Porďte, vačka

prohledat
65 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 31.12.2007 do 08.01.2008, založil/a Gardman - zrušená registrace
řadit dle data
12:48:30
08.01.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Gemini: Asi tak4 1
12:39:30
08.01.2008
Gemini
-> Tuner#2: P/valicka ne , ani keby byval podomnou 3

inac debata je skoro zbytocna, pretoze 90 % ludi chce vacku 280/280 a nevie nic okolo toho......kupia vacku a nevedia zmerat ani zdvih palcov, neopytaju sa na ventilove vole, za studena, alebo za tepla.....a optimalny kompresny pomer ich nezaujima, ved maju palicu znizenu o 2 mm (a obcas sa pytaju ci to staci.....)

280tka bola legendarna vacka ktora sa pouzivala hooodne dlho hlavne v rally motoroch (SO 35, SZ 65 , vyfuk 65,35) hlavne pre svoju univerzalnost a jednoducho sa dostala medzi ludi.....a bol z toho pojem 5
07:41:07
08.01.2008
Saky
-> barborek: to ze me nekdo chvali jinej pomlouva treti me leze do .. kdyz enco potrebuje na to sem si uz zvykl a je me to uplne jedno.. pokud muzu a vim tak rad pomuzu komukoliv jak skupine 1 tak 2 i 3.. nicmene nejsem z tech co by tady bez zakladni znalosti problematiky kydaly bludy o cemkoliv jen aby se jejich spisovatelska dusicka vyradila.. samozrejme nemuzu mit ve vsem pravdu a rad prijmu kritiku, pripadne se necham presvedcit o opaku.. ale musi to byt podlozene argumenty, vypocty atd... ono napsat neco ve stylu mas to blbe je to jinak je pekne, ale nic nerikajici.... a proste kdyz o tematice nevim nic tak nepisu nic.. kdyby se tim ridili vsichni to by byl klid, a hlavne clovek by se aspon trosku mohl spolehnout na nejake informace ono kdyz se pak clovek neznalej veci ridi nekterejma radama ruznejch chytraku, kteri veskere sve znalosti maji od dalsich chytraku.. tak je to nekdy dost nebezpecne (at uz z hlediska ztraty penez, havarie atd.. ) no nic to jen tak mimo.. reakce na tvuj prispevek taky trosku mimo tema..
22:48:07
07.01.2008
barborek - zrušená registrace
Nikdy jsem neměl nic do činění se Sakym, spíš jsem měl vždy pocit, že je až moc chytrej(to se mi to píše, když od něj nic nepotrebuju) ale když čtu, co píše o vačkách,není vůbec mimo, má přehled..Jen chci říct, že s těma vačkama to asi tak nějak bude..
22:10:04
07.01.2008
-> Gemini: Já to nemysll nijak zle, jen prostě tyhle starší lidi a konec konců třeba i já strašně neradi něco řeší přes telefon a i když má stránky, tak na mail nechodí skoro vůbec. Z vlastní zkušenosti vím, že osobní jednání je úplně o něčem jiném. Pro Tebe je to bohužel komplikované vzdáleností, ale k Pavlíčkovi to máš kousek :o))
22:00:28
07.01.2008
Saky
-> Gemini: no pokud jim das neco co muze skopirovat tak jo.. jenze vetsina vacek co si clovek vymysli musej bejt delany z polotovaru nebot jine enma smysl vymejslet a pak ti to ani mistr z bosonoh nenabrousi.. i kdyz je pravda ze se da i navarovat-) tak vlastne proc nejdes do Bosonoh.. mas to bliz bude to levnejsi tak co resis? -)
21:55:43
07.01.2008
Gemini
-> Saky: no pozor, v Bosonohach nabrusia vsechno....3 3 1 3
21:35:31
07.01.2008
Saky
-> Gemini: no ja si myslim ze vyrobi cokoliv..a resit neco takoveho po telefonu je dost problematicke.. a kdyz vidim dnesni skodovkare /neber to nijak osobne) tak objednaj a pak to nechtej takze delat nejakou vacku kterou si nekdo navrhne a jemu potom bude k nicemu je docela risk.. takze by chtel asi i zalohu, aspon ja bych na nestandartni vec chtel.. ale nemuzu mluvit za nej.. nicmene ti muzu rict ze pokud ti tu vacku neudelaj tam tak budes shanet tezko nekoho jinyho s jeho zkusenostmi kdo ti ji navrhne..
