Startování "za tepla"

prohledat
33 příspěvků (zobrazeno 1 až 33) od 25.04.2008 do 03.05.2008, založil/a mirek125L - zrušená registrace
řadit dle data
18:34:26
03.05.2008
Syny
-> petr s: vetsinou to startuje na prdel kdyz je cumakem do kopce a tepla - to pak tocim treba nekolik vterin a nekdy musim i vypnout starter a znova...
Mno a kdyz sem s tim jel po dalnici bo proste v dlouhodobym rezimu 3000ot/min a vic, pak zastavil a po treba 5ti min startoval tak to sami... S tim, ze pak to jeste melo strasnou tendenci chcipat kdyz to chytlo...
18:23:35
03.05.2008
petr s
-> Syny: Pokud stojí do kopce tak to je normální stav ji obráceně
17:51:33
03.05.2008
Syny
-> Wolfino: Tos to by melo chodit bez problemu, ale ver mi ze nejsem jeden z tech co to nemaj serizeny fakt dobre :) Jeszdim s tim k overenymu profikovi a jezdi to fakt dobre, startuje to taky dobre - jedinej problem je ji nazhavit po jizde na dalnici a kratkej pauze a nebo kdyz je to teply a stoji to do kopce....
17:31:03
03.05.2008
Wolfino
-> Syny no myslel jsem to spise obecne. Znas to. Prijede ti nekdo s problermem a zjistis ze je to zakladnima vecma :) A ono kdyz se skodovenka seridi, tak vetsinou chodi bez problemu. Aspon me vdycky motory chodili na cvaknuti i za horka. 2
16:49:22
03.05.2008
Syny
-> petr s: ja te ani nevim jestli ten plyn mackam nebo ne - ale mam pocit, ze do nej vzdycky tuknu... Zkusim to bez nej, ale jak rikam - delaj mi to obe auta. Ta cervena zacla az po vymene karburatoru - ten co tam byl predtim mel krivou prirubu, ale staroval nadherne...
Jde nejak zjistit jestli ten karbec neni krivej bo jestli nema ucpany naky kanalky?
07:42:44
03.05.2008
suri
-> 12MOLS: favorit alebo felda lepsie kury je to zivsie komfortnejsie ..favorit ale aj felda hniju jak das su to hrkace hrkoce vsetko mozne aj ked je v dobrom stave ...najazdenie by som bral radsej tu najnovsiu feldu udrzovanu
23:49:58
02.05.2008
JRD McLAREN
..ja teda neviem...ale ja som moju 105ku zatepla startoval bez plynu..
a stacilo len "brnknut starterom" aby jeden valec pretocilo
akonahle som sa pred startom dotkol plyn pedalu, tak to potom trebalo dllho tocit..
23:42:45
02.05.2008
MOLSO
minno 02.05.08 12:45:22 napsal:
-> Syny: tak potom si kúp lepšiu embéčku, napr. favorit ...

Ja len dúfam že žartuješ však ?? favorit tak maximálne na motor 3

v čom je favo lepšie ??? rad sa necham poučiť 3
12:54:28
02.05.2008
petr s
-> Syny: Zkus to bez plynu nebo s plným plynem
12:47:49
02.05.2008
Syny
-> minno: 3 to byhc si pomoch
12:45:22
02.05.2008
minno
-> Syny: tak potom si kúp lepšiu embéčku, napr. favorit a tento črep zhoď zo skaly3 3
12:14:59
02.05.2008
Syny
-> Wolfino: mno jetli to smerujes na me, tak kompletne serizenej je :)
12:13:20
02.05.2008
Wolfino
Vrele doporucuji udelat kompletni serizeni motoru 2
11:53:26
02.05.2008
Syny
-> minno: karburator je ted momentalne 3 roky starej. 2 roky na cizim aute, rok na mim... A dela bordel - podezrivam jehlovej ventil...
