bosch monomotronic

prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 25.11.2007 do 09.12.2007, založil/a chooki
řadit dle data
02:29:51
09.12.2007
Pavel P@nkáč
-> chooki: jsem to zas necetl cele, ale nac merit lamdu a tak kdyz to nestartuje?
12:59:09
08.12.2007
Max
-> chooki: dělat univerzální postup je dost složitý...kolikrát mi majitel auta ani pořádně neřekne pravdu.... Stačí vzít benzín u nejaký pochybný benzínky a je problém na světě..... nebyl to ani filtr ani čerpadlo ale voda v benzínu... jindy zas pan jezdil jen na LPG (to se nezmínil) takže mu odešlo čerpadlo a zasral se filtr zároveň.... 5
12:50:19
08.12.2007
chooki
Nooo, tak v pondelok sa vymenilo pal. filter a vyzera to tak, ze uz je to OK, resp. odvtedy ziadne ani 0.5 sek. "chcipnutie" ...takze investicia za 200sk a snad to bude ok...ten servisak z tej skodovky mal pravdu, aby som najpv spravil to, hlavne ked neviem ako dlho tam ten filter bol...ale tiez dalsi 2 servisaci povedali (pred tym) ze filtrom to nebude...takze asi to treba robit tak, ze kazdeho sa popytat, osobne, na forach, vsetko si zapisovat, nejako logicky vyselektovat... a potom to robit postupne od najlacnejsich poloziek po najdrahsie :)
22:22:06
28.11.2007
Milos
-> Labros: o ano, urcite, je slyset, ale to neznamena ze tlaci tolik kolik ma4
-> chooki: ja ti to poviem tak, mozes si dat poradit od
za1 - teoretikov
za2 - servisakov (ktory nebudu hladat nic alebudu menit jednu vec za druhou
za3 - niekedy dat aj na toho co to bud robil alebo sa konkretne tomu rozumie,
za4 - ja sa nebavim, chcem napomoct, ale ked si myslis...
ale fakt potom napis co to bolo
21:52:49
28.11.2007
Max
jeslti vrčí čerpadlo,změřil bych tlak,případně vyměnil filtr jak píšeš. Na fávu jsem se s tim setkal už několikrát...problém byl ve filtru. Svíčky tam máš jaké tam patří ?
Pak změřit a zkontrolovat od cívky přes rozdělovač po kabely.
Ono BMM je na tohle torhuc naprd...fačko mi polostudený taky nechytlo na první otočení. Je to daný tim systémem, vstřik je nad sáním a když se motor uplně nezahřeje,neni vše v ideálnim stavu,v yhřev sání ještě neplní zcela svoji funkci.....
Já tyhle systémy moc nemiluju....
21:51:37
28.11.2007
chooki
-> Labros: tak s tym ci pocujem pal. cerpadlo alebo ie ma to davno napadlo ale tak eviem ci som hluchy, ale nic nepocujem, ziadne bzucanie, akurat mi zabzuci nieco na na sekundu alebo to je podla mna nieco pri klapke, lebo sa trochu pohne plyn. pedal...
a co sa tyka toho skapania, tak mne to vzdy zdochne uprosstred krizovatky alebo niekde na semaforoch alebo niekde proste ked vobec to nemozem zacat riesit...ako idealne by bolo, keby mi to chciplo na parkovisku pred domom alebo este idealnejsie niekde v dielni, ze ??? bohuzial labrosi zazraky sa nedeju, takze si clovek musi pomoct ako sa da...ale diky vam a tak, aj ked sa na tom bavite aspon mi trochu radite, takze ked to niekam najebete a budete poisteni v allianzi, tak mi dajte vediet a necham vam ohodnotit skodu tak ze na tom este zarobite 3
19:09:36
28.11.2007
Labros
-> Milos: ono čerpadlo je i slyšet, když zapne klíček tak jednak by mělo být slyšet relé a jednak by tak tři sekundy mělo jet čerpadlo a bzučet, takže ani ručičky si inženýrek nezamaže 4
17:05:41
28.11.2007
Milos
tak ono si treba zaspinit rucicky ked to nejde a vtedy trebars skusit to cerpadlo ci dava palivo a pod, bohuzial aj na ceste ..
to ze budes cakat ci to naskoci na X krat a odides s tym domov ci do servisu kde vsetko pojde v poriadku a prdlajs zistia, to ti je k nicomu
14:14:49
28.11.2007
Labros
-> chooki: tak to chápu, že když to zrovna funguje tak ani nic nenajdou..