21:15:38
07.01.2008
Gemini
-> Saky: vies, najlacnejsi je pre mna telefonat,predsa to mam iba 800 km hore--dole, a viem kam ist za kvalitov......lenze nevedel mi s istotou povedat ze taku vacku " podla zelania" spravi..... cena 10-12 000........mas pravdu, nie je nad osobne stretnutie.... ked je taka moznost, preferujem ju
18:35:23
07.01.2008
Saky
a nejvic me stvou lidi, kteri ti napisou SMS a cekaj az jim odpovim..
18:34:29
07.01.2008
Saky
-> Tuner#2: no ja driv kdyz si nekdo pisknul ze neco chtel tak sem mu to kolikrat pripravil a cekal a cekal a pak se uz neozval a enbo to nechtel.. a lidi co meli skutecnej zajem treba cekali kvuli takovejmhle..
dneska kdyz me enkdo napise zavola tak odpovim a jde to jednim uchem dovnitr druhym ven a neresim to.. neco mam porad skladem a proste kdo prijde chce to a mam to tak to ma..
a kdyz si nekdo neco objedna enstandartniho tak chci zalohu nebo nejaky dily na motor treba a svete div se uz je docela klid nevyrizene objednavky klesly na minimum a vsichni jsme spokojeni..
18:20:31
07.01.2008
-> Saky 07.01.08 18:18:11: Přesně tak, s tím se setkávám denně i v práci, lidi si myslí, že vše vyřeší po net a nebo telefonu. To by člověk nic neudělal a jen radil.
18:18:49
07.01.2008
-> Petr105l: Nemyslel jsem rozdíl v desetinách jak píše Saky, ale mě nabídnul i ostřejší variantu, ale za předpokladu pořádné hlavy a KP na úrovni kolem 11:1, což už jsem nechtěl. Jinak řešil, zda tam bude Lekr a nebo Sedr a jaký rozdělovač a dle toho zvolil časování.
18:18:11
07.01.2008
Saky
-> Gemini: a chces jako rict ze ti Cepek neudela vacku jakou chces? podle me je schopen a vetsinou i ochoten udelat cokoliv, vzdyt se tim zivi akorad pak takova vacka vyjde radove kolem 10ti a vejs.. usuzuju s cen polotovarovych vacek pro skodovku... ono spis jde o to sjednat si schuzku a domluvit se osobne.. ono lidi co ho "otravujou" s ruznejma nesmyslama a pak stejne nic nechtej je mraky a jeho to stoji akorad cas..
18:12:24
07.01.2008
Saky
-> Petr105l: kazda vacka je navrzena na optimalni KP.. samozrejme das-li 10,5 nebo 10,6 je to uplne jedno..
18:10:37
07.01.2008
Petr105l
No, dyk to povidam 3
18:07:57
07.01.2008
Petr105l
Co teda ja vim, tak v motor-excelu maj na bezny jezdeni jen jedinou osvedcenou vacku a podle toho jestli je to do karbu nebo strikacky davaj jen jinak presazenej klinek.
Co delaj do zavodnich motoru nevim, ale pochybuju, ze co jinej KP, to jina vacka :)
18:02:22
07.01.2008
-> Gemini: Je zajímavý, že se mnou řešil jaký tam budu mít karbec a rozdělovač, aby mě posléze doporučil upravený klínek pro posun časování4
18:02:08
07.01.2008
Gemini
btw...... navrhujem vacku pre prepl. motor a tam su ine otvorenia, ine zdvihy, velke prekrytie ventilov....... a overujem to v Lotuse
17:59:48
07.01.2008
Gemini
-> Tuner#2: narozdiel od teba ja sa tomu venujem a studujem to.....preto aj p. Cepek zostal zarazeny ked som mu zacal diktovat udaje co chcem.....ponukol mi vselijake varianty, pytal som sa na casovanie.......nic...... ..

tebe na bezne jazdenie staci to co mas.....
17:52:02
07.01.2008
-> Gemini: Tak on ty vačky dělá už nějaký pátek a pro každý obsah, KP, úpravu hlavy a užití má už svůj druh vačky, který má odzkoušený, že je nejlepší. Co by jsi na to chtěl vymýšlet pořád nového? Tady je fakt poslední dobou, každý inženýr...
