ono, mne to tiez 3x viacmenej nahodne zovrelo. prvy krat asi po 10tich km, potom cca tak 300 km nic, potom zasa nahodne a potom este treti krat. tak som motor rozhodil a zistil som, ze mam poslednu vlozku obrastenu kotlovym kamenom. vlozka sa moze prehrievat, bublinky idu do termostatu a ked ich ide velmi vela, termostat neotvori a vyvrie ti to.
priechodnost hadice od termostatu do expanzky je nutnostou.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Obcas vari, obcas ne
21:11:44
18.04.2008
18.04.2008

ventYl
11:45:18
18.04.2008
18.04.2008

Tesa
Nejakym sajrajtem co jsem koupil.. =)
07:45:32
18.04.2008
18.04.2008

aDAm
-> Tom.t: tak sem to dneska projel do prace a teplota se drzela 80-90 a pak sem zkoukl vodu a vypadalo ze ji neubylo. Jinak dneska koupim tesneni tak uvidim jak vypada to stare, nicmene nenapada te co by mohlo byt pricinou toho prvniho vareni?a natlakovani trubek?
21:58:59
17.04.2008
17.04.2008

Wolfino
Cím jsi to proplachoval ?

11:27:09
17.04.2008
17.04.2008

Tesa
Tak jsem to proplachnul.... a jediny co se stalo je, ze mi od ty doby zacal tyct chladic :-D - asi v nem byly diry svinstvem zalepeny... Takze auto uz nevari, ale za to ztraci vodu :-) musim dat novej chladic...
22:10:28
16.04.2008
16.04.2008

Wolfino
-> Tesa Ted resim problem s varici 130kou. Proplachovali jsme to pripravkem "Rapid flush" a vypada ze to pomohlo. Cena 135czk a maji to v Praze na Jeremenkove. Vyplavilo do dost svinstva, zkus to proplachnout timhle. Nez zacnes neco rozebirat.
22:01:06
16.04.2008
16.04.2008

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> aDAm: jestli je to naka vrazda tak to vyhod a dej tam poradnej motor, jezdit se da s leda cim , nicmene tohle moc nemá cenu, prasklinu je videt, kdyz sundas hlavu tak se podivas do kompresniho prostoru, odrbej to kartackem ve vrtacce .. kdyz ty vlozky budou utopeny tak i novy tesneni ti foukne a ses tam kde jsi byl
hodne stesti
hodne stesti20:32:45
16.04.2008
16.04.2008

aDAm
-> Tom.t: a ještě jedna věc, da se s tím takhle jezdit? Do vikendu to musi vydret ale zítra a v pátek potebuju jet do worku :( o vikendu snad vyjde vyměnit těsnění.
19:33:04
16.04.2008
16.04.2008

aDAm
-> Tom.t: no s těsnění už více méně počítám, 3x uvařeno takže to muselo nechat následky.
Teď sem byl dolit vodu a natočil to, hezky oblak bílého kouře z výfuku, chvíli to tak kouřilo a pak přestalo. Sledoval jsem teplotu a po zahřátí se držela na 80ti.
Takže říkáš že ta prasklina je vidět? A spíše na studeném nebo teplém motoru? No ale asi bude problém to vidět, protože motor je slušná olejnička.
Jinak dělat přesahy na motoru co je téměř před smrtí myslím že je zbytečnost :(
Teď sem byl dolit vodu a natočil to, hezky oblak bílého kouře z výfuku, chvíli to tak kouřilo a pak přestalo. Sledoval jsem teplotu a po zahřátí se držela na 80ti.
Takže říkáš že ta prasklina je vidět? A spíše na studeném nebo teplém motoru? No ale asi bude problém to vidět, protože motor je slušná olejnička.
Jinak dělat přesahy na motoru co je téměř před smrtí myslím že je zbytečnost :(
19:00:43
16.04.2008
16.04.2008

