skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
úprava hlavy
19:29:39
26.02.2008
26.02.2008

Saky
-> Crestik: vzdyt je dobre at si kazdej hlavu udela sam.. aspon si toho pak vic vazi..
19:20:25
26.02.2008
26.02.2008

Crestik
-> Saky 26.02.08 09:52:42: -> Saky 26.02.08 10:00:22:
tohle by se možná hodilo šoupnout do článků, jako téma "Zamyšlení před úpravou hlavy" , spolu s pár dalšíma přízpěvkama do diskuzí, co tu proběhly, aby to Saky, Gemini a ostatní nemuseli furt psát dokola těm, co to nemůžou/nechcou najít sami
tohle by se možná hodilo šoupnout do článků, jako téma "Zamyšlení před úpravou hlavy" , spolu s pár dalšíma přízpěvkama do diskuzí, co tu proběhly, aby to Saky, Gemini a ostatní nemuseli furt psát dokola těm, co to nemůžou/nechcou najít sami
15:35:49
26.02.2008
26.02.2008

David29
-> Saky: To bys měl vědět ty
...nebo máš jenom motory? 
...nebo máš jenom motory? 
14:29:38
26.02.2008
26.02.2008

Saky
-> David29: jak?
14:17:13
26.02.2008
26.02.2008

David29
Saky 26.02.08 10:00:22 napsal:
....si prst do brusne pasty a prstuj
Prstuj..takový nepřirozený..proč si to neřek tak jak se to řiká?

Sorry za OT
....si prst do brusne pasty a prstuj
Prstuj..takový nepřirozený..proč si to neřek tak jak se to řiká?

Sorry za OT

13:28:44
26.02.2008
26.02.2008

Saky
-> Gemini: vubec nejde o to jestli 10hodin nebo treba 30 proste sem tim chtel jen rict ze se profi vybavenim zmensi vyrazne strojni cas.. ono je taky hlava a hlava... rozdil je v hlave na zavodni motor s kanalama 30mm s jinejma ventilama atd.. atd a rozdil je v bezne hlave na tuning..
13:06:41
26.02.2008
26.02.2008

Gemini
-> Saky: neprud, dobre vies ze je to na farebne kovy, alebo pouzivas prst a smirgel ??
dalej pises peknu hovadinu, s profi vybavenim spravit hlavu za 1/10 casu zo 100h ?? tak to by som sa pozrel...... este som sa nedostal pod 30 hodin, od komplet rozobratia, po komplet poskladanie........stale je to len rucna praca aj ked mas vybavenie za 20 000......pokial niekto nenaprogramuje CNC
dalej pises peknu hovadinu, s profi vybavenim spravit hlavu za 1/10 casu zo 100h ?? tak to by som sa pozrel...... este som sa nedostal pod 30 hodin, od komplet rozobratia, po komplet poskladanie........stale je to len rucna praca aj ked mas vybavenie za 20 000......pokial niekto nenaprogramuje CNC

10:00:22
26.02.2008
26.02.2008

Saky
jinak pak jsou jeste samozrejme rady.. typu namoc si prst do brusne pasty a prstuj a podobne seriozni rady, ale to jsem nikdy nezkousel tak nemohu slouzit.. netvrdim ze vsechno vybaveni je nutne a potrebne mnoho se da udelat i jinak a taky kdyz sem zacinal tak sem delal jinak, ale nakonec zjistite ze nejdrazsi je Vas cas a hlava se da delat treba 100hodin stylem amater a nebo na profi urovni s profi vybavenim za desetinu casu... (profi je zavadejici termin, nebot u hlav je vseobecny problem ze zadna neni udelana obecne dobre.. kazdej motorar dela ty nejlepsi hlavy a kdyz vezmete nejlepsi motorare a prohodite jejich hlavy mezi sebou tak Vam vyjmenuji nekolik veci co je na te ci one udelane blbe..ale nejak si museji obhajit sve zajmy, ja uz dnes taky tvrdim o svych hlavach ktere sem delal pred casem ze jsou udelane blbe a dnes uz to delam jinak.. takze se vzdy dostanete do stavu ze udelate neco co je stejne pro nekoho jineho blbe.. a tim se kruh uzavira takze si klidne lestete sve hlavy doma smirkem a brusnou pastou nikomu to neukazujte a budte spokojeni ze mate Vami udelanou hlavu, nebot to je mnohdy lepsi pocit nez nekomu vyplaznout X penez za neco co bude asi vetsinou (jsou i vyjimky a patlalove kteri hlavu znici ) lepsi ... to sem zase napsla bludu, asi budu muset neco delat-)
09:52:42
26.02.2008
26.02.2008

