skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fav.-fel.-fab.?
20:07:28
02.02.2008
02.02.2008

Gemini
-> vhml: take jednduche to nie je.....na favo nemusis vyberat kluku a menit vacku za dlhsiu.....
14:53:46
02.02.2008
02.02.2008

Pavel P@nkáč
-> aceboss: jeste to chce dat setrvak jinej nebo nejak vyresit spojku...na fabii
21:45:49
01.02.2008
01.02.2008

Saky
-> aceboss: az to bude aktualni tak se ozvi pokud me to bude jeste bavit a budu jeste na zivu-) tak neni problem-)
21:41:12
01.02.2008
01.02.2008

aceboss
-> Saky: Děkuji na tvůj názor jsem čekal
.S tím máte pravdu že bych použil celej fabkovej motor i s blokem.A věci jako sání,svody,vanu,domeček termostatu bych si sehnal taky.Takže asi jediný problém bych viděl v té vačce a to ložisko což bych si doma asi neudělal.Když se na to podívám i z jiné stránky a to z budoucích úprav tak ta fabie je opravdu největší favorit
Jka vidím tak asi začnu více šetřit a na příští sezonu si pořídím asi něco nového 
-> Saky: B\Bylo by možné se potom s tebou domluvit na těch případných úpravách,ale až bych sehnal věci ted to nemá cenu nějak moc řešit jak bych byl nachystaný tak bych ti napsal jak bych si to asi představoval a ty jsi mi poradil případně vyrobyl
.S tím máte pravdu že bych použil celej fabkovej motor i s blokem.A věci jako sání,svody,vanu,domeček termostatu bych si sehnal taky.Takže asi jediný problém bych viděl v té vačce a to ložisko což bych si doma asi neudělal.Když se na to podívám i z jiné stránky a to z budoucích úprav tak ta fabie je opravdu největší favorit
Jka vidím tak asi začnu více šetřit a na příští sezonu si pořídím asi něco nového 
-> Saky: B\Bylo by možné se potom s tebou domluvit na těch případných úpravách,ale až bych sehnal věci ted to nemá cenu nějak moc řešit jak bych byl nachystaný tak bych ti napsal jak bych si to asi představoval a ty jsi mi poradil případně vyrobyl

20:42:38
01.02.2008
01.02.2008

Saky
do erka je nelegalni jak facko tak felda tak fabie atk nevidim jedinej duvod proc to tam nenacpat cely ve fabkovym bloku usetris za upravu kliky (das pouze lozsiko) pak musis dat prsa ze 120ky pro rozdelovac a saci a vejfukovy potrubi a termostat .. ze 136ky treba.. nejlepsi je koupit nejakou 742,135(6)ku a tu pouzit na dily.. pak to chce jeste jinou vacku nebot ta fabkova je nepouzitelna pro rozdelovac tam mas nejjednodusi resp nejlevnejsi z Mpi feldy.. ale kdyz to sectes tak ses nekde na 10ti.. protoze 5 je porizovaci cena motoru dejme tomu plus ty dily a ses na 10ti bez jakychkoliv uprav az po cca 20 se stavbou na klic a s upravama hlavy vacky kliky atd.. jinak co se tyka feldy tak te ceka to same.. takze uspora penez nula nula nic kdyz to tak sectes tak mozna uspora je tak 1000 kc a nevyplati se to..
13:01:48
01.02.2008
01.02.2008

vhml
-> aceboss: tam dej celou fabii ne??? Jediny co musis udelat navic oproti favoritu je pravej drzák motoru coz je prace tak na hodinku se svareckou. Idelani mit jeste nejakej motor jak zdroj dílů jako je vana, prsa, sací koš atd...
12:33:43
01.02.2008
01.02.2008

aceboss
Je mi jasné že at koupim jaký koliv motor tak budu muset udělat nějaké upravy jako sání svody,karbec a u fabie kliku a přendání do jiného bloku.To je mi všechno jasné a počítám s tím.Jenže právě pokud bych šel ted do fabie tak by mi těch 5000 nestačilo
Proto uvažuji o té felicii
Proto uvažuji o té felicii
12:18:01
01.02.2008
01.02.2008

Gemini
-> aceboss: osobne tiez fabia, ak si na to netrufas, tak najjednoduchsi mas favorit/rapid136....
fabcu motor kupis za 5000, dalsie penaze do prestavby motora.......vzdy to zacina malou sumou.....
fabcu motor kupis za 5000, dalsie penaze do prestavby motora.......vzdy to zacina malou sumou.....
12:12:47
01.02.2008
01.02.2008

Mantrabeach
-> aceboss: no já osobně bych šel jedině do tý fabie.je to nejnovější motor a dá se vybírat z kusů co maj třeba málo nalítáno,u felicie a hlavně favorita pochybuju že najdeš nějakej kterej má najeto třeba 50t. km.samozřejmě že i fábie může mít 200t.km,to nepopírám.5t.Kč na nákup je jen tak tak a pak počítejúpravu kliky,řemenice,setrváku,k
oupit sání,výfuk.potrubí,karbec a další kraviny a samozřejmě jinej blok ikdyž můžeš nechat i ten z fabie.já tenhle motor mám a nemůžu si ho vynachválit.má krásnej zátah a není zase tak nenažranej když mu nešlapeš na krk.
No víc ti myslím řekne Saky
No víc ti myslím řekne Saky

12:05:17
01.02.2008
01.02.2008

aceboss
Zdravým všechny a prosím o radu.
Uvažuji o koupi nového motoru do vozu 110R v prvé řadě bych chtěl říci že je mi jasné že tyto motory jsou nelegální ale to už je můj problém
.U važuju tedy mezi těmito motory favorit,felicie 1.3 50KW,Fabie 1.4.Motor bude na běžné ježdění,ale zároven chci aby byl trošku svižnější tudíš půjde časem na drobné úpravy.Co by jste mi mohly poradit osobně si myslím že jestli koupit fav nebo fel tak bych šel rači do felicie ale pořád mě láká fabie,ale to bych stejně musel dát do jiného bloku že ano
.Klidně se sám přiznám že mé bohaté znalostí motorů končí u 130 a dál jaksi nemám veštší a objektivní přehled a byl bych rád kdyby mi někdo seriozně poradit
.Na nákup motoru jsem si zatím vyhradil 5000Kč takže co by se za tu částku dalo nebo nedalo pořídit.Díky za pomoc
Uvažuji o koupi nového motoru do vozu 110R v prvé řadě bych chtěl říci že je mi jasné že tyto motory jsou nelegální ale to už je můj problém
.U važuju tedy mezi těmito motory favorit,felicie 1.3 50KW,Fabie 1.4.Motor bude na běžné ježdění,ale zároven chci aby byl trošku svižnější tudíš půjde časem na drobné úpravy.Co by jste mi mohly poradit osobně si myslím že jestli koupit fav nebo fel tak bych šel rači do felicie ale pořád mě láká fabie,ale to bych stejně musel dát do jiného bloku že ano
.Klidně se sám přiznám že mé bohaté znalostí motorů končí u 130 a dál jaksi nemám veštší a objektivní přehled a byl bych rád kdyby mi někdo seriozně poradit
.Na nákup motoru jsem si zatím vyhradil 5000Kč takže co by se za tu částku dalo nebo nedalo pořídit.Díky za pomoc