sytič favo

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 26.02.2008 do 03.03.2008, založil/a andre
řadit dle data
18:13:58
03.03.2008
JoseA
Tak dneska sem auto dal známému do servisu, at to seřídí a udělá emise. Jak sem mu řekl o co de, tak mi taky říkal, že pokud mám dobře napsanou smlouvu, tak sem ho měl poslat do prdele. Ale já se s ním rači rozumně domluvím a nechám mu to teda ještě seštelovat a udělat emise. Ale jak to bude po emisích, tak mu auto vrátím a řeknu ať už mi ani nevolá. A proto: Jak má taková smlouva "výhodná" pro prodávajícího vypadat? Donesl si svoji smlouvu, ale říkal, že klidně sepíše moji, na tom mu nesešlo. Kromě prodávajícího, kupujícího a auta tam je odstavec:
Prodávající prohlašuje, že je majitelem výše uvedeného vozidla. Prodávající dále prohlašuje, že při předání vozidla seznámil kupujícího s technickým stavem vozidla a uvedl všechny viditelné i skryté vady vozidla jemu známé a také okolnosti, jejiž důsledkem by se vozidlo mohlo stát pro kupujícího neupotřebitelným a to především z hlediska škod, které by kupující důsledkem nepravdivosti těchto údajů utrpěl.

Kupující prohlašuje, že byl seznámen s technickým stavem vozidla a provedl zkušební jízdu.

Toť vše. Ale myslím že taková skrytá vada už je na dohadech, copak já můžu vědět že se mu ucpe nejaká tryska v karbeci či co, nebo že se sekne někdy sytič a stačí prošlápnout plyn, nebo odejde relátko či utřepe se drátek.
15:08:56
03.03.2008
Labros
-> JoseA: Možná, že ho jen nasrala zpočátku ta bomba a teď hledá každou záminku, aby se toho auta zbavil, třeba zjistil, že auto je víc starostí, než si představoval a potřebuje prachy. Byl bych pro mu zaplatit to zapsání bomby, jestli je to pravda, to ostatní jsou závady, o kterých jsi při podpisu smlouvy nevěděl, takže za ně neručíš. Pochybuju, že bys měl povinnost do 30ti dnů vzít zpátky auto. To mu řekni, že ať to zkusí v áčkách, tam mu maximálně do druhého dne vymění auto za jiné.