17:39:12
07.01.2008
Gemini
-> Climber: ja viem ake chcem casovanie a preco take casovanie chcem, viem zdvih palcov, kedy ma aky ventil otvarat a zatvarat......po telefonate s p. Cepkom som si vobec nebol isty, ci tak dokaze vacku nabrusit, stale hovoril o hotovych vackach......cize to niekto navrhol a robia sa kopie.......

samozrejme ze to chcem z polotovaru
17:23:58
07.01.2008
Climber - zrušená registrace
-> Gardman: O Svatopluku Hlavovy se řiká, že nabrousí cokoliv3.
Pokud jde o návrhy a výpočty vaček, měl by to opravdu navrhovat jen inženýr s patřičnejma vědomostma a zkušenostma. Co vím tak vačky se snad počítají pomocí Lagrangeova integrálu, kdo se setkal z vysokoškolskou matematikou, bude vědět, o co jde. Takže pochybuju o tom, že většina vaček od různejch brusičů mají co nabídnout. Jsou to jen kopie z jiné kopie a obvykle ještě vačky, které vznikly před lety, takže ve srovnání s vačkami novější generace je jejich použití diskutabilní. Když už starší vačku, tak jedině origo z motorsportu.
17:14:46
07.01.2008
Saky
-> Gardman: no tak hlavne ze jsi mu za ty desetiny slusne zaplatil-)
17:11:13
07.01.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Gardman: Jen desetiny jo to je divny 9 kdyz sem porovnaval 280/280 s origo S120 tak ty vacky jednotlivy byly o dost baculatejsi, nez jen desetiny 8 (nebrousena, origo kovana, no origo se asi taky musi vybrousit zejo 3 Ale neni to prebrus serie 6 )
16:56:26
07.01.2008
Gardman - zrušená registrace
Když jsem si chtěl nechat přebrousit vačku, tak jsem našel v inzertu nabýdku od nějákýho Svatopluka Hlavy, za přebrus chtěl 2000,- a to se mi zdálo docela dost. Tak jsem se ho ptal jestli je to ponitridovaný a on mi na to řekl že se to nemusí, zákalka je prej 1mm a ubrušujou se jen desetiny. tak mi trochu zamotal hlavu ale nakonec jsem si to od něj nenechal přebrosit.
15:29:51
07.01.2008
-> Vita: Vačky od motor-excelu jsou povrchově upravené, lépe řečeno jsou tepelně upravené, protože jsou takový šedo mléčný a ne lesklý jen po broušení. Mám jí v autě, mluvil jsem osobně s Čepkem a co vím, tak Chovanec to neumí (proto říká, že je to zbytečné a je levnější) a jsou to povětšinou kopie od Čepka. Alespoň tohle mám od jednoho celkem dobrého zdroje.4
15:15:58
07.01.2008
barborek - zrušená registrace
To bude asi nějaký dost velký informační šum..znám dost dobře mechanika, co dělá v motorexcelu a podle něj se upravují všechny u nich přebrušované vačky až kam si pamatuje, což je nejméně 12let zpátky..Výjimkou jsou prý vačky z některých druhů litin, to se ale netýká škodovky.
15:05:37
07.01.2008
Saky
-> Vita: a vis treba jake vacky dela konkretne Chovanec? kopie vacek od motorexcelu.. to jestli je zuslechtuje ted nevim ale pred cca 7lety jsem od nej vacku taky mel, to sem jeste nevedel co vim dnes.. a zuslechtena byla.. to ze me k ni nerekl jake je k ni idelani casovani pominu nebot to proste clovek ktery jen kopiruje nevi.. az po nastaveni takovem jake bylo pro tu vacku navrzeno to jelo lip.. a driv jsem hodne brzdil takze to neni jen subjektivni pocit jak od nejakeho joudy kterej misto vycvachtany 120ky da facko s "ostrou" vackou a pak tvrdi jak ta vacka je super jak to najednou jede...
jinak Chovanec je pro me motorar asi jako jsem ja.. nemyslim to nijak zle ale proste jeho zkusenosti nejsou takove abych mohl povazovat jeho rady jako zakon.. proste moje zkusenost s nim byla tenkrat dost zklamanim..
