vacka

prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 14.02.2008 do 16.02.2008, založil/a dazdoo - zrušená registrace
řadit dle data
08:36:22
16.02.2008
Bery
-> Gardman: no tak my si dáme kafe a počkáme až to vystydne...
21:46:17
15.02.2008
Gardman - zrušená registrace
-> vhml: příde mi to takoví zbytečný měřit na taplim motoru kompresní tlak, to je taková jedna s posledních metod diagnostiky. Eště jsem nikde neviděl, že by někdo měřil kompresi za teplýho motoru. Většinou se to měří kůli poruše a motor se nezahřívá aby se na něm mohlo v zápětí pracovat.
19:14:19
15.02.2008
vhml
-> Gardman: a v čem vidíš problém??? Že se spálíš o klíč na svíčky??? Nebo ty to snad povoluješ rukou???
19:12:09
15.02.2008
Gardman - zrušená registrace
-> Saky: to by mě zajímalo jak změříte kompresní tlak na motoru v pracovní teplotě, neříkám že to nejde když to de nastartovat. Ale už vidím jak na rozpálenym motoru vytáčíte varoví svíčky a natáčíte tlakoměr. Jinak kopresní tlak se měří, když jsou špatný kroužky nebo netěsněj ventyly a tak ne? Aspoň já se toho držim.
19:06:35
15.02.2008
dazdoo - zrušená registrace
-> dazdoo: s tou 3-clenkou som to myslel ako vtip (sak tam aj smajl bol:) inak klobuk dole pred tebou (myslim to vazne,poznam tvoju www stranku), myslel som ze podla toho co robis s autami budes zo minimalne zo strojariny, a nie telekom..zaujmave
12:53:17
15.02.2008
Saky
-> dazdoo: ja to nemyslel nijak zle, ale tady ti bylo jasne odpovezeno jak se to ma delat a ty stejne vymejslis nesmyslne jinej postup.. mluvim o tom porovnavani trojclenkou dva uplne jiny motory.. jinak to jestli bude kompresni tlak na zahratym motoru mensi nebo vetsi nejde obecne rict.. resp obecne bude vyssi ale za predpokladu ze je vse OK.. pokud treba nastavis nulove vule za studena tak tlaky za studena budou treba OK ale tlaky za tepla budou spatne nebot se ventil neuzavre atd.. proste nejde to takhle obecne rict.. proto se taky meri na provoznim stavu aby to melo nejakou vypovidajici hodnotu..
mimochodem muj obor taky nejsou motory ale telekomunikace kde mame podobne jednotky jako ty v elektronice-)
12:03:53
15.02.2008
-> X-MAN: touto info by som tiez nepohrdol
11:58:17
15.02.2008
-> Saky: sak zase nie som vyskoleny motorar, cerpam len z dostupnych zdrojov ako napr. tento server a radej dlhsie spekulujem a pytam sa aj trebars na kraviny, aby som mohol zvolit potom optimalny postup, lebo nieco dojebat neni pre cloveka co robi nieco prvy krat az take tazke, btw. moj odbor je mikroelektronika, ziadne kW ale mW, tam vyskolim hocikoho odtialto :)
11:48:40
15.02.2008
pisky
pokuk Vám to nevadí tak bych se zeptal jak moc se bude lišit komprese na studeném a teplém motoru, myslím tím jestli bude větší nebo menší. Možná to někomu příjde jako blbý dotaz, ale nejsem žádný expert, předem díky:)
10:51:21
15.02.2008
Saky
koukam ze tebe je pro virt skoda, sve myslenkove pochody bys mel aplikovat treba ve statni sprave tam se totiz uplatni kazda kravina.. -)
10:33:25
15.02.2008
Gemini
-> dazdoo: zmeraj zdvih na vacke, ta tvoja horna uvrat vacky minu dolna uvrat vacky = zdvih na palci...... vymyslas zaujmave nazvoslovie......

ak bude zdvih do 6mm tak nic neries, ak bude nad 6mm , zistuj co je to tam zac....
01:28:39
15.02.2008
-> Gemini: tak zmeram motor v aute za tepla aj za studena, druhy motor za studena a dopocitam trojclenku :) ja to len chcem skusit ci sa tia dva strojceky lisia njak radikalne, ak by sa ukazovalo ze to ma zmysel, obetujem potom cas na vymenu a vyskusam to v aute
22:28:28
14.02.2008
Gemini
-> dazdoo: kompres. tlak sa praveze mera iba pomocou startera.....ak by ti motor bezal, mal by si uplne ine hodnoty....

