-> WGeorge: Moja 136tka tiez casto cez 8 nesla, ale ked som ju prehnal z BA do PP (teda asi 330km) za necele 4 hodiny, tak mi nadrz (32l) nestacila, dosla asi po 300km. Neviem aku som mal priemernu rychlost ale vzdy ked to islo som pod 120 nesiel. Proste na lpg pri skodovke s neriadenym podtlakom to bolo fuk ci na to velmi sliapem kym som to nehnal prilis rychlo. Vtedy sa prejavila "aerodynamika" skodovky.
Ono kedze ty mas 135tku tak ta nie je stavana na viac oktanove palivo akym je lpg a teda ma vyssiu spotrebu najma ked na nej nemozes posunut predstih.
ALe mozno mas rovnaky problem ako ja. Ony tie jednotky ktore beru signal aj zo skrtiacej klapky ked na to sliapnes zacnu obohacovat zmes. Kym na skodovke bol napevno nastaveny skrtak takze sa ziaden zbytocne a casto kontraproduktivne obohacovanie nekonalo pri plnom plyne. Ale na elektronicky riadenom lpg je to bohuzial tak ze to obohacuje ako sproste. Takze ak casto tlacis plynovy pedal k podlahe tak to moze papat celkom slusne a vykon pritom nikde. Mozno ak sa mi podari vyrobit a ozivit aj spolu so softom interface pre to moje lovato tak najdem nejake nastavenie pri ktorom to pojde podla mojich predstav. Zatial to proste po par sekundach prechlasta.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit Lpg cuká
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 29.10.2007 do 11.11.2007, založil/a Andrew_007
22:25:48
11.11.2007
11.11.2007

PeterP136
22:19:21
11.11.2007
11.11.2007

King
-> WGeorge: To je taky o tom, že u tý starý shade si můžeš nastavit skoro od boku mírně chudou směs a předstih nastavit na maximum, takže spotřebička super. U fofrmana toho s s předstihem moc nenaděláš a pokud nezačneš experimentovat s nastavením, tak tu spotřebu nestáhneš. Můžu tě ale ujistit, že majitelů fa/fe, kterým to žere kolem 10ti litrů je většina a obvykle jsou s tím smířený :)
-> wordy: To, že se elektrodová vzdálenost na lpg řeší nastavováním pidihodnot kolem 0.5mm je jenom nedokonalý řešení nedostatečnosti zapalování např. fa/fe a vůbec to neznamená, že pro pro zapálení a prohoření směsi
je to nějaký terno. Vychází se z toho, že i ta pidijiskra, která se zažehne spolehlivě ve všech režimech práce motoru je lepší, než občasný vynechání zážehu při běžnejch elektrodovejch vzdálenostech. Montážní firmy nemaj čas ani chuť řešit nedokonalosti zapalovacích soustav aut (projiskřený zapal. kabely, svody v rozdělovači atd.), takže se sichrujou právě tou menší elektrodovou vzdáleností. Nemůžu si pomoct, ale subjektivně to mi to jelo nejlíp (s dokonale udžovaným favozapalováním) se standardníma boschkama pro 136tku a 0,7mm. Popř. Silverama a stejnou vzdáleností. U naší feldy mono jsem zbaběle nastavil 0,6mm a chytá na plyn i v mrazech (musí, benz. čerpadlo mele z posledního :)
Akorát se mi teď dostalo nepříjemnýho zklamání, když můj dvorní automechanik zakoupil USB kablík
pro WAG-COM a potřeboval help s rozchozením na noťasu. Slovenská astalavista zase nezklamala, ale to není podstatný :)
Hlavní bylo, že diagnostika ukazuje po pár vteřinách po strartu na lpg poměrně chudou směs (lambda 1,2-1,3) a žádným štelovácím prvkem se stím nedá hnout :( Jestli vona nebude v řiti ta lambda. Nebo jestli se těm hausnumerům dá věřit :) Mno, benzínový čerpadlo jakštakš šlape, zkouknu to i benál a uvidíme.....
-> wordy: To, že se elektrodová vzdálenost na lpg řeší nastavováním pidihodnot kolem 0.5mm je jenom nedokonalý řešení nedostatečnosti zapalování např. fa/fe a vůbec to neznamená, že pro pro zapálení a prohoření směsi
je to nějaký terno. Vychází se z toho, že i ta pidijiskra, která se zažehne spolehlivě ve všech režimech práce motoru je lepší, než občasný vynechání zážehu při běžnejch elektrodovejch vzdálenostech. Montážní firmy nemaj čas ani chuť řešit nedokonalosti zapalovacích soustav aut (projiskřený zapal. kabely, svody v rozdělovači atd.), takže se sichrujou právě tou menší elektrodovou vzdáleností. Nemůžu si pomoct, ale subjektivně to mi to jelo nejlíp (s dokonale udžovaným favozapalováním) se standardníma boschkama pro 136tku a 0,7mm. Popř. Silverama a stejnou vzdáleností. U naší feldy mono jsem zbaběle nastavil 0,6mm a chytá na plyn i v mrazech (musí, benz. čerpadlo mele z posledního :)
Akorát se mi teď dostalo nepříjemnýho zklamání, když můj dvorní automechanik zakoupil USB kablík
pro WAG-COM a potřeboval help s rozchozením na noťasu. Slovenská astalavista zase nezklamala, ale to není podstatný :)
Hlavní bylo, že diagnostika ukazuje po pár vteřinách po strartu na lpg poměrně chudou směs (lambda 1,2-1,3) a žádným štelovácím prvkem se stím nedá hnout :( Jestli vona nebude v řiti ta lambda. Nebo jestli se těm hausnumerům dá věřit :) Mno, benzínový čerpadlo jakštakš šlape, zkouknu to i benál a uvidíme.....
21:43:44
11.11.2007
11.11.2007

