Chlazení - poněku zvláštní chování

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 19.09.2007 do 21.09.2007, založil/a charon
řadit dle data
14:22:32
21.09.2007
Vilda - zrušená registrace
Hm, tak mám podobnej problém, ale mě teplota nevyleze víc jak na nějakých 90, ale taky to takhle kolísá, dolejvám často vodu, a mám sajrajt na víčku oleje.. takže to mám chápat že mám vodu v oleji, a v hajzlu těsnění?10 Hm, tak to je super no.. to sem fakt potřeboval.. Nemam kde to přetěsnit10
21:58:40
20.09.2007
charon
Tak já to auto používám jen pro přesuny do práce. Doma mám jeden motor v rezervě ale nic o něm v podstatě nevim, před 14 dny jsem ho dotáhl domů. Navíc už teď to auto je na doježdění, než koupij něco nového. Jinak bych se zeptal takhle - má cenu vyměnit jen těsnění? Přesahy bych zkontroloval, ale mám strach z vyndávání pístů a vložek, nikdy jsem nic takového nedělal a mám z toho docela hrůzu, nevim jak toi vyndat, abych něco nezničil a zároveň bych to nedával do kupy měsíc ... Taky mě napadlla jiná věc - ten motor co mám doma je LS, tak přeházet střeva a hlavu na svůj starej blok. Za jak dlouho by to mohlo jít stihnout? A má to cenu dávat na to hlavu z tej LS, když nebude srovnaná? A má cenu měnit krouřky, když bych ponechal vložky z toho LSa?
14:48:38
20.09.2007
Pavel P..
-> Tom.t: a na přívěsu dva 200litrový sudy s vodou3 3
13:35:02
20.09.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Racyk: slaby, 3 ja tak jel z chrudimi do košic asi 22hodin a jeste s privesem 3
13:00:49
20.09.2007
Reeaper
-> Racyk: mno asi to bude jen tím těsněním, jak tam fičí vzduch, to mě nedošlo..
-> Pavel P.: 703
13:00:36
20.09.2007
Pedros
-> charon: no tak na to víčko bycha,já koupil nějaký italský a málem mě to roztrhalo hadice..a po dni bylo zrezlý,Syny dosvědčí
11:52:31
20.09.2007
Pavel P..
-> Reeaper: 40
10:10:45
20.09.2007
Racyk
teromstat to nebude... teda podle toho co to dela... je to těsnění pod hlavou, na stopro.. taky mi jednu dobu tak kolísala teplota a chvili na to (asi500km) první vaření pak zase chvíli klid a pak zas... a pak čím dál častější... takže bacha na to.. ta doba příjde... měn to těsnění hned než zustaneš někde viset na cestě ja já:-D cesta Brno FM asi 7hodin!!! po 3-20km usecich jsem se přesouval a dolíval hektolitry vody a vecer az mel bracha čas tak mě dotáhl už jen z Příbora:-D
08:10:47
20.09.2007
Reeaper
-> Tom.t: možná bych se taky kouknul na ten termostat, jelsti mu takhle lítá teplota 8
-> charon: jj i já jsem to s pomocí zvládnul 40 je to o hubu, raději to co nejdřív oprav, ať to neuvaříš a nezničíš hlavu 4 já už teď jezdím fphodě (ale jak by řekl Pavel P. ´Stejně to uvaříš´ 3)
23:24:57
19.09.2007
-> charon: tlaky s tim nemaj nic, mas prdly tesneni, kdyz ti ubejva voda tak je to jasny ..brzo oprav nebo ten motor odkurvis .. tece ti voda do valcu... zatim malo ale brzo se to zhorsi...
proč hned menit motor ? sundej hlavu, vanu, vyndej vlozky i s pisty, udelej presahy vlozek, nahod nove tesneni, utahnout momentakem a jedes4
23:01:16
19.09.2007
charon
-> davidm29: Víčko expanzky je pře 14 dny nový a neni to Autopol. Taky podezřívám hlavně těsnění pod hlavou, už mám doma jinej motor, jenže teď nemám čas ani prostory ho vyměnit ... Voda mi ubývá. Holt budu muset zatim jezdit na ševeláka do práce ... Tlaky jsem měřil tak před třema měsícama, ale tlaky ve válcích budou spíš odpovídat o stavu kroužků a ventilů ne?
21:47:47
19.09.2007
davidm29 - zrušená registrace
No, ještě bych zkouknul víčko expanzky...to by vypovídalo o tom, že si vařil u stovky, a voda neunikala....
Ale jinak to vypadá na to těsnění hlavy...
21:46:17
19.09.2007
davidm29 - zrušená registrace
Já ten budík neřešim..dělá si co chce.. :)
21:44:19
19.09.2007
Pedros
-> charon: mě tohle dělal termostat..ale ten bílej kouř,řekl bych že bude v řiti i to těsnění.. prostě kolikrát se mi stalo,že to cvičilo stejně jako tobě a kolikrát mi to začlo vařit,pak to samo spadlo na 60 a takhle třeba dvakrát..ale bílej kouř,to bude těsnění pod hlavou,začni tam..a nebo máš v prdeli víčko,to mě taky dělalo psí kusy, i snovým termostatem..tlak v expanzce je? když běží motor a sundáš víčko?
21:39:18
19.09.2007
ken-lam
mám něco podobného za problém akorát mě to vyroste tak na 90-95 při prvním zahřátí pak to klesne na normal a když jedu víc jak 100km-h tak mi to začne stoupat..ale mám favo motor v shaade.
20:47:29
19.09.2007
Štěpán
-> tina: na tlakach to nepoznas!!! -> charon: Natlakovat vodni okruh,nechat kdyz ti spadne tlak a ubyde voda,po vyndani svicek zjistit kde je antifreeze
20:41:35
19.09.2007
tina
taky myslim, těsnění, ten kouř by tomu odpovídal, zkusil bych změřit tlaky, než něco rozebírat
20:39:32
19.09.2007
-> charon: minimálne v prdeli tesneni pod palici4 voda ti neubejva ?
19:54:37
19.09.2007
charon
Tak mám takový zvláštní problémy s chlazenim. Od včera. Poslední dobou jsem si zvykl dost koukat na budík chlazení a ručička mě dělá psí kusy. Než se poprvé otevře termostat, tak to tak nějak plynule leze do těch cca 80, kdy se termostat otevírá. Pak to klesne pod 70, pomalu leze zpět k 80 a potom ručka začne lítat, když tomu dám do kopce trochu napít, tak vyleze cca k 80 - 85, ale jakmile přejedu horizont a jedu z kopce bez plynu, tak zase rychle klesne k 60. Nejni to divný? Pak se mě dneska stala další věc - kotroloval jsem spoje hadic a pak jsem to jel projet as zkoušel jsem to do kopce pořádně rozuehřát, takže dovjka do 6000, trojka do 6000 a najednou se hrozně rychle teploměr vyšplhal přes 90 a expanzce to začlo bublat. Hned jsem vypnul motor, zastavil jsem, otevřej jsem víko motoru, cela expanzka se klepala, jak to bublalo, ale všechno zůstalo vevnitř, ani přepadem nic ven nešlo ... Takže otázka zní takto - čim by to mohlo být? Termostat? Těsnění pod hlavou? Nebo něco jiného? Jo ještě z výfuku jde při přidání plynu bílej kouř, jestli to třeba nemá nějakou spojitost. Na víčku oleje žádnej povlak není, ale jak je odvětrnání klikovky do airboxu, tak tam na tý trubičce trošku bílo-šedivého sajrajtu vidět je ...
Extreme Tyres