skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dotaz karburátor Ii.komora
22:39:03
03.10.2007
03.10.2007

Bukac
Díky.
08:52:31
03.10.2007
03.10.2007

King
Taky se kloním k tomu Dušanovu vysvětlení. Pokud nefunguje kvůli membráně 2. stupeń, je směs při plným plynu a otevření 1. klapky chudá. Ta obecně hoří pomalejc a při vyšší teplotě, než směs "tak akorát" :) Pokud to není kompenzováno zvýšením předstihu (což se neděje), motor se přehřívá. Klasicky to znaj LPGčkaři, kde není problém nastavit reduktor na chudší směs a v kombinaci s nevhodně nízkým předstihem může dojít i k¨propálení dna pístu. Sytič je na SEDRu samostatnej další "karburátor" a speciálně přípojka podtlaku pro membránu ho nijak neovlivňuje. Problém mu dělá jedině víko karbu, protože skrze jeho kanálky sytič saje benzín a v případě netěsnosti víka je problém.
06:27:12
03.10.2007
03.10.2007

Dušan
-> Bukac: tam je spíš vliv na bohatost směi a ta má zase vliv na tgeplotu motoru
23:19:01
02.10.2007
02.10.2007

Bukac
Ahoj.
V článku pana Čecha na škoda techwebu o karburátorech jsem se dočetl,že poškození membrány jenž ovládá 2.stupeň karburátoru dochází ke zvýšení teploty chladící kapaliny asi o 10 stupňů a k přisávání falešného vzduchu.Podobný problém jsem měl se svým karburátorem a po výměně dotyčné netěsné mebrány tento problém ustal.Ale stejně si nedovedu vysvětlit,proč má netěsná mebrána vliv na teplotu vody.Můžete mi to někdo vysvětlit?Má netěsnost této mebrány vliv na funkci sytiče?
V článku pana Čecha na škoda techwebu o karburátorech jsem se dočetl,že poškození membrány jenž ovládá 2.stupeň karburátoru dochází ke zvýšení teploty chladící kapaliny asi o 10 stupňů a k přisávání falešného vzduchu.Podobný problém jsem měl se svým karburátorem a po výměně dotyčné netěsné mebrány tento problém ustal.Ale stejně si nedovedu vysvětlit,proč má netěsná mebrána vliv na teplotu vody.Můžete mi to někdo vysvětlit?Má netěsnost této mebrány vliv na funkci sytiče?