville: po vymene vsetkeho mozneho v palivovej a ele ceste, to bol nakoniec vstrekovac na klapkou.. Vyčetl jsem si přez Vag Com závady z ECU a jediná mi tam vyskočila Lambda sonda - zkrat proti kostře. Ale to by nemělo v žádném případě vést k imobilitě celého auta.
-> Knoxville: po vymene vsetkeho mozneho v palivovej a ele ceste, to bol nakoniec vstrekovac na klapkou.. Vyčetl jsem si přez Vag Com závady z ECU a jediná mi tam vyskočila Lambda sonda - zkrat proti kostře. Ale to by nemělo v žádném případě vést k imobilitě celého auta.
16:59:23
10.06.2008
10.06.2008

Milos
-> Knoxville: po vymene vsetkeho mozneho v palivovej a ele ceste, to bol nakoniec vstrekovac na klapkou..
21:46:15
09.06.2008
09.06.2008

Knoxville
Tak filtr jsem vyměnil - peklo práce. Ten starej jsem ze zvědavosti rozříznul a byl vevnitř černej jak rachejtle, je teda možný že způsoboval nedostatečnej tlak paliva. Tak doufám že problém nepřetrvává někde jinde...
13:41:35
09.06.2008
09.06.2008

David29
-> Knoxville: Sorry, nečet sem nadpis...
13:26:07
09.06.2008
09.06.2008

Knoxville
-> David29 - Mirek Dušín :D: No kdybych měl karbec, tak si předu.
13:19:03
09.06.2008
09.06.2008

David29
-> Knoxville: Pominu-li to, jestli máš dostatek benzinu a nejel si z kopce, tak si od karbecu odpoj hadičku na přívod benzinu a zapumpuj. Jestli střiká benzin dostatečnym tlakem (dostřik možná i metr) tak je to dobrý... Pak bych se juknul na sítko co je na karbecu - jak jde hadička s benzinem, tak tam je matka a na ni sítko (www.faann.net/kat/Pict005
9.gif díl č. 37) jestli neni zasraný. A elektrika v pohodě?
12:44:15
09.06.2008
09.06.2008

Knoxville
Tak jsem dneska nedojel do práce :( Při zahrátym motoru, chvíli po rozjezdu z křižovatky, řadim trojku a auto na chvíli přestalo reagovat na plyn, pak několik škubanců a na chvíli dobrý. Rychle přemýšlím co to mohlo bejt a po cca sto metrech zase škubance, zajiždím na krajnici a motor chcípnul definitivně. Nastartovat nejde, ani neblafne. Zběžně překontroluju připojení všech hadic a elektriky v motoru (cca 5min) a jdu zkusit znova nastartovat, motor chytnul, po pár vteřinách začíná vynechávat volnoběh a chcípá. Sleduju že čím déle nechám motor v klidu, tím déle to pak po nastartování běží, než to zase chcípne. Přijel pro mne kamarád, vzal za lano a jedeme domů. Cestou jsem si chtěl před křižovatkou udělat aspoň trochu podtlak v posilovači brzd, tak jsem si nastartoval s tím že to stejně za chvilku chcípne. Jenže už to nechcíplo a dalších asi tak 20min běželo bez problémů na volnoběh. Beztak jsem radši dojel na laně, na parkovišti jsem zkoušel popojíždět a všechno se teď chová správně. Autu už ale nemůžu věřit, dokud nepřijdu na to co to způsobilo.
Jako jedna z příčin mne napadá nedostatečný přísun paliva z nádrže. Někde mezí čerpadlem a vstřikovacím ventilem by podle Cedrycha měl být jemný filtr, ale upřímně nevím kde ho hledat?.....fajn by bylo si taky změřit tlak paliva, ale nemám čím - existuje způsob jak provizorně ověřit že tlak je v pořádku?
Jestli jste někdo měli podobnej problém, poraďte co za tím může ještě bejt, opdoledne zkusím přejet pár km do garáže a tam začnu laborovat prakticky.
Jako jedna z příčin mne napadá nedostatečný přísun paliva z nádrže. Někde mezí čerpadlem a vstřikovacím ventilem by podle Cedrycha měl být jemný filtr, ale upřímně nevím kde ho hledat?.....fajn by bylo si taky změřit tlak paliva, ale nemám čím - existuje způsob jak provizorně ověřit že tlak je v pořádku?
Jestli jste někdo měli podobnej problém, poraďte co za tím může ještě bejt, opdoledne zkusím přejet pár km do garáže a tam začnu laborovat prakticky.