WGeorge
-> PeterP136: No zadnej ledek jsem si tam nevsiml. Mam pridelanou na topeni z boku tu rj. Ta 125l jezdila ve stejnych podminkach- vecne v 5ti s baglama a dost jsem ji tocil, skoro vic nez toho formana. Pravda ze nez jsem u ni vychital nastaveni tak jezdila tak za 9-10 litru, ale potom co jsem posteloval predstich nastavil smes dal do cajku zapalovani tak prez 8l nesla.
20:55:35
11.11.2007
11.11.2007

PeterP136
-> WGeorge: Isto nie su ledky ani na rj? Teda tej co obvykle davaju k motoru (aj ked nie je vodotesna).
A ta 125 isla pritom rovnako ako ten favo? ;)
A ta 125 isla pritom rovnako ako ten favo? ;)
13:19:22
11.11.2007
11.11.2007

WGeorge
-> PeterP136: Ja mam BRC s rj Bimgo tam zadny led nejsou. Zatim to jezdi a rekl bych ze trochu klesla spotreba, ale zatim je to jen na jednom mereni tak nevim presne. Ale kazdopadne to furt zere kolem 11l, je pravda ze jezdim vesmes plnej a taky to moc nesetrim, ale u 125l jsem po postelovani jezdil stejnym stylem za 7-8l

11:39:38
11.11.2007
11.11.2007

PeterP136
-> WGeorge: Ha, ked to nie je karburator tak sa na nastavenie vykasli. Bud to reguluje alebo nie. To uvidis len na ledkach na lpg rj. Alebo ak pripojis merak na lambdu. Na lpg s elektrickym skrtakom sa nastavuje len ak to blbne. Ale vela moznosti niet. Este tak lovtec tronik ale na mojom lovato loveco si neviem predstavit co nastavia aby zabranili uchlastaniu pri viac nez 3 sekundovej akceleracii. Videl som vsetky zalozky softu na nastavenia a diagnostiku a ziadna z volieb to neovplyvnuje.
17:29:24
10.11.2007
10.11.2007

WGeorge
-> PeterP136: Tak az pojedu na revizi tak jim to reknu at to zkouknou. Bohuzel kdyz uz to neni karbec tak to sam nenastavim:(
14:45:29
10.11.2007
10.11.2007

PeterP136
-> WGeorge: Teraz by bolo dobre este nastavit lpg pretoze si odstranenim klapky (co mozem len schvalit a pochvalit ;) ) zmenil tlakove pomery v sani. A pripadne este trosku potisnut predstih ale len podla chuti nie o nejaku dogmaticku hodnotu.
22:16:52
09.11.2007
09.11.2007

