Prodám: motor 1,6 ohc uprava Cesana Mlada Bol

prohledat
66 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 23.05.2007 do 03.06.2007, založil/a jezkos
řadit dle data
18:46:03
01.06.2007
Vita ze Sudet
-> lubor: Ale jo v poho. Snad sem ani "neřekl nemá smysl". Prostě bych to shrnul. Kdo chce kam pomozme mu tam4
15:33:27
01.06.2007
lubor
-->Vita ze Sudet:Vtip je v tom jak už tady napsal Bery,že úprava právě klasického škodováckého motoru konstrukčně spadajícího před r.89 je opravdu velmi náročná jak na práci tak i na finance.Pokud budeš chtít dostat těch 100 koní z litru,tak bude nutné nejspíš otáčky posunovat na hranici kolem 8000 a možná i trochu výš.Tohle už sériové komponenty nevydrží,a myslím že to nevydrží ani výrobky ze jmenováné firmy Kolbenschmidt.Je třeba sáhnout po něčem lepším, třeba sada ojnic z titanu pak příjde na 40 000, nějaké velmi slušné kované písty třeba na 30 000, klika zase okolo 15 - 20 000 atd,atd, když pak připočteš tu práci a znalosti které musí úpravce mít(a nechá si je samozřejmě zaplatit),pak se dostaneš na těch 200 000 i s komplet novou sací a výfukovou soustavou uplně v pohodě.
Motor který máš v Rku se upravuje mnohem líp a efektivněji-tyhle obludné částky za reliktní OHV motor jsou daní za nějakou,i když samozřejmě taky rádoby originalitu.Ovšem jak asi uznáš,motor z Octávie s turbem je od originality vzdálený celé světy, takže proto jsou určití lidé asi ochotní zainvestovat takovou sumu do úpravy.Že to je drahé,o tom není pochyb-ale že to nemá smysl,o tom už se dá velmi obstojně debatovat.
15:20:35
01.06.2007
Vita ze Sudet
-> Bery: Já vím, nebe a dudy. Dobovost chápu. Pokud bych za rozumný peníze postavil 1.3 až 1.5 blok se 150 atmosférickejma konema, byl bych radsi. Ale to dost dobre nejde. Ale myslim, že firmy a lidé motající se okolo tzv. dobovosti a to aniž bych někoho z kšeftmanů chtěl urazit či nařknout si slušně mastí kapsu4. Vím co stojí obrábění, odlévání atd atd... Takže nemluvím tak uplně z cesty. Jako 250.000Kč za motor mě přijde utopie. Za ty peníze si nechavají odlevát vlastní blok? Nechají si dělat na zakázku v kolbenschmidtu vlastní střeva? A i tak newím kde těch 250 utopěj1
06:38:09
01.06.2007
Bery
nejsouk koně jako koně:-)
a když se chceš držet trochu historie a originálu,nebo třeba jezdit třídu do 1400...já bych se na RZtě s 300konikama bál,když vidim,co to dělá ted...
to by byla obrovská rána:-))))
21:09:52
31.05.2007
Vita ze Sudet
-> Zazaa: jasný, ale já měl hlavně na mysli ten "power up" na 300PS, to jest oproti 120PS humor "nadruhou"3
16:50:57
31.05.2007
Zazaa
-> Vita ze Sudet: nojo je to buhuzel tak .... udelanej slusnej motor ze skodule na weberech a a par vychytavkama stoji podstatne vic nez komplet swap na 1.8T a podobne
16:43:32
31.05.2007
Vita ze Sudet
Jako za 100.000 kaček o kterejch tady mluvíte bych si mohl dovolit "Power up" KIT na 1.8T na 300PS do erka bez práce1

a to jezdim od nás do města za pět minut

no fákt taky nekecám1
12:00:17
29.05.2007
Bery
jo ,to jsou pak jiný kobyly,než ty co mají před sebou magický slůvko "asi" a do motoru se dostávají skrz natřený brzdicě a chromovaný koncovky výfuku:-)))

Každá prdel něco stojí...ono dostat se s motorem na cenu 100 000 není zas tak složitý....
