Forman 93 karbec nechce startovat

prohledat
66 příspěvků (zobrazeno 51 až 66) od 04.04.2008 do 23.04.2008, založil/a Jumbo

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Vyreseno

Zastavil:Jumbo

řadit dle data
15:46:01
19.04.2008
Kuladmin
A skousel jsi to uz s tou jinou baterii popripade pres kabely propojit navic k tve baterii?
15:14:04
19.04.2008
Jumbo
Tak par novych poznatku do diskuze (nebo spis mojeho monologu). Navecer sem jel pro jiny starter, vymenil a vsechno startovalo krasne (za tepla, na studeny start bylo malo casu). Auto sem odstavil vcera vecer okolo 8 vecer, startovalo krasne. Dneska rano v 10 uz nenastartovalo. Nememl sem cas zkouset tak sem to dolozil na odpoledne. Kdyz sem dosel k autu odpoledne, samozrejme taky nestartovlalo. Zkusil sem pomoci startovaciho kabelu nastartovat naprimo (odpojil sme dratek od spinaci skrinky (cislo 50) a klestema spojil konektor 50ky na starteru tlusty kabel od baterky (30)) a skytalo to porad stejne (starter se pootocil, ticho, pootocil, ticho,...). Dalsi pokus byl ten, ze sem kolik starteru 30 spojil startovacim kabelem primo s + sem baterky. Porad stejne. Dalsi vec bylo ukostreni. Opet startovaci kabel ale tentokrat primo na obal starteru a na - od baterky. Bez uspechu. Zkousel sem to pak jeste startovat klasicky, ale dopadlo to uplne stejne. Kdyz sem auto roztlacil z kopce, motor chytl okamzite. Po nastartovani sem zastavil a asi po minute motor vypl. A pote sem ho uplne krasne a bez problemu nastartoval. Objel sem kolecko kolem baraku abych dobil baterku (asi 200 metru) a potom sem zastavil, vypnul motor a udelal sem asi 25 startu a naslednych vypnuti bez jakehokoliv problemu. Napadlo me esi nemuze byt nejak "zatuhly" motor. Moc se v tom nevyznam tak nevim... Mohla by to zpusobovat i jina soucast motoru nez starter? Prosim poradte. Uz sem docela zoufaly...
10:01:36
19.04.2008
Jumbo
Tak starterem to nebylo... Vymenil sem za repas a dela to uplne to stejne. Nemuze mi nekdo poradit?
09:08:13
09.04.2008
Jumbo
-> David29: Jak uz sem napsal. Kdyz je motor studeny tak to jenom skyta, ale jakmile chvilu jede tak uz je to v pohode...
21:28:58
08.04.2008
David29
-> Jumbo: A točit motorem de dobře?
21:27:08
08.04.2008
Hrabosh
Mrkni na startér. Mě tohle dělal, když sem měl vypálený lamely na komutátoru.
11:16:08
07.04.2008
Jumbo
Tak sem si dneska vsiml, ze jakmile otocim klickem tak se mi okamzite vyresetuje elektrika v aute (hodiny, radio, atd...). Pak uz se oziva jen takove skytani, jako by byla prazdna baterka. Divne je ze mi to dela jen za studena, kdyz uz motor chvilku bezel tak startuje krasne...
20:41:41
04.04.2008
David29
-> Jumbo: Nečet sem včechny komentáře, ale mylsim si že sou to futra kotvy startéru...
20:36:32
04.04.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Jumbo: sám nevim,kabel jsem odpojil a natáhnul novej a bylo po problému...vlastně teď mě napadá jestli to nebyl kabel k cívce...už toho mám a sebou taky víc...ale to by nebyl tvůj problém protože tobě to jdre natočit...tak spíš ten startér...ale stejně je to divný...ti tady ještě někdo třeba dá nějakej tip
20:28:27
04.04.2008
Jumbo
a to se stalo jak? Pripadne jak se to da vyresit?
20:24:30
04.04.2008
myschaak AZNP K.Hora
jsem měl podobnej problém u svý 120cy a dělal to startér...těžko říct...ještě bych zkusil jestli v momentě když to nechce startovat jde dostatečný napětí na startér od spínačky...taky jsem měl jednou takovej problém že se ztrácel proud...
20:15:47
04.04.2008
Jumbo
Jakmile uz jednou nastartuje, tak slape jako hodinky
19:55:37
04.04.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Jumbo: a když ho natočíš tak jde normálně nebo nějakej problém?(volnoběh,škubání ..)
19:52:27
04.04.2008
Jumbo
zkousel sem dat kabel od minusu na baterce rovnou na starter a vysledek zadny. A baterkou to urcite nebude. Kdyz se mi ho po nekolika minutach skytani podarilo nastartovat, tak sem ho 10x po sobe nastartoval (okamzite po otoceni klickem) a hned vypnul... A baterka furt OK drzela. Fakt nevim...
19:40:17
04.04.2008
myschaak AZNP K.Hora
zkus to s jinou baterkou,jinak pak jdi po ukostření motoru,možná to dělá startér....zkoušej
16:38:18
04.04.2008
Jumbo
Potrebuju poradit. Prestava mi startovat motor v mem Formanu, 93 karbec. Kdyz auto chvilku (5+ hodin) stoji, tak se starter zacne chovat jakoby baterka nemela stavu, ale ta pritom ma. Proste se ten starter o kousek protoci a pak stop, protoci a stop, protoci a stop, a tak dale. vetsinou se mu po par (5-10 podle toho jak dlouho stal) minutach skytani povede nastartovat, ale vcera se mu to nepovedlo a musel sem roztlacet... Jakmile motor naskoci a chvilicku bezi, tak pri novem startu neni problem. Teda aspon se starterem. Ten toci jak zbesili ale motoru chvilku trva nez naskoci. V servisu mi rekli ze to karburatory dealji kdyz sou prechlastane benzinem, takze nevim jestli to ma nejakou souvislost nebo ne. Pokud mi nekdo muze poradit, budu rad.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Vyreseno

Zastavil:Jumbo

Extreme Tyres