13:58:32
28.11.2007
chooki
-> Labros: ale nechapes ze ked s tym idem na diagnostiku a motor a vsetko funguje tak tazko nieco najdu (nehovorim o pamati zavad z RJ) ale o premerani jednotlivych cidiel, kde je asi skrat (co si myslim ze bude asi v tom)...preto ani nic nenasli pred rokom u boscha a nic ani dnes, ked som bol u autorizovaneho servisu na skody, kde si to zobral pod patronat starsi manik (bolo to po znamosti)...
v pamati ziadna chyba, vsetky cidla ukazuju co maju (lambda, hallov, teploty atd) predstih a co ja viem co este ok...vravel ze cievka tiez nemoze blbnut, lebo ona bud odide uplne alebo ked ma plastovy obal co lubi prasknut, tak potom blbne alebo moja je celkovova...ten tlak paliva sme neriesili, ako zaklad mam vymenit pal. filter a ja sam si pocekujem vsetky kable..
ale vravim, robi to len ked je vlhko a zima (mozno to vtedy suvisi s vlhkostou v motor. priestore) ...dneska je pekne, kosa ale pekne, sucho a jazdil som s tym dost a nic...vsetko ok...takze v palive to asi nebude
13:51:16
28.11.2007
Milos
-> Labros: alebo je treba chapat tomu co a ako, a skusat si to sam aj bez diagnostiky ked vies co jak robi , s cim suvisi a pod.
11:21:57
28.11.2007
Labros
-> chooki: a jestli jsi opravdu v tom Boschi byl a stál u toho, když to měřili, proč ses jich nezeptal, jestli ten ventil vstřikuje? Jakou teplotu hlásí čidlo? Jakou polohu klapky? Jaký je tlak paliva? atd. atd.
11:20:10
28.11.2007
Labros
já mám pořád pocit z příspěvků, co se na virtu píšou, že lidi si myslí že řídící jednotka má mít na všechno čidlo a že jakoukoliv závadu má být schopna nahlásit. To není pravda, ŘJ má čidla jen na veličiny, které potřebuje k řízení motoru. Na diagnostiku samotná paměť závad nestačí, i když se v ní najdou taky zajímavé údaje jako výpadky zapalování. Na diagnostiku je potřeba měřit a chápat výsledky měření.
11:15:30
28.11.2007
Milos
bmm ma jednu sqvelku funkiu, ze ked mu odidu cidla tak nahradi udaje udajmi ktore ma nahrate v RJ,
ale napr zapalovaciu cievku, vstrekovac, aelbo cerpadlo nenahradi, cerpadlo si okontrolujes jednoducho, cievka sa da tiez omerat, a tak dale a tak dale
10:37:22
28.11.2007
Labros
-> chooki: a jestli to opravdu proměřovali u Bosche v době kdy to blblo a stejně nic nenašli, tak už na to asi nepřijde nikdo, anebo jsou u Bosche blbci 1
10:35:54
28.11.2007
Labros
-> chooki: První feldy byly taky BMM. Měřit to chce, když to zrovna nestartuje, to snad není problém. Nestačí vyčíst paměť závad. Jestli je pravda, že svíčky jsou suché, tak to asi nebude zapalování.
10:31:50
28.11.2007
Milos
-> chooki: napicu, 1 aj feldy boli bmm
potom sa pochval na co si prisiel
21:06:44
27.11.2007
chooki
-> Milan 136: jo jo...golf III..ale ten monomotronic je trocha iny ako vo favaci s monomotronicom, feldi uz boli vsetko len mpi, ze ?
19:57:32
27.11.2007
Milan 136
-> chooki: Co to je za auto 1.6 monomotronic? Golf?