22:48:28
28.05.2007
Saky
25litru za hlavu to ma beznej virtackej tuner 25 brusek z OBI a tim si udela takovejch hlav po vecerech kolik bude chtit-)
12:01:15
28.05.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> lubor 25.05.07 22:57:18: JJ je to tak.

Jsem zvědavý na Tvůj motor, pak sem hoď reference.4
11:08:06
28.05.2007
Rooney - zrušená registrace
Tý voe, tady lítaj dobrý cifry3 kdybych měl tolik peněz, tak rapid letí ze skály a mám před barákem nějakou nabušenou hondu, co má 2x větší výkon.
Ti co do škodovky narvou tolik peněz jsou už pacienti pro doktora chocholouška 3 4
Ale na druhou stranu to chápu, Pro někoho je škodovka láska na celý život, a to pak ty prachy co do toho zahučí nesmí člověk počítat6
10:46:53
28.05.2007
bitmap - zrušená registrace
Bery 28.05.07 09:57:24 napsal: -> lubor: BR>ptal jsem se na úpravu hlavy a začíná asi na 25000...prý aby to za něco stálo

Ty voe, to tam dava titanovy ventile i s pruzinama a celou ji zlati 24kr zlatem, ne? 9
10:14:49
28.05.2007
lubor
-->Bery:kola nechával odlívat z kraje roku 2007(objednával jsem v červenci 2006),a pak jsem musel ještě čekat na opracování.Kvalita je velmi dobrá,ale jedno kolo stálo tolik kolik velice slušná sada Jupiterů i s pneu;)-takže opravdu moc lidí,kteří do toho jsou ochotni jít asi nebude, je to vcelku dost peněz.
09:57:24
28.05.2007
Bery
-> lubor: no nalitý zrovna nebylo,ale slovo dalo slovo a zajelo se s kokilou do slévárny,protože tam byla cesta..asi to bylo i štígro,přiznávám,ale dohoda dobrá.
Ty odlitky od něj jsou asi nejlepší,vždycky je na tom trochu práce,ale zvrchu jsem na něj sahnout nemusel,vnitřky jsem zafrézoval a slícoval za cca hodinku a půl...to je pohoda,se sériovým sáním jsem se tenkrát crcal skoro celou noc než jsem ho slícoval a trochu zvětšil:-)
Co vím,tak na letošek lili asi 20 sad kol,což je mazec a říkal,že s tím končí,protože se to nevyplatí,nebo že by to za tu cenu neprodal...
ptal jsem se na úpravu hlavy a začíná asi na 25000...prý aby to za něco stálo
5
09:22:00
28.05.2007
lubor
-->vhml:no to nebude problém.Až bude hotovo,dám jsem fotku,oskenuju protokol z brzdy,napíšu osazení a cca tak zhruba to co v tom motoru nakonec bude a konečnou cenu.
A to ne proto,abych se chválil,protože na srazy stejně nejezdím-ale proto,aby měli druzí představu,kolik to stojí,kdyby se náhodou do něčeho podobného chtěli pustit a nechat si to postavit rovněž.
Samozřejmě mám ještě určitou rezervu,na kterou jsem schopen sáhnout v případě,že by se mělo něco udělat jinak,a nebo by bylo výhodnější použít třeba nějaké speciální komponenty o kterých nebyla v tu středu řeč.To se ale uvidí.
09:16:18
28.05.2007
lubor
-->Bery:já jsem na všechno co mi dělal Bauer čekal hodně dlouho(na kola třeba 3/4 roku).Měl jsi asi štěstí,že to všechno měl nalité,a někdo mu prostě potrubí nevzal a tak ho dal tobě.Podle toho co mi tvrdil,vždycky čeká nějaký čas,až se sejdou zakázky a pak to dává lít hromadně-což je logické.
Niméně Čepek to potrubí moc nechválil,ale říkal že stejně nic lepšího asi není,tak se musí vycházet z toho co je.