mozes merat aj na vybratom motore, nasrobujes kus prevodovky zo starterom....ale zase budes mat ine cisla ako na teplom motore...
20:28:57
14.02.2008
pri merani komp.tlaku sa iba toci starterom (pri odpojenom zapalku)? nemoze ist motor na tri valce na volnobeh?
20:26:46
14.02.2008
dolna uvrat-ked je zdvihatko ventilu dole (vecsina drahy vacky), horna uvrat-ked je zdvihatko hore (max.otvoreny ventil), ale takto odmeram iba zdvih vacky, nie ostrost nabehu, na to treba asi ten mikrometer, uhlomer a namerat data, aproximovat v exceli kubickou regresiou...atd, asi tak,ne? mozno to skusim, zda sa mi to lepsie ako rozoberat motor, inak diky za napad
20:04:18
14.02.2008
Saky
-> dazdoo: kompresni tlak se meri spravne na zahratem motoru a toci se starterem.. takze co ti ukaze stojici motor s otacenim klicem netusim..
jinak vacku zmeris uplne normalne, staci ti mikrometr a uhlomer.. jinak nevim cemu rikas horni a dolni uvrat vacky..
15:36:43
14.02.2008
ak zmeram zdvih na zdvihacich tyckach ventihov medzi dolnou a hornou uvratou (vacky)? asi tak?

k tej kompresii, myslim kompresny tlak (neviem ci je zavisly od otacok, ale myslim si ze nie), lebo to je asi parameter ktory zavazi, predsa aj motor, ktory ma kompresny pomer 11:1 a ma na hovno ventily moze mat nakoniec kompresny tlak mensi ako dobry motor co ma pomer len 8:1, cize da sa zmerat kompresny tlak na vymontovanom motore? myslim tym ze ak aj pretocim rukou (klucom) motor, ci za ten cas uz nespadne tlak natolko ze ten udaj nebude zodpovedat realite, otocenie klucom trva predsa aspon 100krat dlhsie ako pri beziacom motore
15:19:55
14.02.2008
Saky
-> dazdoo: a proc chces tu vacku vyndavat? merit se da i v bloku..
mimochodem co si predstavujes pod takovym pojmem komprese? kompresni tlak nebo kompresni pomer nebo neco jineho? protoze z tveho popisu mluvis o obojim a nedavato smysl.. cili to kdy nalejvas a meris objem tim meris velikost spalovaciho prostoru a tedy kompresni pomer a ten je nezavislej na tom jestli motor stoji nebo se toci.. a nebo myslis kompresni tlak a pletes si to jako vsichni ostatni..
15:04:52
14.02.2008
to labros: na co je vacka viem, ale kludne tie rozvodove kolecka mohli byt aj na sroboch..
to saky: ved toto, poznam stahovanie primarneho kolecka z jawy, drzi jak svina, musel som si zvarit stahovat=den roboty..a hlavne vana sa neda nasadit tak, ze ti potom motor nejde, ale rozvody ano

som sa chcel len kuknut na tu vacku,ale zas taky zvedavy aby som s tym zabil den prace niesom,to pocka,kym sa budem na ten motor kukat zosirsia (hlava atd.)

btw.: da sa zmerat kompresia valcov na vymontovanom motore? nie teoreticka (cize nalievanie dacoho do valca a meranie) ale realna, taka aku ma ked sa toci..
14:18:10
14.02.2008
Saky
-> Labros: no ja bych to tak jednozancne netvrdil.. sundat vanu je povoleni pouhych 19sroubu, povolit vacku staci sice jen jeden ale nekdy stahnout rozvodova kola pokud na to nema stahovak je chutovka..
13:54:03
14.02.2008
Labros
-> dazdoo: no ony rozvody slouží právě k pohonu vačky, takže ten sen byl dost nereálný 1 ale zrovna sundat a nandat rozvody není žádná práce, horší je to třeba s vanou
13:48:54
14.02.2008
v kutiku duse som dufal..snivat moze kazdy,ne?
13:42:18
14.02.2008
Saky
-> dazdoo: tos myslel ze vyndas vacku bez rozvodu? -)
12:49:31
14.02.2008
ok, diky chalani, som sa bal ze aj rozvody (ale tusil som to) tak to asi necham na leto, ked bude auto odpocivat
12:21:58
14.02.2008
TUNER
-> David29: F pohodě,já už skro ani nevim jak vypadá škodováckej motor...kdyby ho neměl tatík doma ve škodofce do práce tak bych byl uplně mimo...3
12:17:33
14.02.2008
David29
-> TUNER: No vlastně.... sem rozebíral komplet motor, tak tohle už mi nedocvaklo... tak sorry 4
12:15:26
14.02.2008
TUNER
ty woe rychlá packa3
12:14:51
14.02.2008
TUNER
-> David29: Ještě bude muset vyndat tyčky se zdvihátkama,postraní víko u zdvyhátek a nejspíš i palivovou pumpu.

4
12:12:42
14.02.2008
packa
Musíš ještě vyndat rozvodový tyčky, oddělat boční kryt rozvodových tyček a nadzvihnout zdvihátka, jinak nepoleze ven. A až ji budeš zandávat, tak to tam moc nepresuj, nebo vydloubneš to dynko zezadu. tu zátku
12:03:03
14.02.2008
David29
Určitě to tady někde je...
Musíš sundat vanu, prsa, stáhnout rozvody a pak pod rozvodovym kolem na tebe budou koukat tři šrouby...ty od šroubuješ, sundáš takověj "trojhran" a vačku vysuneš ven...
09:17:17
14.02.2008
ake ukony treba urobit aby som dostal von vacku zo 130 motora? mam jeden motor v garazi, kde mam podozrenie, ze by tam mohlo byt nieco ine ako seria.
Extreme Tyres