-> sikula: Ze soukr. zprávy to vypadá, že těch problémů je víc. Předně - 20st zákl. předsthu je poměrně hodně i na plyn. Při jízdě s lechtáním plynu se ten předstih díky odstředivý a podtlakový regulaci dostává na dost vysoký hodnoty a už můžou vynechávat zážehy. Předpokládám, že na plyn to asi na první cvrnk nestartuje :)
Ještě mi řekni, jak tou zkoušečkou nastavuješ předstih - tzn. kam přesně ji zapojuješ. Pokud by ti žárovka žhnula i po rozpojení kontaktů rozdělovače při klasickým zapojení mezi kontakt a "+" (cívka odpojená), znamenalo by to hroznej svod a asi by to ani nehodilo jiskru.
Jinak je to jak jsem už psal - většině motorů stačí a je optimální když na lpg je o cca 5-10 st větší předstih, než na benál, takže 136tka je někde mezi 8-13st. 20st už je extrém - možná, že to subjektivně nejlíp táhne odspoda, ale tipoval bych, že spotřeba nebude nejnižší a že při vysokejch točkách už to ztrácí dech....
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lpg a benzín na benzín to zlobí
09:31:10
23.10.2007
23.10.2007

King
21:33:38
22.10.2007
22.10.2007

PeterP136
Toto tusim poznam. Ono to u mna cvrlika aj na lpg (ale fakt len pri zatazi teda napr. do kopecka) ale len zlomok z toho co na benzin a tichsie. Nie je to vsak to charakteristicke klepanie ako ked na zbrojnosov v brneni padaju tehly ale len take jemne tiche vysokotonove cvrlikanie. Ako to riesim? Neriesim. Na benzin som na skodovke takmer vobec nejazdil, takze naco. A na dojazd k cerpacke je to v pohode.
09:19:39
21.10.2007
21.10.2007

King
-> sikula: Tak předně si zopakujeme (a já doufám, že zbytečně :), že tzv. "cvdrlikání ventilů" (dtto detonační spalování) nemá prakticky vůbec co dočinění s ventilama
Nemůžu na dálku odhadnout nastavení tvýho motoru, ale klasikou je, že se pro LPG dává větší předstih kvůli pomalejšímu hoření lpg směsi, což po přepnutí na benzín (byť N95) způsobuje ono "klepání". Otázkou je kolik dělá ten základní předstih - při rozumným kompromisu kolem 10st zákl. předstihu se s tím ezdit dá - jestli tam váš větší pálku nebo sníženou makovici, budeš třeba muset tankovat N98.....

Nemůžu na dálku odhadnout nastavení tvýho motoru, ale klasikou je, že se pro LPG dává větší předstih kvůli pomalejšímu hoření lpg směsi, což po přepnutí na benzín (byť N95) způsobuje ono "klepání". Otázkou je kolik dělá ten základní předstih - při rozumným kompromisu kolem 10st zákl. předstihu se s tím ezdit dá - jestli tam váš větší pálku nebo sníženou makovici, budeš třeba muset tankovat N98.....
00:06:07
21.10.2007
21.10.2007

sikula
ahoj kluci zkuste poradit,na plyn to jede dobře nic se neděje přepnu to na benzín a auto jede samo.že o malinko líp a dobře ale když dám a to při každém kvaltu jakých koliv otáčkách plnej žejdlík tak cvrdlikají podle mě ventily,dělalo to před operací z odtrhem a i s předstihem motor je to 136 děkuji vůli ventilů jsem zatím nedělal zítra když pán buh dá