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> aDAm: ahoj, ted z toho co pises tak tesneni pod hlavou i kdyz nebylo tak bude v haji takze sundat hlavu, dale pak nechci strasit ale kdyz si to tolikrat uvaril, a je to 130, tak je vseobecne znamo ze tyhle hlavy praskaj a hodne, takze nez si koupis novy tesneni tak se jukni jestli neni prdla - vetsinou je to videt, kolem ventilu, mezi ventilem a svickou, nebo mezi sacim a vyfukovym ventilem
pokud budes mit stesti a hlava prdla jeste neni tak by to chtelo ten motor rozhodit a udelat novy presahy vlozek, vetsinou jsou 0,0 nic a v tomhle stavu to moc skladat nema cenu
pokud budes mit stesti a hlava prdla jeste neni tak by to chtelo ten motor rozhodit a udelat novy presahy vlozek, vetsinou jsou 0,0 nic a v tomhle stavu to moc skladat nema cenu
18:34:33
16.04.2008
16.04.2008

aDAm
taky mam ten problém, jedu a najednou teplota vyletí a auto vaří. První stav dopadl tak že prdla hadice od čerpadla. Vyměnil jsem ji, dolil vodu odvzdušnil ujel tak 700km a nic se nědělo, teplota 80-90 a pak zase z ničeho nic bum, bylo teplo a stal jsem dvě zelene na křižovatce a teplota pomalu rostla, cvak zelena tak sem to rozjel ať se to uchladi ale nic, zase si ručička lehla a konec, voda vyvalila přes expanzku. Nechal sem schladit dolil vodu a jel dal a zase no problém. Ujel jsem tak 300km a teď zase vařím.
Co to může dělat? Termostat? ale to by se nějak nepravidelně sekal :( víčko expanzky jsem vyměnil za nové, to původní nějak blbě těsnilo.
Prdla hlava? Ale to by tlakovalo do okruhu ne?A dělalo to pořád ne? Těsnění? stejně jako s hlavou ne?
Jo a je to 130ka :(
Co to může dělat? Termostat? ale to by se nějak nepravidelně sekal :( víčko expanzky jsem vyměnil za nové, to původní nějak blbě těsnilo.
Prdla hlava? Ale to by tlakovalo do okruhu ne?A dělalo to pořád ne? Těsnění? stejně jako s hlavou ne?
Jo a je to 130ka :(
14:40:51
16.04.2008
16.04.2008

haso
-> 12MOLS: ja mam preto vyvod normalne na cestu spraveny

12:28:10
16.04.2008
16.04.2008

MOLSO
ja som mal problem s chladením .. odkvap z expanzky som zaviedol cez štupel do 0.5 litrovej flaše v bočnici. Do štupla som urobil iba malú dierku a po naštartovaní teplota po chvíľe jazdy vyletela hore ( okolo 120 - 130) a bolo počut bublinovanie ... asi 5x mi to takto vyvrelo a zrazu teplota spadla na 80°C a vydržalo to aj ten najvačší kopčisko. Nevedel som čo tomu je ale kedže to začalo robit po inštalacii flaše tak som ju nechal otvorenu a iba hadicu v nej a odvtedy to nerobí. Aj blbost dokáže prehriat motor
07:29:47
16.04.2008
16.04.2008

Reeaper
je toho plno na trhu, já použil obyčejnej ocet 

00:18:53
16.04.2008
16.04.2008

Tesa
Ahoj, mam takovej problem... obcas svoji 120tku uvarim ani nevim jak (nastartuju.. ujedu treba 500m a varim), jindy zase muzu jet plnej kotel do kopce.. a nic se nestane.
Vubec nevim cim to je, odvzdusneny to je, zkousel jsem i vyndat termostat, a stava se to taky, dal jsem novy tesneni pod hlavu...
Stava se to i kdyz mam zapnuty topeni, a pustenej vetrak do kabiny/ i na chladici...
Nevite nekdo co muze bejt v haji ? Zrejme se nekde neco pricpava, ale kde a co, a jak to opravit ? neexistuje nejaka #$#%&@ do chladici kapaliny, ktera umi usazeniny rozpustit ? a nebo je to uplna hovadina... diky
Vubec nevim cim to je, odvzdusneny to je, zkousel jsem i vyndat termostat, a stava se to taky, dal jsem novy tesneni pod hlavu...
Stava se to i kdyz mam zapnuty topeni, a pustenej vetrak do kabiny/ i na chladici...
Nevite nekdo co muze bejt v haji ? Zrejme se nekde neco pricpava, ale kde a co, a jak to opravit ? neexistuje nejaka #$#%&@ do chladici kapaliny, ktera umi usazeniny rozpustit ? a nebo je to uplna hovadina... diky