Ztráty...

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 08.12.2007 do 09.12.2007, založil/a Crestik
řadit dle data
15:38:48
09.12.2007
Gemini
straty byvaju od 15-30 % , zavysi od poctu prevodoviek, rozvodoviek, diferencialov.....

straty v prevodovke dost robia synchrony, olej a ostatne veci co spomenul noname, dalsie straty su v klboch, loziskach , pneumatikach (valivy odpor) a v zadnych bubnoch !!!

ja som mal na brzde straty 26 % - dost
13:18:09
09.12.2007
Crestik
no, já bych řekl, že ty procenta asi budou platit jen pro výkony od-do...prostě čím nižší výkon, tím větší procento ztrát, páč když nad tím uvažuju, tak něco se 400HP aby mělo ztráty v převodech přes 50HP je mazec 9 Dále mě překvapuje ta účinnost těch ozubených kol, tam jsem to odhadoval na skoro 100%, když si vemu, že např. převod řetězem na kole od talíře na zadní osu je kolem 95%....hmm, možná by bylo lepší u favoritů a výš prodloužit kliku a rovnou přes kloub na kola 3
23:37:49
08.12.2007
noname
kazdy sebelepsi prevod ma ucinnost cca 95% ked to zacnes ratat tak ti vyjde ze v prevodovke sa strati 10% vykonu na ozubenych prevodoch s toho 5% na hlavnom prevodovom stupni a 5% na stalom prevode kedze obvykla ucinnost byva okolo 85% co sa da vidiet na grafoch brzd vychadza tak dalsich cca 5% sa strati trenim v loziskach a napriklad aj na poloosiach cim vacsi je uhol v akom su poloosi voci osi otacania tym vacsie su straty trenim vnutri v klboch a co sa tyka zlepsenia tak asi len dbat na dobry stav prevodovky aby mali loziska spravne vymedzenu volu (plati pre kuzelikove v prevodovke) spravne nastavena zubova vola staleho prevodu a pouzivat kvalitne oleje atd. ale u tych olejov by som sa moc nepozastavoval pretoze urcite maju prinos tak mozno tak desatinu percenta inak videl som uz aj graf na ktorom bola namerana ucinnost iba 75% prevodovka v tomto pripade bola taka ze napriklad uz bol hlucny staly prevod za jazdy a aj loziska nic moc takze dokaze to robit slusny rozdiel tot vse
18:54:41
08.12.2007
barborek - zrušená registrace
..pokud mluvíš o ztrátách na protokolu z válcové brzdy, nemají souvislost s výkonem motoru. Je to dané metodikou měření. Budeš-li měřit samotný motor na motorové brzdě, tam žádné ztráty nejsou , ta čísla jsou konečná, není tam co odečítat. Na válcovce musíš přičíst odpor kol, převodovky,kloubů atd. ....abys nakonec dostal výkon motoru., který by měl být jakž takž stejný s číslama z motorové brzdy. Podle toho co já vím, nejvíc to ovlivňují gumy a teplota převodovky..
14:21:06
08.12.2007
Crestik
...když tu někdo raz za čas hodí graf z brzdy, je tam poměrně velký výkon sežraný ztrátama, co všechno v tom je, případně jak by to šlo snížit? Jako chápu, že nějaké procento se ztratí, bral bych tak do 10%, ale né skoro čtvrtina 8
Extreme Tyres