WGeorge
-> King: Jo prosimte uz jsem odstranil tu klapku nasavaneho vzduchu a diru k teplymu ucpal, ale ted me napadlo jestli stim nebude mit řj problem. Přeci jen je tam nejaka podtlakova regulace ty teploty toho vzduchu. Jako zatim jsem stim ujel cca 400km a vse v pohode, mozna se mi zda ze to ma menci tah, ale to spis bude jen subektivni
17:56:19
03.11.2007
03.11.2007

wordy
King--v servise,kde nastavujú,alebo opravujú napr.regulator,je to automatycké,ze vyberú sviecky,a nastavia na 0,5mm.ver,ze dost casto pozerám nato,ako sa to robí.ked más 0,7 napr.teraz ked je zachvílku zima,omnoho tazsie startuje motor.je to dokázané.a pri 0,5 je najdokonalejsie horenie paliva
12:14:31
03.11.2007
03.11.2007

spartra
-> King: jo myslím 0,6 na silver brisky.
no ono to asi bylo tím, že ten motor měl větší kompresní poměr.
chci zkusit znova silverky až mě ten mechanik složí motor, tam ta komprese nebude tak velká
no ono to asi bylo tím, že ten motor měl větší kompresní poměr.
chci zkusit znova silverky až mě ten mechanik složí motor, tam ta komprese nebude tak velká

11:05:14
03.11.2007
03.11.2007

King
-> spartra: To jsem ani netušil :) Já je šteloval na 0,7mm a poslední várka mi vydržela v motoru 35tkm a šlapala by i dál, kdyby nepropadla STK. S tříboďákama to startovalo i jelo luxusně, ale po 10tkm začaly poškubávat.
09:59:09
03.11.2007
03.11.2007

spartra
-> King: nechcu polemizovat, že zminuješ brisky na lpg tam pišou ne 0,55-0,6 nastavení
jinak tam mám 0,55 je to lepší, i když zapalovaní jede vcelku bz problémů
ohledně více bodu měl jsem též vtelcích letech dvou bodové svíčky, tak nepoznal jsem rozdíl moc
silvery na lpg bylo zlepšení na lpg, lepší starty atd, jeno mě vydrželi 3t.km pač u jedný mě odpadla nebo se utavila střední elektroda

jinak tam mám 0,55 je to lepší, i když zapalovaní jede vcelku bz problémů
ohledně více bodu měl jsem též vtelcích letech dvou bodové svíčky, tak nepoznal jsem rozdíl moc
silvery na lpg bylo zlepšení na lpg, lepší starty atd, jeno mě vydrželi 3t.km pač u jedný mě odpadla nebo se utavila střední elektroda

09:41:58
03.11.2007
03.11.2007

King
-> wordy: -> spartra: Dovolil bych si podotknout, že to nastavování svíček na 0,5-0,6mmm je spíš jenom taková berlička - zapalování v dobrým stavu spolehlivě pálí i při standardních 0,7 a poradí si i s tříbodovkama, který maj milimetrovou mezeru. Na lpg dělal jeden maník tuning, že zpiloval prostřední elektrodu na jedný straně jakoby do špičky (nižší napětí pro přeskok jiskry) - v podstatě stejnej princip, jakej používaj lpg Brisky (užší střední elektroda)
20:37:50
02.11.2007
02.11.2007

spartra
jo i 0,5 jde ale záleží na škodivce
20:25:25
02.11.2007
02.11.2007

wordy
sviecky nastav na 0,55-0,6 mm
00:03:03
02.11.2007
02.11.2007

King
-> WGeorge: Přesně tak...
23:23:59
31.10.2007
31.10.2007

WGeorge
-> King: prosimte a to kdyz ji vykucham, tak pak musim asi ucpat i tu diru co jde ke svodum-samozdrejme bez hadice.
11:37:50
30.10.2007
30.10.2007

spartra
jinak ji nemusíš vyndávat jaj píše-> King: ale stači samořeznj šrou potřebné délky, nebyl s tím problém
co mám zkušenost na bohatost směsky tak 2 -3 ot. od uzavřený polohy
volnoběh poznáš zatočíš otáčky jdou hore zatočíš otáčky jdou dolu, někde mezi, kdy nereaguje je to ok
co mám zkušenost na bohatost směsky tak 2 -3 ot. od uzavřený polohy
volnoběh poznáš zatočíš otáčky jdou hore zatočíš otáčky jdou dolu, někde mezi, kdy nereaguje je to ok
10:05:36
30.10.2007
30.10.2007