Jinak čas na ty úpravy rozhodně nemám,a myslím že mám i soudnost abych si přiznal že takový motor jaký mi postaví tam,bych sám dohromady určitě nedal ani s tím,že bych zkoušel nechat vyrobit to u toho,a tam to u někoho jiného protože by výsledkem mohl být vcelku paskvil.Nakonec jsem to zadal jedné firmě,a to je myslím si nejlepší.Na virtu jsou asi tak 2 lidi,z jejichž zkušeností jsem vyšel,a na základě nich jsem se taky z části rozhodoval a to je Saky a Vici.Myslím,že ti by to viděli určitě podobně jako já,protože oba mají s motorexcelem dobré zkušenosti.
09:09:50
28.05.2007
vhml
-> lubor: aha, ja myslel ze uz je ten motor postavenej. Tak potom poreferuj az bude, docela se o zavodni motory zajimam, jelikoz doma taky jeden mam...
08:19:26
28.05.2007
Luděk
-> Saky: na chlast a na ženský mi nešahej:
1, kde jinde dostaneš za svý prachy 40%
2, do koho jinýho investovat a doufat,že to bude mít nějaký efekt s tím,že stejně předem víš,že je to sci-fi 1
06:37:07
28.05.2007
Bery
já souhlasím se Zazzou.Je to buď a nebo - bud mám peníze a dám je někomu ať se stará,nebo je nemám,popřípadě mě to schánění baví a obstarám si no sám,tím pádem šetřím z té ceny motoru třeba třetinu částky...řekl bych že ještě víc...tihle lidi díly mají a umí sehnat,tady se platí čas a ten je kurva drahej a oni vědí,že nepečou housky pro kaufland...obrazně řečeno.
zastanu se pana Bauera-chtěl jsem a potřeboval jsem sání,za 5 dní jsem ho montoval,dohoda perfektní,kdyby nefrézoval kartery k nějakýmu veteránu,měl bych to snad za 3 dny - a to nebylo to sání ani nalitý!!!
ale o co jde především - největší prdel potom je,když si někdo poschání a upraví motor,který na těch 70 vyjde-není to problém,sám jsem se o tom přesvědčil...a pak to natře autům o třídu výš...
22:51:00
27.05.2007
Samantus
-> Zazaa: potahy?? to snad ne?
21:41:03
27.05.2007
lubor
-->vhml:no toto se pravděpodobně zjistí až na brzdě,ani já,ani Čepek předpokládám nehádáme z křišťálové koule;).Motor se samozřejmě brzdit bude-pokud dosáhne výkonu přes 120 koní,pak budu spokojený.
Jinak tohle budu vědět tak nejdřív asi v září, teď mají přednost zakázky přijaté dříve,musím tedy počkat než se na tom začne dělat.
17:39:49
27.05.2007
vhml
-> lubor: jen tak pro zajimavost. Jakej to bude mit kroutak? a kolik koní?
17:20:46
27.05.2007
lubor
-->Zazaa:S tím souhlasím,ale to úsilí je dost těžce specifikovatelný pojem.Mě dalo třeba dost úsilí sehnat i to,co jsem k Čepkovi dovezl,tak aby to nestálo úplné maximum,tj. v cenách jaké jsou zde na trhu.Když nakupuješ jinde,jsou s tím spojené rizika-a to ani nemluvím o odlitcích třeba od Bauera,kde jsou čekací doby dlouhé,a domluva docela špatná.
Samozřejmě kdo má možnost se dostat k něčemu laciněji,a nebo si umí na motoru(ale tady bych už tomu moc nevěřil-to umí opravdu málokdo,a málokdo má taky všechno to potřebné vybavení-nemluvě o nějakých nutných znalostech z vývoje,což Čepek asi má) něco udělat,pak ho to asi výjde levněji-ale opravdu moc nevěřím tomu,že je to jak píšeš"podstatně" ;.Hádat se ale nechci,možné je i to,ale nedovedu si to nějak představit.
Každopádně já dělám svou práci,kterou umím,a to co umí lidé jako je třeba Čepek,nechávám jim, s tím že si to prostě zaplatím.Je to podle mě ten nejefektivnější a nejrychlejší způsob alespoň pro mě určitě -protože "čas,jsou peníze";)!
15:52:42
27.05.2007
Zazaa
-> lubor: mam pomerne predstavu co ja stoji a nestoji ... nehadam se ze to tolik nevyjde, ale taky vim ze kdyz se stavi motor ala LR tak to jde i podstatne levneji ....

