predstih na 99 oktanovej benzin

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 19.09.2007 do 21.09.2007, založil/a Driver
řadit dle data
23:39:28
21.09.2007
PeterP136
-> COL: Uplne na houby to nie je, pretoze vykonovo (ak sa u skodovky na lpg da hovorit o vykone :) ) je to ako u takmer predpisovo nastavenych kontaktov a je to tiche (na skodovku). Ono to pri zatazi az take zatazene nie je. Navyse takto nastavene to na lpg pri 40tke na 4 pri plnom kratko zaklepe a po sekunde prestane. Akurat na benzin to klepat neprestane ale na ten nejazdim a ani nenastavujem. Ale ako pisem nemusi to fungovat vzdy a u vsetkych. Ale to pojazdime a uvidime u mna proste nefunguje lebo nemam k dispozicii letiskovu drahu a porovnavat ci to ide lepsie alebo horsie nez pred minutou a medzitym vyliezt z auta a vratit sa na zaciatok testovacej trasy je totalne onicom aspon pri skodovke. Rozdiel pol kilowatu proste nepoznam. A len malokedy jazdim s plynom na podlahe pri 5t otackach takze taketo nastavovanie je mi nanic. Najcastejsie jazdim pri malej zatazi medzi 3.5 az 3t otackach. Inac lpg montaznik mi "nastavoval" systemom ako nastavuju motorkari (preturovat a pocuvat) a "nastavil": to tak ze to zralo ako tank a 90km/h som nemohol pokorit. Tym uplne nahouby systemom si nastavujem lpg aj predstih a spotreba sa drzi na minimach uvadzanych inymi ludmi pre taketo auta a vykonovo to tiez nie je zle, tachometricky max niekde medzi 140 az 150 na rovinke pri plnom obsadeni na lpg. Mimochodom rekord som mal 6 az 6.5l lpg na 100km akurat to som 90km/h prekrocil len pri klesani aj to na volnobeh :). A neslo o ziaden podtacanie ani o dedkovsku jazdu, len som neprekracoval predpisanu rychlost podla tachometra a netocil nad 3.5t.
13:44:45
21.09.2007
COL
Jediny domacky reseni je nastavit - projet a podle vysledku upravit nastaveni. Tocit motorem 3000 bez zateze a snazit se tak neco nastavit je uplne na houby, protoze motor musi byt zatizen, ke klepani je motor (skoda motor) nejnachylnejsi kolem 3.000 ot/min, ale pri plne zatezi. Jinak samozrejme predstih se s otackama a podtlakem meni, dulezite jsou i prubehy krivek a ne jen to, ze to neklepe nebo klepe malo - to je pro spravny predstih podminka sice nutna ale nikoliv postacujici.

predstih pro 99okt benzin zavisi na motoru, do serioveho motoru nema takove palivo zadny vyznam, dojde jen k mirnemu poklesu vykonu - zejmena v oblasti vysokych otacek.
21:16:19
20.09.2007
PeterP136
Ja som si predstih nastavoval podla sluchu tak, ze pri 3t otackach (obvykle jazdim na skodovke medzi 2.5 az 3) som tocil rozdelovacom tak aby otacky stupali ale zase ked sa hlucnost citelne zvysila mierne som ubral aby motor stichol. Na volnobehu so mohol rozdelovacom tocit plus minus 10stupnov nez to zacalo vynechavat (alebo az 20st uz si nepamatam). Motor neklepe a je relativne tichy a spotreba rovnaka ako predtym ked som nastavoval kontaktny rozdelovac podla knizky +2 stupne. Pri volnobehu asi 800 otacok mi to vyslo na 7stupnov (ale merane usporkou teda nic presne a nie normalnym stroboskopom). lpg + favo zapalko. Ale netvrdim ze tento postup je pouzitelny pre vsetkych.
22:25:40
19.09.2007
Driver
no jasne ale tak jak uz tady bylo receno tak prej mam hybat s rozdelovacem za chodu motoru a podle sluchu seridit.tak oni snad budou vedet vic jak ja tak treba poradi.a navic jestli tam natrefim na jednoho korinka co mel driv krasnou shade tak to bude luxusni.ten umi prej se skodovkama carovat3 vsak ono to nejak dopadne.kdyztak budu mit jenom tu bohatost a s predstihem si budu hrat potom jak debil ja8
21:34:24
19.09.2007
Labros
-> Driver: jinak seřízení na COčku a předstih doporučuju
21:33:57
19.09.2007
Labros
-> Driver: no dobře, ale pochopil jsem to tak jako že se ptáš, kolik ten předstih má být, a pokud to nebudou servisáci vědět, tak stroboskop jim to neporadí.
21:32:12
19.09.2007
Driver
favoritackej motor 135 snizena hlava o 1mm, upraveny ventily, ostra vacka, pretriskovanej karbec rapid, otevrenej filtrbox,odlehcenej setrvak a remenice.Dekuju vsem za tipy,ale uz sem to vymyslel zitra zajedu do servisu u nas a necham si seridit predstih na stroboskopu a jeste necham udelat bohatost smesi,protoze to taky nvm jestli mam dobrou 6
21:18:47
19.09.2007
Zaki
-> Driver: stale nevieme aky motor
20:54:21
19.09.2007
Driver
tak sem to projel se svym klasickym predstihem 10° a nic se nehadalo nebo podobny veci.a tahlo to luxusne.a jenom tak letmy zmerini 0-100 melo vysledek 11.5 s takze asi dobry2
20:37:23
19.09.2007
Labros
-> Driver: můžeš to nastavit tak, aby když jedeš na nižší otáčky (1500-2000) na trojku či čtyřku a šlápneš na plyn, tak motor má krátce zaklepat. Při normální jízdě by klepat neměl. Pokud teda nevíš, kolik stupňů tam má bejt.
20:36:07
19.09.2007
tina
zkus nastartovat motor, přidávat plyn a otáčet rozdělovačem, podle poslechu bys měl poznat nejlepší nastavení
18:45:54
19.09.2007
Kuladmin
Mozna by taky nebylo spatny napsat jakej to je motor cece. Ale stejne si myslim ze bude klasickej nebo max o nakej ten stupinek vyssi.
18:21:40
19.09.2007
Jakub M.
-> Driver:
na 98 oktanů mám 5° nastaveno a jede to dobře
14:48:00
19.09.2007
Driver
nevi nekdo jakej by asi mel byt predstih na 99 oktanovej benal?aspon nejak tak zhruba abych vedel v jakym rozmezi to mam zkouset.dik
Extreme Tyres