Saky
no hlavne je ta freza dobra na 5kanal-) ale to je fuk samozrejme jsou i frezy na litinu atd. .ale dalsi vec je do ceho to upnout? dalsi vec jsou otacky atd. .takze v domacich podminkach pokud nemate vysokootoackou brusku na 6mm upinky tak na to zapomente ve vrtacce to neudelate akorad znicite frezu nebo Vam to pomlati hubu az se to nekde kousne.. a jeste pokurvite hlavu.. obecne je lesteni na nic a smirgly s hrubosti 1000 si nechte na ventily, ja treba delam hlavy smirkovejma kotouckama (dokoncovaci operace) s drsnosti 80 a nemam potrebu a ani se to nedela mene drsne.. na hrubovani jsou frezy ruznych tvaru atd. .ale pokud to myslite vazne tak pocitejte s vybavenim jako bruska (cca 7000-15000) alespon 5 zakaldnich frez (600-2500 i vice) levnejsi jsou vetsinou taky ale s zivotnosti tak na jeden kanal (tak pokud nekdo dela jednovalec tak proc ne.. ) pak nekolik zakladnich prumeru smirkovejch kotoucku (od 60-120kc kus ceny pri 100ks baleni jinak i dvojnasobne, na jednu hlavu jich potrebuju tak 15) pak potrebujete spousty ruznych merek a pripravku, aby nebyl co kanal to original.. dale pak ventilove frezy (zakladni sada na favo hlavu trny plus 2 hlavicky asi 8000 ) pak sada na ventily (cca 10000) a pak tak 5cvicnych hlav a spoustu casu..samozrejme ventilove frezy a sedlove frezy se pri sikovnosti a neporuseni sedla daji vypustit a nahradit pastou,ale neverte tomu ze se Vam nepovede drknout do sedla a tim ho neznicite.., zabrouseni takhle poniceneho sedla je pro frezku hracku pro pastu horor a to uz nemluvim o probrouseni zabrusovaciho ventilu atd.. neverte tomu ze prvni hlavu co udelate bude mit nejaky prinos spis naopak..tak desata bude pouzitelna.. .to jen tak pro predsatavu co je potreba pro upravu hlavy..
pak dalsi vec musite vedet co upravovat a proc upravovat.. proc upravovat vetsina lidi vi nebot vetsina to dela pro narust vykonu (to ze to ve skutecnosti tak neni to uz vetsina neresi.. ) ale vedet co upravovat a jak to uz je docela problem.. protoze nazory se vyviji pak neco nekde omerite na brzde(samozrejme vetsina to nedela a tak neresi a kdo nevi je vlastne spokojen) a pak vse delate zase jinak. .zjistite ze kanaly velke jak ritni otvor jsou pro 90pct motoru horsi nez kanaly "akorad", velke sedlo je sice fajn ale jsou problemy s ventilama, zuzeny lesteny ventil je sice taky dobry ale co kdyz praskne? vydrzi sezonu? zavod? jine ventily proc ne jake? pruziny atd atd atd.. kdyz nekde uberete voditko je sice fajn pro proudeni smesi ale nedela to dobre zivotnosti hlavy coz vas nekdy nemusi zajimat jindy ano atd.. atd.. ja dnes kazdemu preju at si zkusi udelat hlavu sam at potom co pujde k nekomu jinemu ma aspon predstavu za co mu plati.. nebot to ze nekdo vylesti kanalky treba za 3,5 nebo i 10000 to si prece muze kazdej udelat sam..
pak dalsi vec musite vedet co upravovat a proc upravovat.. proc upravovat vetsina lidi vi nebot vetsina to dela pro narust vykonu (to ze to ve skutecnosti tak neni to uz vetsina neresi.. ) ale vedet co upravovat a jak to uz je docela problem.. protoze nazory se vyviji pak neco nekde omerite na brzde(samozrejme vetsina to nedela a tak neresi a kdo nevi je vlastne spokojen) a pak vse delate zase jinak. .zjistite ze kanaly velke jak ritni otvor jsou pro 90pct motoru horsi nez kanaly "akorad", velke sedlo je sice fajn ale jsou problemy s ventilama, zuzeny lesteny ventil je sice taky dobry ale co kdyz praskne? vydrzi sezonu? zavod? jine ventily proc ne jake? pruziny atd atd atd.. kdyz nekde uberete voditko je sice fajn pro proudeni smesi ale nedela to dobre zivotnosti hlavy coz vas nekdy nemusi zajimat jindy ano atd.. atd.. ja dnes kazdemu preju at si zkusi udelat hlavu sam at potom co pujde k nekomu jinemu ma aspon predstavu za co mu plati.. nebot to ze nekdo vylesti kanalky treba za 3,5 nebo i 10000 to si prece muze kazdej udelat sam..
23:28:45
24.02.2008
24.02.2008

Gemini
lestenie sacich kanalov nema vyznam, uz vobec nie na zrkadlo..... pokial nebudes menit tvar a velkost sacich kanalov, je to skoda roboty.....
totok dole na obrazku je freza na hlinnik, s tym sa uz da nieco stvarat :) stala ma cca 1300,- Sk
totok dole na obrazku je freza na hlinnik, s tym sa uz da nieco stvarat :) stala ma cca 1300,- Sk
22:11:28
24.02.2008
24.02.2008

gabo000000 - zrušená registrace
-> Radar: ked mas dobre palce a nechces moc rozsirovat tak 100vkou odstranis nerovnosti..potom 400vka to kusa zrovna ryhy po 100vke a nakoniec 1000ka..ja to tak mam a podla mna viac netreba..ale parkrat mi chytil krc prst

