seřízení karburátoru

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 22.09.2007 do 01.10.2007, založil/a Reeaper
řadit dle data
21:32:56
01.10.2007
Rabbit
gabo00000:
Tak jelikož ti za dva dni nikdo neporadil, tak ti popíšu jak sem to dělal já.
Vycházel sem ze základních hodnot natavení šroubů. Na to motor natočíš a pomalou jízdou zahřeješ. Když měla voda asi 80°C, tak sem trochu stáh volnoběh šroubem vduchu páč se mi zdál vysokej.
Pak sem jel do města pro LPG takže sem ujel asi 15km. Při jízdě sem si všim, že při prudkym sešlápnutí plynu až na zem mám v plynu díru jak blázen.
Sešláp sem, chvilinku to zrychlovalo, pak zrachlování přastalo a po chvilce se to chytlo a zase zrychlovalo až do vysokejch otáček.
Podle poučky: Když se dusí v nízkejch otáčkách - je směs moc bohatá. Když se dusí ve vysokejch otáčkách - je směs moc chudá. Usoudil sem, že je bohatá. Tak sem malej šroub utáh asi o třičtvrtě otáčky, patřičně velkym doladil volnoběh (podle ucha). Znovu sem to zkusil a díra se zmenšila. Takže sem ubral ještě trochu bohatost a zase doladil volnoběh velkym šroubem. A teď už sem spokojenej. Pak sem ještě testoval jak to chytá. Teplej motor jen na cvrnknutí do klíčku. Studenej na sytič a cvrnknutí klíčkem. Prostě jak to má bejt.
Netvrdim, že to je ideální nastavení, ale jede to. Díra v plynu neni. Pokud se ti nechce s tim takhle experimentovat tak si to musíš nechat někde udělat kde maj stroboskop a sondu na CO2.
16:11:29
01.10.2007
Gryzly
-> Reeaper: jestli ti drhne první klapka, tak tam dej dvě pružinky aono se to po pár týdnech spraví.
20:57:05
29.09.2007
gabo000000 - zrušená registrace
a ake nastevenie sa odporucuje ked chcem aby ten motor siel lepsie..alebo na seriovych hodnotach je to najlepsie?
15:18:50
23.09.2007
Rabbit
Marra, King:
Asi sem dostatečně nezdůraznil, že to bylo při prvním spuštění po nasazení karbu se šroubama v zálkadní poloze. Já sem teda sytič měl vytaženej, ale když sem startoval tak mi to přišlo uchlastaný. Asi půl minuty potom co to chytlo sem sytič stáhnul a motor v klidu běžel. Od tý doby sem to startoval už jen na LPG. A to chytá stejně blbě jako obvykle. Musim vytáhnout benzínovej sytič, sešlápnout pedál až na podlahu, asi vteřinu cvaknout LPG sytičem, ale pak chytne napoprví.
Pak sem to na ten benzín zkoušel ještě zatepla a to taky chytlo krásně. Na prní otočení klíčku (aniž bych na cokoli jinýho šahal) to chytlo.
Tak nevim no. Ještě se v tom povrtám.
13:48:23
23.09.2007
King
-> Rabbit: Mě nezbejvá, než souhlasit s Marrou - jestli ti motor chytá na skutečně studeným motoru bez sytiče, něco je špatně (ač to zní paradoxně)4
13:19:10
23.09.2007
Reeaper
-> Rabbit: vyzkouším, díiky :-)
mě se to podařilo nastavit včera.. ale jak jsou na tom emise, to netuším 3
09:03:24
23.09.2007
Marra - zrušená registrace
no...dobře seřízený motor ti za studena bez sytiče nechytne, a když, tak musí dlouho vychladnout aby nechytl... v tomhletom spíš bude hrát velkou roli hladina...
19:04:35
22.09.2007
Rabbit
Na teplim motoru sem pak ubral malej asi o půl otáčky až otáčku a velkej přidal asi o čvrt otáčky páč se mi ta směs zdála moc bohataá. Ale nevim, seřizoval sem to jen tak podle ucha, ale jede to a to je hlavní.
19:02:24
22.09.2007
Rabbit
Reeaper:
Podle dílenský příručky ne. Šroub vzduchu rovná se velkej a šroub běhu naprázdno rovná se malej. Když sem to na SEDRu natavil takhle, tak sem studenej motor spustil bez sytiče.
16:48:31
22.09.2007
Reeaper
-> Rabbit: hele nejsou ty polohy naopak? 40
15:49:52
22.09.2007
Reeaper
jo, omlouvám se.. SEDR. postě šrouby dotáhnutý 4
14:35:18
22.09.2007
Rabbit
Dílenská příručka říká o základních polohách šroubů toto:

EDSR: šroub vzduchu 2 půlotáčky
šroub běhu naprázdno 5 půlotáček

SEDR: šroub vzduchu 2 půlotáčky
šroub běhu naprázdno 4 půlotáček

(polohy šroubů v půlotáčkách sou od zcela uzavřená polohy)
14:31:25
22.09.2007
Rabbit
Ehm, zeptám se co máš ta karburátor? Je to SEDR nebo EDSR. A dál se zeptám co znamená "skoro zavřenej vzduch". Kolik půlotáček od zavřený polohy šroubu?
13:28:03
22.09.2007
Reeaper
kucííí je možný, aby mi motor jel na cca 800 rpm hned na první seštelování a přitom mám skoro zavřenej vzduch? 92
Jsem z toho trošku vedle, jelsit sem něco neudělal blbě.. zadrhává se mi v krajní poloze první klapka, tak to musím rozebrat ještě, tak se raději ptám, ať na to můžu uvnitř kouknout 6
Extreme Tyres