proste furt je spousta sikovnejch lidi a hodne veci si clovek dokaze zaridit a sehnat sam jen se proste musi trochu smekat :) je to hlavne o tom jestli tomu clovek objetuje spoustu usili a casu a mene penez a nebo hromadu penez a necha si to udelat komplet ....
druhou moznost nijak neodsuzuju, ale ja obvykle resim vsecko tou druho :) i kdyz mozna to je i zkreslene tim kde delam a ze mam pristup ke spouste veci a lidi ......
13:27:33
27.05.2007
lubor
-->Zazaa:No možná by ses divil,kolik takových motorů se staví,myslím s rozpočtem kolem 200 000 třeba právě v Motorexcelu.Vem si,že jen sací soustava(když bereš to nejlepší dostupné-a webery máš uplně nové,s tím že si musíš sehnat extra difuzory a to jak hlavní tak i vedlejší protože třeba webcon chce vydělat na kupujícím hned 2krát-proto osazuje 4.5 a 30,což je naprosto nevhodné),plus ta výfuková tě výjde na 45 - 50 000.Pokud mi někdo nevěří,pak asi nikdy nic takového nekupoval,je to prostě fakt.
Pak už těch 80 - 100 000 do samotného motoru,když se skládá s nového není až tak nepochopitelná částka.
Řidič samozřejmě hraje roli největší,ale to je něco co se nedá koupit,a ani není předmětem úprav-tudíž to jde mimo to,co jsem tady chtěl naznačit.Za 50 000 se dá postavitt slušný motor pro tuningové auto do běžného provozu-pro závodní speciál prostě ne,ať si říká kdo chce,co chce.
10:00:00
27.05.2007
Zazaa
-> lubor: stavba motoru predpokladam do RS za 250kKc je podle me zas docela extrem .... nerikam ze se nenajde nekdo kdo do toho pujde, ale otazka je jakej bude rozdil proti tomu kterej postavis s trochou stesti a schaneni za 50-70 ....

samozrejme je krasne kdyz je vsechno nove a nekdo si s tim motorem na brzde x hodin hraje a doladuje veskere komponenty tak aby z toho dostal maximum, ale ve vysledku stejne nejvetsi vliv na vysledek ma ta cast co je mezi sedackou a volantem :)
08:48:11
27.05.2007
favo110lrs
tak hlavně ten motor je rarita mýt ho v nejakým pekným autě přilákáš hodně lidi...
07:49:28
27.05.2007
lubor
-->Saky:S tím se nedá než že souhlasit.Já ale taky nejsem úplný blázen,a naspecifikoval jsem v debatě v Motorexcelu požadavky tak aby motor byl schopen pak něco vydržet,a i přesto ten motor bude stát tolik,kolik jsem uvedl.
Pro většinu lidí je samozřejmě něco takového k ničemu,to je taky uplná pravda-což je ovšem uplně ten samý případ jako ta 1600 OHC která je dole na obrázku.
Jsem přesvědčený,že kdybych ten motor koupil(za těch 60 000),a dal ho Čepkovi na repas,a úpravu,že se hravě přehoupnu v investicích přes 200 000.
Nejsem motorář,nechci a nemůžu se tady ohánět nějakými znalostmi,i když jsem už taky ledacos přečetl,ale počítat to si myslím že umím dobře,a hodnotu těch investic odhaduju určitě správně.Je to opravdu drahá zábava,když ten motor má opravdu za něco stát.Jak říkal Čepek, je pak třeba"šáhnout úpně na všechno",a třeba kvalitní olejový chladící systém(chladič,pancéřové hadice se šroubovacíma spojkama,rozbočovač pod filtr oleje)příjde na 15000, veškěré potrubí(výfukové a sací) co jsem koupil je třeba dopracovat,spasovat-jsou to polotovary,upravit olejové hospodářství v motoru atd,atd.Ta cena se pak vyhoupne uplně někam jinam.Píšu to jenom proto,aby měli ostatní představu jak náročné to všechno je-a není to jen o tom vyleštit kanály v hlavě,zvýšit kompres a vyměnit vačku.To je celé.