King
-> LPG Sprint: Mno, obvykle je problém přesně opačnej = chudá směs. V tom případě se ventil max. dodávky samozřejmě povoluje (ventil na tlustý hadici k mixu). Prostě chce to nastavit
směs, tzn. včetně volnoběhu. Na reduktoru je šroub, kterým se nastavěj při volnoběhu otáčky na max. (=shodný s benzínovým volnoběhem)
-> Andrew_007: Nedělá to náhodou i na benzín? Další věc, která je pro fáva klasická, je, že se dementi v montážních firmách neobtěžujou zabnlokovat nebo vykuchat termostatickou klapku ze sání a ta pak svojím působením dělá s lpg psí kusy - jestli ji ještě nemáš venku nebo zablokovanou pro sání studenýho vzduchu - udělat! :) Co samotnej rozdělovač? Měřil si odpor cívky na konektorech do ETZ? Měl by bejt 3,5 nebo 7kohm a při kroucení kabelu se nesmí měnit
směs, tzn. včetně volnoběhu. Na reduktoru je šroub, kterým se nastavěj při volnoběhu otáčky na max. (=shodný s benzínovým volnoběhem)
-> Andrew_007: Nedělá to náhodou i na benzín? Další věc, která je pro fáva klasická, je, že se dementi v montážních firmách neobtěžujou zabnlokovat nebo vykuchat termostatickou klapku ze sání a ta pak svojím působením dělá s lpg psí kusy - jestli ji ještě nemáš venku nebo zablokovanou pro sání studenýho vzduchu - udělat! :) Co samotnej rozdělovač? Měřil si odpor cívky na konektorech do ETZ? Měl by bejt 3,5 nebo 7kohm a při kroucení kabelu se nesmí měnit
09:51:59
30.10.2007
30.10.2007

LPG Sprint
ahoj, měl jsem fávo na plyn a kamoš taky a ten měl stejný problémy jako ty, zkus trochu přivřít ventil který ti tam pouští plyn, sám ych se do toho teda nepouštěl spíš bych si to dal k nějakýmu odborníkovi...
08:10:41
30.10.2007
30.10.2007

Andrew_007
Nikdo neví?
11:11:30
29.10.2007
29.10.2007

Andrew_007
Mám Favorita 135LS,rv. 11/92,karburátor,předělan
ý na LPG.Poslední dobou při jízdě na LPG dochází k cukaní vozidla (motoru) nehledě na počet otáček nebo způsobu přidání plynu,prostě to dělá třeba i když udržuji stálou rychlost,nebo i ve vyšších otáčkách,snad možná nad 4000 už ne.Dělá to náhodně,někdy více,někdy méně,někdy vůbec...
Měnil jsem postupně tranzistorové zapalování,cívku zapalování,zapalovací kabely,víko rozdělovače,palec rozdělovače a svíčky.Vždy po výměně jednoho z toho to nachvíli přestalo,ale úplně jsem se toho nezbavil.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Díky za každou radu
Jo a na benzín to nedělá,nebo jsem si toho alespoň nevšiml,akorát se mi zdá,že po plném sešlápnutí plynu se jakoby trochu dusí,ale stačí mírně povolit a přidat znovu a jede,to je podle mě asi tím,že je to seřízený na plyn,ne?
Měnil jsem postupně tranzistorové zapalování,cívku zapalování,zapalovací kabely,víko rozdělovače,palec rozdělovače a svíčky.Vždy po výměně jednoho z toho to nachvíli přestalo,ale úplně jsem se toho nezbavil.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Díky za každou radu
Jo a na benzín to nedělá,nebo jsem si toho alespoň nevšiml,akorát se mi zdá,že po plném sešlápnutí plynu se jakoby trochu dusí,ale stačí mírně povolit a přidat znovu a jede,to je podle mě asi tím,že je to seřízený na plyn,ne?