skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Low cost oprava motoru.
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 31.05.2007 do 01.06.2007, založil/a bitmap - zrušená registrace
03:39:00
01.06.2007
01.06.2007

FORM - zlomená ojnice
budeš mít dost práce to přeházet, spíš bych to MPI prodal a za utžené peníze koupil nějaký pěkný karburátorový motor, v němy vyměnil rozvody a olej a dal ho do auta. Původní motor bych poslal do hliníku. Ale jak chceš, přeházet se to samozřejmě dá, ale kdo má tahat ven vložky a pak usazovat a dělat přesahy...
19:35:13
31.05.2007
31.05.2007

Kuladmin
A co takhle dat jen jiny motor opet z facka?? Vono mozna kdybys vymenil ten olej cely to sesteloval tak by to bylo ok ale problem by mohl byt v zravosti toho oleje.
19:32:15
31.05.2007
31.05.2007

spartra
není nic staršnýho to přeházet, když na to máš krámy veškerý

19:15:40
31.05.2007
31.05.2007

bitmap - zrušená registrace
Jinak prehazovani strev je jen krajni moznost, treba to pujde vyresit jinak.
V motoru je asi 3cm olejobenzinu nad rysku, takze je dost mozny, ze klika to ma tezky, kdyz musi rozrazet tu brecku, takze to mozna membrana v cerpadle, tesneni pod hlavou a takovyhle drobnosti na cas spravi, alc chce to pripravit se na nejhorsi
V motoru je asi 3cm olejobenzinu nad rysku, takze je dost mozny, ze klika to ma tezky, kdyz musi rozrazet tu brecku, takze to mozna membrana v cerpadle, tesneni pod hlavou a takovyhle drobnosti na cas spravi, alc chce to pripravit se na nejhorsi

18:01:49
31.05.2007
31.05.2007

-> Pavel Korbelář: noo, kdyz jsem to nahodil, rachot jak svine, valil se z toho modrej coud hur jak z trabose, kontrolka oleje svitila i ve 2500 otackach, kdyz opadnul sytic, tak to chcipalo, ale ne takovym zpusobem, ze proste zhasne, ale ze je mu tezky se otacet jakoby byl uz jen krucek od zadreni, kdyz jsem kouknul pod vicko oleje, tak to bylo cely ucpany slemem.
Zvlastni je, ze jsem neslysel, ze by klepal na klice, ale je dost mozny, ze jsem to prez rachot ventilu a rozvodu jen nezaregistroval :)
Zvlastni je, ze jsem neslysel, ze by klepal na klice, ale je dost mozny, ze jsem to prez rachot ventilu a rozvodu jen nezaregistroval :)
17:54:53
31.05.2007
31.05.2007

Pavel P@nkáč
-> bitmap: a to uz jako vubec nejezdi? nebo spatne? co ho proplachnout sestelovat dat rozvody a jezdit? ale asi je v prdeli kdyz to tu pises..
17:18:00
31.05.2007
31.05.2007

Labros
Jetý střeva do jinýho bloku přeházet můžeš, musíš nechat jen původní víka hlavních ložisek.
Nejjistější je nechat šály co jsou zajetý s klikou.
Nový rozvody nejsou vůbec žádnej problém.;)
Nejjistější je nechat šály co jsou zajetý s klikou.
Nový rozvody nejsou vůbec žádnej problém.;)
17:06:21
31.05.2007
31.05.2007

Potreboval bych co nejlevnejc uvest do chodu Formana, se vsim si vim rady, ale nejsem si jistej motorem. Muze mit nakrouceno tak 80,000, olej bych rek, ze poslednich 40,000 menenej nebyl, stejne tak serizeny ventile, nic, proste motor v perdeli.
Premejslel jsem, ze ho rozeberu, vnitrnosti vyhodim, blok necham vycistit a prehazim do nej vnitrnosti z 136M (krome vacky) co ma najeto asi 90,000 ale je v super kondici.
Myslite, ze ten blok bude v pohode po takovym fatalnim zanedbani udrzby a vseho?
Je vubec myslitelny prehazet jety streva do jinyho bloku, s tim, ze dam novy akorat loziska kliky, saly, rozvody atd.?
Hlavu uvidim podle toho jak na tom bude, ale to je ten nejmensi problem.
Novy tesneni a tenhle spotrebak je samozrejmosti.
Tak co myslite, pujde to?
Premejslel jsem, ze ho rozeberu, vnitrnosti vyhodim, blok necham vycistit a prehazim do nej vnitrnosti z 136M (krome vacky) co ma najeto asi 90,000 ale je v super kondici.
Myslite, ze ten blok bude v pohode po takovym fatalnim zanedbani udrzby a vseho?
Je vubec myslitelny prehazet jety streva do jinyho bloku, s tim, ze dam novy akorat loziska kliky, saly, rozvody atd.?
Hlavu uvidim podle toho jak na tom bude, ale to je ten nejmensi problem.
Novy tesneni a tenhle spotrebak je samozrejmosti.
Tak co myslite, pujde to?