Kolísání volnoběhu - zatáčky, brždění

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 20.10.2007 do 28.10.2007, založil/a Kočislav
řadit dle data
18:18:36
28.10.2007
Kočislav
-> Myschak: Aha, to je zajímavé, to zkusím... jinak karbec je SEDR, nevím přesně z hlavy číslo, ale odpodvídá motoru 742.136. Tudíž je tam ten co tam má být...
09:05:52
22.10.2007
King
-> Kočislav: Je to hodně nepravděpodobný - v 99pct případů je problém spíš opačnej - ventil netěsní a plovákovka se přeplan¨vuje.
-> Myschak: Ona to není snad ani zrada, jako běžná fíčura. Setrvačností při brždění klesá hladina v zadní části karbu (kde jsou hlavní trysky) a stoupá v přední části. Tím se směs volnoběhu ochuzuje a je-li nastavená na chudou, pak to může rozkolísat volnoběh. Přidává se k tomu i změna podtlaku v sání při aktivaci posilovače. Dá se udělat pokus, kdy se hadice posilovače odpojí od sání a sání se spolehlivě zazátkuje. Pak se při brždění porovná, jak na to zareagoval volnoběh. Nemusím dodávat, že brzdy výrazně zvadnou, takže počítat s tím :)
21:14:10
21.10.2007
Myschak
jakej máš karburátor?? Mě to dělá DDSR na Erku. Podle mě to bude nějaká zrada v plovákovce.
13:12:51
21.10.2007
Kočislav
No mně ani tolik nejde o řezání zatáček na neutrál:))) Spíš mi vadí, že když před křižovatkou vyhodím rychlost a pak si přibrzdím tak mi to skoro zdechne... hadice od posilovače vypadá v pořádku, syčení taky neslyším, tak nevím. Ještě mě napadá, jestli třeba nemůže být třeba nějak zanesený ten jehlový ventil, takže je hladina v plovákové komoře nízké i přes správné nastavení...
11:00:05
21.10.2007
King
-> Kočislav: Podle popisu to může bejt i nějaká netěsnost v sání resp. hadice k posilovači nebo samotnej posilovač - z nějakýho důvodu se to projeví až při působení síly v zatáčce.
OT: tenhle problém je evergreenem u plynivek, kde odstředivá síla v zatáčce ovlivňuje membránu v reduktoru a tím i bohatost. Tam zní obvykle spolehlivá rada - nedělat blbosti = neřezat zatáčky na neutrál 4
00:09:15
21.10.2007
sikula
ahoj v první řadě jsem si taky myslel že to bude něco z plovákovou komorou jak se to přeleje a taky že to tam někde bude ale jak jsem si tvůj příběh četl dál tak ti ani nevím sorry za ot
09:52:01
20.10.2007
Kočislav
Mám problém s tím, že při průjezdu levotočivou zatáčkou na neutrál mi klesnou volnoběžné otáčky až k nule, po průjezdu se opět vrátí na původní hodnotu. Totéž se děje, když brzdím, resp. zpomaluji. S tlakem na brzdovbý pedál to nemá nic společného, závisí to jen na pohybu auta. Jako kdyby seněkde odlévala hladina či co. za studenějšího motoru to samozřejmě občas chcípne.
Trošku jsem se pokusil poštelovat šroub bohatosi a volnoběhu, nepomohlo to, tak jsem vyndal víko karburátorua plovák mi přišel trošku narušený v místě, kde je přilepeno víčko k té vaničce, tak jsem pro jistotu koupil nový (za 100,-), zkontorloval jsem nastavení hladiny (podle vzdáleností plováku od víka ve svislé poloze, vč. těsnění), opět jsem pošteloval šroubky... Výsledkem je že auto sice drží lépe volnoběh, přjde mi že i lépe jede, ale řešený problém přetrvává... Nemáte někdo zkušenost s tím, co by to mohlo být?
Extreme Tyres