08:11:06
02.05.2008
minno
-> Syny: karburator 2 roky stary....hm, ale naozaj 2 roky stary, cize 2 roky jazdeny, alebo 2 roky ako tam mas druhy karbec z ineho auta? A predtym ti to startovalo za tepla dobre? 2 roky je dlha doba, sa mohol odvtedy pokazit :)

No pozri, ja som predtym mal tiez sviecky nove, kable nove, cievka nova, pumpa repasnuta, karbec repasnuty, predstih a bohatost zmesy nastaveny.... Jediny problem bol v tom karbeci ze bol trochu krivy ale ako tak zrovnany....A so startovanim za tepla boli problemy... A s tym istym karburatorom na novom motore to uz startovalo za tepla dobre. Takze bohvie cim to bolo.
20:17:28
01.05.2008
Tomáš SK
-> mirek125L: Kamarat by ti mohol zmerat tlaky vo valcoch, mozno zistis, ze su nizke a bude treba vymenit piestne kruzky. Inak dost som experimentoval s plynom pri startovani aj ked bol motor pred GO a najlepsie je nesahat vobec na plynovy pedal. Predtym som hned slapal, aby chytil a uchlastal som to.
Pri teplom motore (po 10min stati) ma skodovka standardne vacsi problem so startom. V niektorej knizke bolo spomenute, ze za to mozu vypary z karbeca, ktore menia bohatost zmesi. Moj rapous chyti na prvy cvrnk vacsinou aj pri teplom motore, ale ked nahodou nie, potom vzdy zaberie startovat s plne vytlacenym plynom.
Teraz stal rapous pol roka vonku a len co som napumpoval benal do karbeca, stlacil 3x pedal a motor chytil okamzite.
10:27:49
01.05.2008
MOLSO
-> minno: no aha ho ... ja nemám so štartovaním absolútne žiadne problémy nech je motor v hocakej teplote ... ked má nad 40 bez sýtiča brnk a chytí ked pod 40 treba trošku sýtič ... ale v poslednej dobe ten motor blbne ... myslím že je to kvôli rozdeľovaču ... môže vadiť ked bol namastený tou lepkavou ťahavou vazelinou A00 ?? lebo po svižnejšej jazde to treba točiť ako blbé ( svižnejšia jazda - žiadna dialnica ale len nejaké vytočenie okolo 4500 ot / min ) pripadá mi to ako keby ta vazelína zalepila odstredivu regulaciu alebo čo ... minule ( a tuším aj na zraze sa mi to stalo) som musel skoro minútu štartovať a potom to išlo zase krásne ... môže to robiť tá regulácia predstihu ??? lebo to začalo asi 2 mesiace po výmene za repásnutý rozdeľovač. Karbík je nastavený a chytá na brnk.
22:56:43
30.04.2008
mirek125L - zrušená registrace
-> Tomáš SK: Předstih mám vyladěný zhruba před 2 měsíci - tím to podle mě snad nebude. S tím rozdělovačem a s rozvody nevím, to by se na to musel kouknout kámoš (můj mechanik). Já sám to asi nepoznám - myslím podle hluku a chodu motoru? Jen při volnoběhu slyším slabé "cvakání" v motoru (ventily to prý nejsou - seřízeno)Nějakou hadičku do karbu mi tam kámoš vyměnil (byla trochu prasklá) ale tím to nebylo. V tom mírném stoupání do kopce (pouze když je předek auta nahoře) mi padají otáčky při volnoběhu - to mi dělá někdy i při parkování u baráku, couvám z mírného kopce (někdy jen neutrál, někdy zpátečka s troškou plynu - bez plynu se sešláplou spojkou padají otáčky - poblikává dobíjení). Když přidám párkrát plyn tak se to spraví jako že nic. Při normální jízdě do kopce to jede bez problémů. S tím startováním - teplý motor startuju asi se 2/4 az 3/4 plynem a točím asi min. 5 sek. než chytne a opět ztrácí otáčky, plyn nepouštím dokud nevylezou otáčky nahoru. Pak je to v pohodě. U studeného můžu našlapat plynem třeba jen 5x, ale nechytne na 1.pokus, asi až na 3.Jinak jestli je ten můj motor původní, tak akorát má zatím tyto nedostatky: bere si sám olej - po 1000 km to vždy kontroluji a většinou dolívám na 3/4 (stojim předkem trochu do kopce) takže asi žere 0,7-0,9 l na 1000 km (motor je suchý, kromě trochy vazelíny od vodního čerpadla) takže papá olej - asi pístní kroužky že? 2.nedostatek - to mírné cvakání při volnoběhu, 3. - při 3 lidech v autě už do kopce při dálkové jízdě nemá moc síly a trochu se ozývá "cvrlikání". Nejsem zrovna automechanik, takže uvítám každou užitečnou radu. Omlouvám se za délku textu, ale jsou to moje prozatimní zkušenosti s touhle 125L. DÍKY MOCKRÁT všem !!!
