skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
štartovanie
08:39:11
15.11.2007
15.11.2007

erik.p
tak som prisiel dnes pre auto do servisu.. mechanik povedal..4 valec prepusta vodu..bud tesnenie alebo hlava.. nepotesil ma.. ale nejde mi do hlavy, preco nechyba voda v nadrzke..resp. preco auto ide normalne ked sa zohreje..ziadne cukanie , normalne slape, normalne taha, ziadny divny zvuk.. Dnes som to nastartoval celkom dobre..sytic cca 20 % dva krat nasliapol plyn..chytil za cca 3 sec chvilku som pridaval zacal trochu dusit prepol som na plyn a normalne isiel.. to fakt nechapem..
20:49:56
13.11.2007
13.11.2007

PeterP136
Otec napriklad startuje na lpg s vytiahnutym syticom a bez pouzitia plynoveho pedalu ale to nechyta tak pekne ako moj sposob. LPG mam nastavene vsak tak ako treba teda tak aby drzalo volnobeh okolo 800 bez karburatoroveho sytica az po zahriati.
20:47:52
13.11.2007
13.11.2007

PeterP136
-> erik.p: Nic neodpalis, len kym je stlaceny tak propan butan pod tlakom prudi do sacieho potrubia a po par sekundach to zarucene uchlastas. Potom treba chvilku tocit motorom s plnym plynom nez chytne. A okolo auta bude slusny smrad
. Ja pouzivam sytic tak 1/4 az 1/2 sekundy.
. Ja pouzivam sytic tak 1/4 az 1/2 sekundy.09:15:25
13.11.2007
13.11.2007

erik.p
ohladne toho LPG sytiča.. može sa stlačit a podržat?? kolko?? aby som tam niečo neodpálil... mne to štartovalo na plyn ale ked sa ochladilo už to bolo horšie.. vyskušam tvoj sposob..ináč start na LPG je super..
19:40:16
12.11.2007
12.11.2007

PeterP136
Ale kazdy si musi najst vlastnu fintu na spolahlivy start.
19:39:24
12.11.2007
12.11.2007

PeterP136
Prave preto som na benzin nestartoval. Proste to drzalo az na 3ti pokus a to este bolo treba hocdit capovat a nasliapavat a cakat a dlhsie tocit a co ja viem co este. Na lpg som proste na okamih stlacil lpg sytic a s mierne zosliapnutym plynovym pedalom so zavretym karburatorovym syticom som otocil klucikom, v prvej otocke motorom to chytlo, takze uz len povytiahnut packu karburatoroveho sytica tak aby sa otacky drzali nad cca 800 a mohol som ist (napr. skrabat okna
). Kedze na lpg to chytalo proste lepsie ako na banzin. Rekord otca, ktory nemal tak vychytane startovanie bolo dokonca -26 na prvy pokus. Mojnepoznam, pretoze teplomer na 4 poschodi ukazuje nieco insie nez je na parkovisku. Ale pod -20 to parkrat bolo, kedze v PP o chladne zimy nudza nie je.
). Kedze na lpg to chytalo proste lepsie ako na banzin. Rekord otca, ktory nemal tak vychytane startovanie bolo dokonca -26 na prvy pokus. Mojnepoznam, pretoze teplomer na 4 poschodi ukazuje nieco insie nez je na parkovisku. Ale pod -20 to parkrat bolo, kedze v PP o chladne zimy nudza nie je.07:44:09
12.11.2007
12.11.2007

erik.p
tak som skúsil pred štartom nařahař AC pumpou... išla úplne lahko bez odporu.. ale naštartovalo...potom som skúsil zmenit sposob štartovania.. sadnem do auta..3 krat šliapnem na plyn sytič na plno a chytil na prvy krat jemne stlačený pedal plynu..pomyslel som si super..ale omyl, tak sa mi to podarilo len 2 rana... vcera a dnes..hroza sice nastartoval na prvy krat ale hned zacal dusit a skapal.. vytiahnem sviečku celá mokra.. motor zaliaty benzinom..asi bude problem v tom sytiči to sa predsa nemoze tak vela prechlastat... poradte...ak mozete
18:50:07
02.11.2007
02.11.2007

mig 125
a minulu zimu to bolo ok? ja ked som kupil auto a byvali maitel tiez jazdil len na LPG tak som musel vymenit vsetky hadice cez ktore siel benzin...(aj tu hrubu co prepaja polovice nadrze) lebo tie hadice boli..."zpuchřelé&qu
ot; (dufam ze som to dobre napisal SK slovo ma nenapadlo :-P ) myslim ze to bolo koli tomu ze v nich cele leto nic nebolo a to teplo od motora ich vysusilo...tak skus ci tie hadice tesnia...a potom moze byt tiez zasrany karbec...skus ho prefuknut kompresorom...alebo niekto tu na fore tiez radil poriadne preturovat na benzine...inak vraj trhaný chod studeneho motora na benzin je vraj na skodovke normalne;-)
08:09:33
02.11.2007
02.11.2007

erik.p
poradte mi... jazdím 99 % na LPG, štartujem na LPG.. teraz ked je chladnejšie mal by som štartovat na benzín.. ale ked je studený sú tie štarty hrozné.. /na benzín/ 3 - 4 krat skape a až potom ide trhano nepravidelne..asi padá benzín..??..ked sa zohreje ..všetko je v poriadku..čo to moze byt?? žeby membrána?? poradte vdaka..