18:52:28
27.11.2007
chooki
Takto, aby bolo jasno...robi mi to uz odkedy som auto kupil a najazdil som takto 40tis. km...pokial nie je vonku moc vlhko alebo teploty co ja viem pod 0 C, tak to nerobi skoro vobec (tj. to chcipnutie resp. nenastartovanie mi robi tak raz za 2 mesiace) ale posledny mesiac, ako su tie ranne mrazy a v kuse tu kurva prsi, mrholi, snezi atd. sa ta intenzita blbnutia zvacsuje, uz to blbne skoro kazdy den...minulu zimu som s tym bol na diagnostike, v autorizovanom servise bosch, kde tieto systemy maju precitane od A do Z, a tam mi nenasli nic (resp. blbla lambda sonda, ale to len preto, ze bol napoli vytiahnuty kabel, kedze mi moj mechanik pravdepodobne stecker poskodil, ked menil vyfuk, to som opravil behom minuty, to vplyv na toto skapinanie nemalo a nijako to s tym nesuvisi).
Takze zhrniem to...robi to v zime a vo vlhkom pocasi, to nasvedcuje na elektriku. Sviecky pri tom startovani su suche, cize mohlo by to byt palivom.
Jasne, ze celu cestu paliva, od poistky, cez cerpadlo, filter, vstrekovac checknem...
Rozhodil som siete (robim v praci kde som v kontakte so servismy) tak zajtra sa mi jeden manik na to pozrie...uvidime...ale ako vravim, na diagnostike tazko daco zistime...
Ja to vidim bud na palivo, alebo na zap. cievku, ine veci tam nie su...monomotronic je fakt asi najednoduchsie riesenie ake moze byt...
17:38:32
27.11.2007
Milos
-> Pavel P@nkáč, labros: vychadzam z mojich skusenosti, mal som presne ten problem s podobnymi symptomami, preto mu radim takto
mne bohuzial v servisoch nepomohli, tusiz som isiel vylucovacou metodou, samozrejme ze to bola presne ta posledna vec, a to co som spominal a to uz vobec neviem jak by niekto zmeral
12:30:08
27.11.2007
Labros
-> chooki: a jestli relé spíná, vrčí čerpadlo?
10:02:57
27.11.2007
Labros
-> Milos: jak říká pankáč ;))
-> chooki: změřit signál na vstřikovacím ventilu. Co relé palivového čerpadla, spíná?
20:28:49
26.11.2007
Pavel P@nkáč
ona nekdy je draha diagnostika levna, kdyz si spocitas kolik stravis casu nad badani a vymenis tam zbytecnosti

-> Milos: neni diagnostika jakodiagnostika vycist pamet zavad umi kazdej a moc to nerekne, ale treba pri pouziti osciloskopu a cloveka co stim umi zachazet prijdes skorona vse4
11:03:31
26.11.2007
Milos
3 3 3
vstrekovac, obodba ihloveho ventilu na sade, na feldu stoji ta sradnda okolo 6t,
-> Tom.t: diagnostika ti povie povacsinou howno, resp ze je to OK
23:19:16
25.11.2007
chooki
to jo, ale este to je az posledna moznost :)
23:01:42
25.11.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> chooki: napojit to na diagnostiku4
22:26:40
25.11.2007
chooki
zdravim... taky problem, je to 1.6 bosch monomotronic, ked startujem studeny alebo uplne teply motor, tak vsetko OK, ale ked startujem "vlazny" tj. ze napr. idem 2-5 km, vypnem a potom chcem nastartovat, tak ani bohovi...chyti tak za par minut, po 5-10. pokuse...vybral som sviecky, pri tych pokusoch, su vtedy uplne suche..z toho dedukujem, ze tam nejde asi palivo (predtym som mal podozrenie na elektriku: vymenil som kable, sviecky, precistil hlavu rozdelovacia atd. ale stale to blbne).
Ako mozem otestovat ci mi vstrekovac dava dostatok paliva ? Je to 1-bodove vstrekovanie. Dik
Extreme Tyres