22:32:07
30.04.2008
Syny
-> minno: jak celyho motoru? Karbec je 2 roky starej, svice novy, kabely novy, ventili serizeny, kerbec serizenej, ac pumpa nova, jediny co neni meneny sou samotny vlozky, krouzky, pisty, saly a rozvody... Jinak je vsecko novy nebo perfektne serizeny... A nechce se mi verit ze to budou dleat vymlety krouzky...
22:17:45
30.04.2008
minno
-> Syny: podla mna je to problem celkoveho stavu motora a jeho prislusenstva a jeho spravneho naladenia1 Startovanie za tepla je podla mna ten najnarocnejsi testik startovania motora. Za studena alebo za tepla hned po vypnuti to nakopne hocikto, ale za tepla len poriadny frajer3 3
14:07:49
29.04.2008
Syny
-> minno: mno to je problem se zasobeni palivem - podle me na tohle motor nema vliv. Na to muze mit vliv fakt jen karburator nebo pumpa...
07:42:41
29.04.2008
minno
-> Syny: tak potom ho jedine skúsiť vymeniť ten karburátor, ale aj tak je to divné, ja som už na starom motore myslel, že to nie je "chyba", ale "vlastnosť" škodoviek, tiež sa mi to nedarilo vyriešiť.... a tu zrazu šup, druhý motor a karbeč a je po probléme4
00:10:42
29.04.2008
Syny
-> minno: mno me to zacalo na cervenej delat od vymeny karburatoru, ale i kdyz krbec serizujem tip top, tak se toho ne a ne zbavit - pedtim do nedelalo, ale odporoucel se karbec, takze mam asi smulu...
19:14:56
28.04.2008
David29
-> Matthes130: Já startuju stylem 2x sešlápnout plyn a točit dokavad nechytne..občas sešlápnout znova plyn. pedál. A na teplym motoru jenom otočit a hotovo....
16:53:27
28.04.2008
minno
-> Syny: na starom motore som mal rovnaký problém, mohol som šteľovať ako som len chcel, vždy to chvíľu po odstavení teplého motora chytalo dosť blbo. Dlho dlho točiť kým to ledva chytilo.
Akonáhle sa motor zgenerálkoval, problém zmizol - myslím, že aj s pôvodným karbečom (krivý) ktorý som mal na motore asi mesiac to šlo dobre. Potom som dal aj fungl nový karbeč a odvtedy so štartovaním problémy nie sú žiadne. Keď je motor teplý a štartujem pár minút po vypnutí - tiež cítiť, že to chytá mierne horšie, ale je to len otázka malého momentu a chytí to hneď pekne a na prvý šup. A ako nádherne funguje sytič na new motore s new karbečom ani nejdem písať, lebo vás porazí3
13:34:34
28.04.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
David29 27.04.08 21:02:02 napsal:
-> Syny: Že by chyba mezi volantem a sedačkou? 40 3

Asi tak, kazdy auto chce svoje ... moje treba kdyz je teply tak roztocit starterem a do toho slapnout plyn na podlahu a uz to jede :)
12:01:12
28.04.2008
Jozka
-> mirek125L: Když je -20, tak se tuším má šlápnout 5x... nebo 6x? Jinak tohle prostě některý škodovácký motory dělají, že za "poloohřevu" (přesně jak píšeš)-můžeš se useřizovat k smrti a nic nepomůže. Ale ty tvý příznaky přesahují obvyklou mez, takže asi jak radí -> Tomáš SK: , pěkně postupně.