A teďka vidím, že ta bomba je v pořádku, tak ať si zajede do servisu a nechá si seřídit to LPG.
14:43:53
03.03.2008
petr s
-> JoseA: Tak pneu jde zalepit duše se tam nemusí dávat a ty mu můžeš naúčtovat najeté kilometry co s tím najezdil
14:36:20
03.03.2008
Mefistofeles147
Bych ho poslal do prdele záleží jak máš teda napsanou smlouvu, ale přece kupuje starší auto a ne nové tak co by nechtěl
14:34:51
03.03.2008
JoseA
Jo ještě s tou bombou nás vyhodili z městského úřadu, že tam musí být nějaké prohlášení jestli jde o přestavbu, nebo výměnu stejné nádoby jako náhradního dílu, ale v TP napsal jenom propiskou výměna tlakové nádoby - platnost do roku 2012 (stejná platnost). Tak sem nechápal, proč by někdo měnil bombu se stejnou platností, nakonec nikde nenapsal žádné číslo bomby nic. Tak sem mu řekl, ať tam zajede znovu a dopíše mu tam že je to jenom výměna nebo kde vůbec na tu výměnu přišel. Pak nic a nakonec když mi volal s těma dalšíma problémama a ptal sem se ho jak dopadl s tou bombou, tak řekl že nic, už je to v pořádku a prej to plynař napsal omylem 7 8
14:29:38
03.03.2008
JoseA
-> Labros: Je to trochu problematický člověk. Mám už pocit, že si ty závady vymýšlí a chce vrátit peníze. Podobný případ jako tady řešil před časem PECA s motorkou. Napřed mi volal, že byla měněná bomba a není to zapsané v TP a musel za to platit tisíc korun a mám mu to proplatit nebo vrátá auto. Pak volal, že byla píchlá rezerva a musel kupovat duši a chce slevit z ceny auta. Teď mu zase prej drží sytič a jezdí za patnáct litrů plynu, a když zapne světla, tak auto chcípne - to sem jenom pohnul s pojistkovou škříňkou a naskočilo to, takže někde uviklaný drátek nebo špatné relátko. Ale už mě to celkem sere, auto mi dal na opravu a prej mu mám ještě udělat emise, aby měl jistotu že je to OK, tak mu to chci dát co nejlevněj dokupy ať už dá pokoj. Nemám zrovna zájem mu vracet peníze a brát zpátky auto, ale on už vyhrožuje zákonem, že do třiceti dnů může odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu. A já sem pro rozumnou domluvu a nechci se s ním hádat, ale už to trochu přehání myslím. Taky si mohl prohlédnout rezervu při koupi a ještě sem mu říkal, at si to pořádně rozmyslí a nebo si pozve někoho na radu když sem viděl, že o tom nemá páru (Koupil to před týdnem). První si to nafotil, že to ukáže známému a ještě ten den večer volal, at mu to podržím, druhý den přijeli dva starší chlapi a auto taky chtěli, ale řekl sem jim, že je už zamluvené. Tak sem to mohl rači prodat jim. Ted když mi to vrátí, tak budu znovu zhánět kupce. Sorry že sem sa rozepsal a nepatří to sem.
13:54:07
03.03.2008
Labros
-> JoseA: Ano dalo by se přehodit z jiného karbce, akorát do něj vedou drátky vyhřívání, co by se musely ucvaknout a napojit nějakou spojkou. Ale to se mi ani nechce věřit, že by to až takhle najednou přestalo fungovat. Jestli to třeba nemá zavzdušněný a pak mu nejde skrz sytič horká voda. Nebo jestli si nerozšteloval volnoběh. To je těžko soudit na dálku.
19:44:48
01.03.2008
Kuladmin
-> JoseA: 15 litru ceho plynu? at sunda obcas nohu z plynu a bude tak na rozumne 10-12 coz je jestli se nepletu normal. Jinak oprava neni problem za par penez. Troufam si rici i minci kovovejch.
18:43:26
01.03.2008
JoseA
Je ten sytič opravitelný? Teď mě nahání blbec, kterému sem prodal fávo s LPG, že mu prej furt drží sytič a žere to 15 litrů a chce mi vrátit auto nebo aspoň slevu. Takové lidi bych kopal do prdele. Takže asi sehnat na vrakáči a vyměnit těleso sytiče ne?
15:00:22
28.02.2008
haso
-> Labros: no tak andre bude auticko pouzivat len v lete takze si nemyslim ze by to bol nejaky problem, a este ktomu, ked to ma v garazi, akurat ze nevyrazi autom hned jak nastartuje ale pocka minutku (v lete to staci) a moze ist prec...
14:43:08
27.02.2008
petr s
-> andre: Odpojit ho můžeš ale musíš tam dát mechanický což se na favorit dělalo
14:40:37
27.02.2008
Labros
a na čo slúží - slouží na obohacení směsi při studeném motoru, kdy normální směs je špatně zápalná a ještě k tomu spousta benzínu se ní vysráží na stěnách sacího potrubí a ještě ke všemu má motor větší mechanický ztráty.
14:39:19
27.02.2008
Labros
taktak, ostatně dá se to vyzkoušet na vymontovaném karbeci...
Mohl by sis místo bimetalu dát něco, co bude udržovat přívěru pořád otevřenou, ale jak pak budeš startovat?
19:18:40
26.02.2008
Klubko_
myslim, ze zustane zapnutej, protoze se vyrazuje z funkce az pri ohrati na provozni teplotu motoru, coz se asi neohreje.
16:56:02
26.02.2008
andre
ak odpojím hadice vody, tak sytič bude v podstate vždy zapnutý alebo ako to funguje?
na čo slúži sytič vlastne?
pýtam sa preto, lebo v chcem odpojiť vyhrievanie sacieho potrubia a musel by som nejako riešiť prívod do sytiča a zo sytiča, tak ma napadlo ho rovno odpojiť, resp. zrušiť....
Extreme Tyres