21:46:06
26.05.2007
Saky
-> lubor: no otazka taky je co je to dobry motor? -) pro tebe dobry = pro 99pct lidi odsud ktere maji auto jako jedno jedine priblizovadlo je nepouzitelny.. v podstate mottor se da postavit za tolik kolik je do nej ochotny nekdo investovat.... a do motoru kde se pak zivotnost pocita namotohodiny se da investovat porad dokola to je lepsi nez chlast koureni a zensky dohromady-)
16:40:33
26.05.2007
lubor
-->bitmap:no nevím co by jsi chtěl jako slyšet, já si teď nechávám stavět motor u Čepka (ve středu jsem tam byl),a z té kalkulace,kterou mám na závodní 1400ccm by se dala pořídit slušná ojetá fábie-takže asi tak,a to zdaleka není top,co bych mohl mít. Čepek mi nabízel stavbu motoru s rozpočtem kolem 250 000,ale to už je příliš-takže jsem chtěl jenom říct,že pokud si někdo myslí,že se dá opravdu dobrý motor postavit sakumprásk do 50 000, tak je vedle.To snad že by si na něm dělal všecko úplně sám,byl vybaven potřebnými znalostmi a know how,a veškeré ty finance by padly pouze na díly.Pak snad ano-ale kdo tady na stránkách takový je-nikdo.
16:02:42
26.05.2007
vhml
-> bitmap: s trochou stesti to spravi 50tisic
12:12:07
26.05.2007
bitmap - zrušená registrace
-> lubor: no povidej, prehanej, to by me zajimalo za kolik se stavi neco co "k necemu je" 6
11:34:35
26.05.2007
Bery
to mě dostává takový obchodníci....nebo podvodníci???opepříme mu inzerci,ne:-)se na něco zeptám a uvidí se...
22:57:18
25.05.2007
lubor
-->Tuner2:No to byl přesně on;).Auto sice měl pěkné,ale že to byl idiot to vím jistojistě.Myslím,že od takového prodejce bych si asi něco koupit fakt nelajznul.Nakonec těch 60 000 se dá bezproblému utopit i v klasickém motoru a ještě je to spíš sakra málo.Však byls u Čepka,tak určitě víš v jakých cenových relacích se pohybuje za"komplet stavbu" něčeho,co k "něčemu"je.
16:14:33
25.05.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> lubor: Jestli se nemýlím, tak to je ten, co mě sprostě nadával, když jsem si dovolil nesouhlasit, že jeho kotouče jsou made in Germany 1
15:27:12
25.05.2007
lubor
-->Luděk:Zvláště když se dá s jistotou předpokládat,že v tom motoru toho bude použitelného už pomálu.Co bylo dobre,je vybrané a složené do toho co má pro sebe-takhle to počítám bude.Tohle je už akorát pro lidi,co jim není líto do toho nacpat dalších 200 - 300 000,aby to bylo v provozuschopném stavu.
A zrovna tenhle prodávající je taky velice "důvěryhodná" osoba,jak už tady bylo jednou řečeno;).
11:44:29
25.05.2007
Luděk
Zazaa 25.05.07 09:53:30 napsal: cena je 60no to je úplně zadara4
09:53:30
25.05.2007
Zazaa
cena je 60
08:16:02
25.05.2007
venni
hm to se tak někdo má když má takovejch vzácnej věcí pohromadě,já bych to neprodal 1
00:05:08
25.05.2007
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
jojo, je to ono, a ted koukam ze jsem byl za tim chlapkem osobne a mluvili jsme o tech motorech .... znamej od nej kupoval avon slicky gumy na zavody, mel to v takovy hale, 2 motory, jeste myslim naka palice a kliky na vic... jsme cumeli jako blazni... taky tam mel origo ram na škodováckou formuli co jezdili .... levny to urcite nebude4 3
23:24:54
24.05.2007
havlik
-> Dušan: ono tam totiž i jeden čas stálo vedle okruhový fáčko s timto motorem a právě i na weberech
23:22:52
24.05.2007
Nwkt
A ptal jste se ho někdo co za to chce?
23:22:16
24.05.2007
venni
-> Dušan: dík
22:09:48
24.05.2007
tomapa
22:09:02