23:56:36
27.04.2008
Syny
-> David29: myslis? Ja myslim ze ne... I kdyz v tvim pripade mozna jo 3
21:02:02
27.04.2008
David29
-> Syny: Že by chyba mezi volantem a sedačkou? 40 3
18:38:33
27.04.2008
Tomáš SK
-> mirek125L: Pricin moze byt viac a vacsinou sa scitaju. Mozes mat zle nastaveny predstih, velku volu na rozdelovaci, volne rozvody. S tym klesanim otacok pri stupani neviem, ci si myslel volnobezne otacky. Tiez by si mal skontrolovat podtlakovu regulaciu na rozdelovaci.
Inak 15x stlacat pedal kvoli startu - to je rozhodne nieco zle. Ja som mal podobny problem a bola to kombinacia nizkych tlakov (motor pred GO) a zleho karburatora. Kupil som novy SEDR a uz nebolo treba slapat (stacilo 2x pred studenym startom) a motor mal pravidelnejsi chod. Po GO sa to uz stratilo uplne.
15:10:43
27.04.2008
Syny
-> mirek125L: ja mam podobnej problem u obou aut... Po jizde na dalnici nebo proste kdyz auto jede delsi dobu a zastavim, tka to proste pak nenatocim (treba po 5ti minutach stani). Respektive natocim, ale az kdyz starter toci treba 3ti pokus po 5ti vterinach... A kdyz to chytne tak to ma porad tendenci chcipat, az po chvilce z niceho nic najednou zacne drzet jako normalne... Je to zajimavy a delaj mi to obe auta (obe maj motor 120 z roku 89 vsetne posledniho typu karburatoru SEDR na tenhle motor). Hladinu sem nastavoval ja sam presne a i muj motorar mi to prekontroloval a je ok, trysky ok, vzdusniky ok, vsecko ok, ale proste tohle mi to dela furt.
22:19:36
26.04.2008
duchovic28
Myslim si,ze predstih zapalovania ci nebude, ze Ti hodi iskru skor ako ma.... Moj nazor aj mne nieco take robilo....
21:34:15
25.04.2008
mirek125L - zrušená registrace
Mám Š125 L r.v.1989. Motor orig. 120, startér buď z favoritu nebo feldy. Mám problémy při startování teplého motoru (80 stupňů a více). Klasika - po zastavení třeba v obchodě, přijdu za 20 minut a můžu točit jak blázen, i když startér točí rychleji než běžný ze 120, bez plynu to prostě nejde a to ho sešlapuju celkem dost. Když to asi po 5 sekundách jako že chytne, plyn hned nepouštím - padají mi otáčky, tak ho tak roztočím a jedu. Pokud teplý motor vypnu a hned za chvilku nastartuju (zhruba do 5 minut), tak s trošičkou plynu bez problémů. Proto na kratší vzdálenosti ani radši nezapínám rádio, kvůli baterce. Studené starty si myslím že v pohodě - v zimě 15x našlapu plynem a s plným sytičem chytne na 1. pokus, v létě s trochou plynu bez sytiče taky napoprvé. A ještě 1 problém - když sem v menším kopci (předek auta nahoře) v určitém úhlu, začne motor ztrácet otáčky. Takže teoreticky ani nenastartuju. Mám ověřeno, že to nedělá - posilovač brzd (při brždění - podtlak), ani hladina v plovákové komoře. Pořád patrám a zatím nevím. Poraďte někdo DÍKY MOC !!!
Extreme Tyres