21:55:31
24.02.2008
24.02.2008

hagios
Môj názor je taký, že ak máš doma aspoň jednu hlavu naviac, tak môžeš skúsiť brúsiť. Ja sa v blízkej budúcnosti chystám na hlavu š 105. Môžeš sa na nej vyšantiť (a aj naučiť) koľko chceš. ak sa ti to nepodarí, tak ju jednoducho dáš do zberu a je to:) možeš sa pozrieť na skoda.daves.cz v článku úpravy motoru step by step, alebo tu: skoda.panda.cz/clanek.php
3?id=98 alebo tiež tu: skoda.panda.cz/clanek.php
3?id=43 Všeobecne platí: dvakrát meraj, raz rež:)
12:42:16
23.02.2008
23.02.2008

Gardman - zrušená registrace
-> Radar: já jsem to bral malejma kamínkama na vrtačce a něco frezou ve vrtačce.
20:50:53
22.02.2008
22.02.2008

David29
-> Radar: Hele, stavim 742.12X, a bral jsem to smirkem (hrubost okolo 800)...jako nový.
18:51:49
22.02.2008
22.02.2008

Radar
nu neco na ten zpusob...asi sem to nenapsal moc presne..chtel bych ty spalovaky jenom drobet prelestit..ne menit jejich tvar...a kanaly vycistit a zacistit je aby nebyly tak hruby...nu a jeste to slicovat se sanim a parohama vyfuku...
18:25:20
22.02.2008
22.02.2008

Matthes, záškodník z TechWebu
-> Radar: Jo takhle no kamarad to delal frezkama ve vrtacce ale jemu neslo ani tak o upravy kanalu apod. ale spise o odstraneni karbonu a sracek v kanalech :)
17:42:28
22.02.2008
22.02.2008

aceboss
-> Radar: No pokud ti jde jen o leštění tak na ty by měly stačit jen nějaká ta pasta+ filcové kotouče.Ale napřed si polož otázku jestli to stojí opravdu za to přínos je to totiž jen mentální nikoliv fyzický přínos a pokud na hlavě nemáš nic udělalné tak ti toto nepomůže jak říkam bude to jen pro lepší pocit ale jinak nic
.A další věc myslíš že dokážeš trefit tvar sapalováku pokud by jsi ho chtěl i brousit já o tom silně pochybuju!!!.A pokud nemáš žádné zkušenosti tak se na ty vykašly nebo to zkurvýš.Ael na druhou stranu kdo chce kam pomozme mu tam.Jestli stojíš o odborný názor ozvy se Sakymu
teda pokud bude ochotnej se s tebou vůbec bavit,ale co o něm vím tak se o tomto nemá cenu ani bavit(je zapřisahlej odpůrce 5-ti kanálů
) ale pokud o to opravdu stojíš tak ti poradí
.
.A další věc myslíš že dokážeš trefit tvar sapalováku pokud by jsi ho chtěl i brousit já o tom silně pochybuju!!!.A pokud nemáš žádné zkušenosti tak se na ty vykašly nebo to zkurvýš.Ael na druhou stranu kdo chce kam pomozme mu tam.Jestli stojíš o odborný názor ozvy se Sakymu
teda pokud bude ochotnej se s tebou vůbec bavit,ale co o něm vím tak se o tomto nemá cenu ani bavit(je zapřisahlej odpůrce 5-ti kanálů
) ale pokud o to opravdu stojíš tak ti poradí
.17:34:07
22.02.2008
22.02.2008

Radar
nu tak vim o lidech co si doma vylestili kanaly a spalovaky doma...
17:28:47
22.02.2008
22.02.2008

Rapi1
mam pocit ze odkaz na toto tema zachvilku skonci v sekci vtipy nejen o skodovkach 

17:12:14
22.02.2008
22.02.2008

aceboss
-> Radar: Nic proti tobě,ale toto tema nemyslíš vážně že jo
?Pokud ano tak Saky a spol asi přijde o práci
když si to můžem tak všichni udělal doma samy tak nevim proč ty úpravy stojí tolik
.....................
?Pokud ano tak Saky a spol asi přijde o práci
když si to můžem tak všichni udělal doma samy tak nevim proč ty úpravy stojí tolik
.....................16:39:27
22.02.2008
22.02.2008

Matthes, záškodník z TechWebu
Doufam ze nemyslis zespoda
No na vrchni strane zkus co chces cim to pujde lip :) a pak barva? :)
No na vrchni strane zkus co chces cim to pujde lip :) a pak barva? :)15:05:17
22.02.2008
22.02.2008

Radar
Mam dotaz....čim mam brousit a potom leštit litinovou hlavu??? Kamenama nebo smirkovýma kotoučema???