14:48:02
07.01.2008
Vita
-> Saky 07.01.08 13:42:40:
To že se o vačkách napsaly romány, je pravdou, je ovšem zajímavé jak se odlišují jednotlivé reference, zda upravovat, či nikoliv. Osobně Tě nenapadám,že prosazuješ to či ono...Jen mě zaráží, skutečnost,že např. pan Chovanec, který provádí táktéž úpravy vaček, považuje povrchovou úpravu za zbytečnou. Tak se ptám, kde je teda pravda???? Jinak motorexcel považuji za špičkovou firmu, ale povrchová úprava, jestli ji provádí je pro mě nóvum2. V roce2005, když jsem sháněl vačku pro " drobnější úpravu motoru"4, jsem oslovil telefonicky i motorexcel (tuším p.Čepka) a bylo mi řečeno,že následnou povrchovou úpravu neprovádí. Vzal jsem tehdy vačku od p. Chovance.
14:26:22
07.01.2008
Saky
-> Matthes130 - registrace zatim v provozu: no on to delal v soustruhu a flexu upnutou a brousil vacky zespodu aby zvetsil zdvih.. a pak jeste nejak ty nabehy to uz jsem vubec nechapal..
14:11:58
07.01.2008
Saky 07.01.08 13:50:40 napsal:
.. znam i cloveka co si vacku brousil flexou sam a taky je spokojenej..

3 3 3 No asi tomu hodne rozumel a delal pro kazdej valec solo tvar vacky aby dosahl maximalniho vykonu 3
13:50:40
07.01.2008
Saky
jinak kdyz uz chcete debatovat o vackach tak si aspon nastudujte zakladni parametry vacek.. nakreslete si jejich tvary a bude Vam jasne kolik a kde se musi obrousit aby se zmenilo casovani.. taky zjistite kde jsou ruzne meze pod ktere v podstate nejde jit, resp jde na ukor nekterch parametru jako treba zdvihove krivky atd.. proste problematika vacek neni tak jednoducha jako nakup rohliku.. a me je treba uplne jedno kde kdo kupujete vacky.. znam i cloveka co si vacku brousil flexou sam a taky je spokojenej.. takze v podstate opet debata o nicem..
13:42:40
07.01.2008
Saky
-> Vita: no ja jsem o tematu vacek napsal uz romany a uz jsem jich par videl a par vacek zmeril.. nicmene to neni dulezity.. ale vacky od motorexelu jsou povrchove upravovane.. kdo ma vacku bez povrchovky a prodava ji s tim ze je motorexcelacka s tim sem se uz taky setkal.. bezne se setkavam ze nekdo neznaly veci koupi vacku o ktere prodavajici tvrdi ze je od motorexcelu a ve skutecnosti je to jen seriovka nebo nejaka prebrousena mrcha za par set kc a dotycneho napali a sam si namasti kapsu... me je to jedno ja kupuju od lidi ktere znam a kterym verim a me to nehrozi..
mimochodem proc jsou inzeraty plne ostrych vacek z Bosonoh, ale o kvalitni vacku v inzerci nenarazis? ...
mimochodem rekni me nekoho kdo vyrabi a prodava vacky a rekne ti k nim neco vic nez pouhe je to 260/260? ono kdyz nevis ventilovou vuli pri ktere se to navrhovalo tak vacka 260/260 muze byt i jakakoliv jina..vetsina jen kopiruje vacky nekoho kdo je navrhl a vi o tom vic..
jinak jak dopadne nezuslechtena vacka v motoru sem videl uz nekolikrat... a byly tady i fotky (zdvihatka vydrena od pilin z vacky, kazdej palec jinak velikej atd.. ) to jestli nekomu v motoru vydrzela tak ten muze byt jen a jen rad.. ja ybch proste takovou vacku do motoru nedal, nebot proste abych usetril treba 2000 na motoru me za to nestoji..
jinak nijak tady nereklamuju motorexcel ten reklamu nepotrebuje, ale vyzkousel jsem uz hodne a vetsina me sklamala.. ono kdyz nekdo kupuje vacku podle toho jake ma casovani tak asi muze byt spokojen kdekoliv.. to je jak s rohlikama.. 99pct uzivatelu pujde a hledi na cenu a bere to proste jako rohlik.. a to 1pct uzivatelu bude hledat dalsi vlastnosti.. ktery me ted u rohliku nenapadaj-)
13:26:33
07.01.2008
deathcat
-> Vita: Vačky od motorexcelu jsou sice přebroušené, ale povrchovku mají viz.
skoda-virt.cz/cz/.../6576 3

Tak nevím kde si na tohle tvrzení přišel
13:24:34
07.01.2008
Karel.
