termostat fa/fe

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 08.09.2007 do 24.09.2007, založil/a sliwowitz
řadit dle data
19:07:07
24.09.2007
sliwowitz
-> Vici: a v ktorom mieste to praska??? sak to neni nijak namahane... :///
17:26:28
24.09.2007
Vici
jo jenze ty polske jsou vyrobene z nejakeho shitoveho plastu. do pul roku praskne a utece ti voda za jizdy... videl jsem to na vlastni oci nekolikrat..
12:55:54
24.09.2007
sliwowitz
dnes som bol v mototechne a objavil som zaujimavu vec... maju termostaty z druhovyroby, made in poland, u ktorych odpada problem s praskajucimi uchytmi, nakolko cely termostat je mosadzny a je vlozeny do plastoveho domceka podobne ako na S105/120, a zaisteny segerkou... som zvedavy ci poliak vydrzi dlhsie nez origo... :)))
17:40:02
10.09.2007
Vici
-> Gryzly: jo to bylo razeni tzv mezityp. bylo jich dodano dost, montovali je minimalne rok
16:32:41
10.09.2007
Gryzly
Ve feldách kde je ještě celý tělo z hliníku tak to je přimáčknutý mezi ty dvě pulky a čidlo je zašroubovaný. nic jinýho ten termostat nedrží.
A minulý týden jsem opravoval jednu felinu a tam bilo daný táhlo který jsem ještě neviděl. pod řadící pákou stejný jako má favo a první delicie a u převodovky byl takový malý asi 5cm kus který jako prodlužoval to táhlo z převodovky, byl přidělaný durch šroubem který měl vůli a na to byla přidělaná taková hliníková kostka která na čepu od řadící páky měla gumovej silentblok. Moc duvěry to ve mě nebvzbuzovalo. ten gumovej silentblok to odpružoval podlě mě dost měkce a to to tam bylo asi rok. A vymačkal se tebn šroub co držel ten mezikus nešlo řadit 1 a 2. teda majitel to jakž tak zvládl ale jeho žena a já teda ne. ale stačilo použít pevnistní a hlavně neomačkanej šroub a dobrý.
20:20:47
09.09.2007
Saky
ja sem si tenkrat pro sebe delal do skodovky (kde nemuze bejt feldovej plastovej) svarenec kdy sem vzal normalni termostat na nej navaril vysoustruzenou prirubu pro MPi cidlo ktery se zajistilo tou plastovou podlozkou z MPi a nebyl problme..
19:39:17
09.09.2007
Dedla
Už jsem u někoho na MPI viděl kombinaci s hliníkovým víkem a starším typem termostatu. (ta část u hlavy s čidlem zůstala původní-plastová)
14:02:56
09.09.2007
Kuladmin
-> Vici: No jestli je to to co myslim tak znamemu se rozsipalo na novy felde tak nevim nevim on je tam takovej malinkej cepik kterej je zaklepanej ci privarenej a drzi tam nak to tahlo (uz si to opravdu nepamatuju) ale vim ze to muselo komplet ven a pod svarecku jinak musel jezdit s pavoukem aby mohl vubec radit a netahal to podsebou . Ty stary je pravda zadna slava ale kdyz to clovek poradne promaze tak to celkem jde. A nebo jich je mozna jeste vic typu - muzes mi sem prosimte hodit odkaz na ten typ co as ty namysli? Diky
13:40:26
09.09.2007
sliwowitz
-> King: mne 5. dvere nehniju, aj saltrpaka je v pohode... :))) a ten termostat tiez skoro 7 rokov sluzil bezchybne...
v mototechne mi tvrdili ze to neni ziadny turek, a je na tom nakreslena slepica v kruhu... tak ja neviem...

vymena len tej casti v ktorej je termostat uchyteny za hlinikovu by nebola mozna??? jej priemer a roztec srobov nebude rovnaka???
uchytenie termostatu je tam riesene ako??? rovnako ako u plastoveho prevedenia, alebo je termostat len vsadeny medzi tie dva kusy domceka??? ze by som sa to tam nejak pokusil nabastlit
zvětšit termostat fa/fe - obrázek od sliwowitz vložen 09.09.2007 13:40:26
12:55:06
09.09.2007
Vici
-> King: razeni vyresis jednoduse. za 1970 koupis cely komplet razeni posledni model - davalo se nekdy od 10/96 do konce. to zadny ten kloub nema, ma kratsi a presnejsi drahy razeni a je skoro vecne... da se to dat i na favorita
23:13:15
08.09.2007
Kuladmin
-> King: Tak to mam stesti ja mam 96 ale porad hlinik 1
-> King: Jeste dodej zadni lemy a predni blatniky nahore.
22:36:03
08.09.2007
King
-> Max: U feldy jsou domek termostatu, 5. dveře a kloub spojující táhlo řazení s převodovkou, způsob jakým se dodatečně Shajze a.a.s. mstí majitelům za jejich volbu :)
21:45:30
08.09.2007
Max
-> sliwowitz: to čidlo je jiný,nejde to zaměnit. Udělal bych to co psal king...sežen originál a dej ho tam. Já jsem to otcovi na 1,6ce měnil asi 3x....hrozná věc
21:27:02
08.09.2007
davidm29 - zrušená registrace
-> sliwowitz: K tomu čidlu teploty vody...pokud se nepletu, tak informace by měli jít k řídící jednotce ne?
21:17:34
08.09.2007
King
-> Kuladmin: Jestli máš na mysli Fe 1,3 jednobod, pak minimálně od r.v. 96 (můj případ) maj plastovej domek termostatu.
-> sliwowitz: Moc bych pochyboval, že by ty čidla měli stejný charakteristiky. Osobně bych se spíš popídil po originálním domku termostatu - měnil jsem ho loni a je klid.
13:21:15
08.09.2007
Kuladmin
Jestli to jde vymenit nevim ale feldy Bmm maji taky jeste hlinikovej tak mozna za nej by to mohlo jit vymenit. Ale jak je to s cidle teploty to fakt nevim. Je divny ze ti to porad odchazi jakoby tam byl moc velkej tlak ze ti to vzdycky utrhne. Je to divny.
12:36:31
08.09.2007
sliwowitz
na felde 1,3 mpi mi opakovane dochadza k jednej zavade - v domceku termostatu, ktory je vyrobeny z plastu sa utrhne uchyt, v ktorom je upevneny samotny termostat, a tym padom termostat nezatvara privod vody ku chladicu...
problem je v tom ze u nas predavaju ten plastovy bazmek len spolu s termostatom a stoji to spolu cca 500sk, co sa mi treti krat behom pol roka platit nechce...
napadlo ma nahradit cely plastovy domcek hlinikovym z favorita...
pokial sa dobre pamatam, na favorite je cidlo teploty na zavit a vedie k nemu jeden kabel, vo felicii je cidlo len zasunute a upevnene takym plastovym klinom, a vedie k nemu viacej kablov, zakoncenych konektorom... (predpokladam ze su dva, jeden vedie do rj a druhy je ukostrenie, kedze je cidlo upevnene v nevodivom materiali)

otazka znie: je mozne termostat s domcekom a cidlom zamenit ako komplet, alebo cidlo pre mpi a karburator maju ine charakteristiky???
Extreme Tyres