13:21:46
07.01.2008
Vita
-> Saky 05.01.08 23:31:25: Nechci nějak rušit chvalozpěvy na motorexcel,ale vačky za 3000,- kč jsou taky přebrus bez povrchové úpravy...,prakticky neznám nikoho z úpravců,který by následnou úpravu povrchové vrstvy prováděl....snad schwejk,ale toho bych nedoporučoval
23:53:30
05.01.2008
Saky
-> Gardman: no jenze to ze ma nekdo vacku od motorexcelu neznamena ze to pojede jak motor od motorexcelu-) chce to jeste minimalne upravenou hlavu..
23:43:19
05.01.2008
Dík za správu a stou vačkou ještě uvidím, je mi jasný že nějákýmu přebrusu to nemůže konkurovat. Už jsem vyděl feldu upravenou od motorexcelu a docela mazec.
23:31:25
05.01.2008
Saky
od 3000 plus seiova vacka.. jako prebrousene nenitridovane vacce za 800 to cenove konkurovat nemuze.. ale az za par tisic km rozeberes motor plnej pilin z vacky vydreny zdvihatka atd tak zjistis jak si usetril.. samozrejme lidi co to maj na par km rocne to neresej..
23:26:03
05.01.2008
No a na kolik by ta vačka od motorexcelu vyšla. Už my taky nabýzel někdo z Turnova přebrus.
23:14:41
05.01.2008
Saky
spis je lepsi se domluvit osoabne na tech strankach toho moc enni.. jinak vacky pouzivam a doporucuju od firmy motorexcel.. na vackach sem se uz vycvicil dost a dnes uz bych do zadneho motoru co stavim nic jineho nez motorexcel nebo serii (za predpokladu ze by nekdo chtel usetrit ) nedal.. proste nejaky sracky bez uprav s casovanim co palec to original kolikrat a hlavne vetsinou zdvihy maly casovani nevhodne atd.. proste nebrat.. ale kazdej porad ja chci 260-260,280-280 atd..
23:02:26
05.01.2008
Maxx
-> Gardman: skoda-upravy.wz.cz/ to jsou jeho stranky tak se mrkni....
23:01:36
05.01.2008
Maxx
-> Matthes130 - registrace zatim v provozu: presne kdyz chces abyto slo od spoda tak si nech postavit neco od nekoho kdo tomu rozumi treba Saky. . . a budes videt jak to pujde od spoda4 4
23:01:06
05.01.2008
A Saky to dělá? Nevít kolik za to tak chce.
22:58:07
05.01.2008
-> Gardman: Ve vsi ucte takovy pozadavky ... hlavne vocpoda 3 Zadej Sakymu zakazku a je to ok :)
22:56:17
05.01.2008
Maxx
-> Gardman: prebrouseni bych nedoporucoval nemam stim dobrou skusenost ale jestli si ji nechas prebrousit tak na ni musi byt nejaka povrchova uprava....4
22:53:22
05.01.2008
No, to jsem chtěl slyšet. Chtěl bych totiž dát vačku 280/260, co jsem četl tak by to mělo jít odspoda a končit okolo sedmi tis. Mám novou s fačka tak si ji chci nechat přebrousit ale ještě nevim kde.
21:34:07
05.01.2008
Saky
-> Gardman: co to je zase za otazku? je tim mysleno pri jake vacce je dosazeno vyssich maximalnich otacek? nebo sem to nejak nepochopil.. da se rict ze ostrejsi vacka obecne posouva max vykon do vyssich otacek.. ale treba 260tek vacek ti muzu navrhnout treba 50 a kazda se muze chovat uplne jinak..
10:24:50
05.01.2008
Ještě bych se chtěl zeptat od kolika stupňů otevření ventylů, motor začíná točit víc než originál. Nebo jestli záleží víc na úpravě hlavy atd.
Extreme Tyres