Problem so startovanim po emisnej

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 04.05.2007 do 08.05.2007, založil/a Ondrej29
řadit dle data
07:39:02
08.05.2007
spartra
-> King: jedinj kdo mě vyzývá jsou orgáni policie a to k dechové zkoušce a předložení dokladů8 2
01:12:08
08.05.2007
King
-> spartra: Tak to je výzva pro někoho dalšího, já už nemám sílu a docela bych šel spát :)
20:53:34
07.05.2007
spartra
-> King: tak du vrátit techničák já to doposavad nepochopil24
18:54:56
07.05.2007
King
-> Labros: V mým případě je to trošku komplikovaný tím LPG. U jednoduchejch LPG systémů se s "dušínovským" nastavením na lambda 1 prostě nedá jezdit, protože "statický" režimy 850 a 3000rpm na prázdno jsou mi v provozu na pikaču. On se trošku ten vliv nastavení šroubu bohatosti na celkovou bohatost dost přeceňuje, navíc s ochuzeným volnoběhem nepředpokládám, že auto "bude vyhazovat benzín vejfukem"4 Osobně bych do nastavování shade karbu emisku netahal - kdo si nedokáže nastavit volnoběh sám, nemá mít tu čest vozit se v shade :)
15:42:58
07.05.2007
Labros
-> King: No jo, tak po takový emisní si to člověk musí opravdu seřídit sám. Výsledek je, že půlka škodovek bude vyhazovat benzín výfukem, protože na emisích jim uškrtili volnoběh a dvě tři otáčky na bohatosti doleva tomu nemůžou uškodit. A pak nemají škodovky smrdět.
15:31:13
07.05.2007
spartra
-> Labros: njn, u nás to probíhala s emiskou systemém hodil zapojil máš to dobrý jed asi tak za 1 minutu3
11:24:04
07.05.2007
King
-> Labros: Za svoji nedlouhou shade kariéru jsem měření emisí podstoupil asi 5x (+ fakt, že na lpg autě se to měří vlastně na dvakrát). Zdůrazňuju, že si obvykle vybírám takový firmy, kde nehrozí výskyt starců ve tmavě modrých pracovních pláštích, co si pro předpisy neviděj na špičku nosu4 Třeba naposledy nebyl favomotor už úpně v kondici a já to navíc omylem i den před emisema kapánek zaškrtil víc, než je zdrávo. Emisák, jakožto LPG znalec vůbec nezatěžoval měřením benálu - prostě proved obě měření na LPG a tomu prvnímu s bohatší směsí jsme říkali "benzín" :) Nevím jakou metodiku měření používá, ale nastavením brutální lambdy 1,3 mi naměřil jenom jakýsi stopový množství CO a HC. NOx se, pokud vím, v rámci emisí před STK nikdy neměřily nebo apoń minimálně se na ně nebere ohled. Důležitej je ten výstup, kde jsou impozantní čísla CO a HC. Ta lambda 1,3 sice na protokolu nevypadá nijak impozantně, ale hlavně, že se vlk nažral a koza zústala celá :)
Chápu, že správně by to asi mělo probíhat podle tvýho scénáře, ale.... :)
10:33:39
07.05.2007
Labros
-> King: To teda nevím, jaká emiska to takhle dělá, ty co znám tě teda s chudou směsi okamžitě pošlou domů, protože takovej motor nemá ani cenu seřizovat.
10:32:11
07.05.2007
Labros
-> noname: proč myslíš, že by chuj na emisní našteloval chudou směs? on má za úkol naštelovat stechiometrickou směs s lambda=1 a se splněním emisních limitů. Kdyby našteloval chudou směs, půjdou NOx do závratných výšek, a koneckonců nemá nejmenší důvod něco takového dělat.
Naopak, když motor nejde seřídit na jinou než chudou směs, tak tě pošle domů, ať si spravíš netěsnosti, jinak by nemělo ani cenu platit za emisní kontrolu.
Takovéhle problémy se většinou stávají, když někdo má problém v motoru který kompenzuje třeba právě obohacením směsi. Když tam ten motor běží na volnoběh, tak se ještě udrží. Pak ale odjede z emisí, trochu ten motor protáhne, něco se ohřeje a roztáhne a netěsnost má za následek chudou směs.
14:33:39
06.05.2007
llukass
pokud máš trochu zkušeností tak nastav prvně škrtící klapky hodnoty pootevřené:0,10 až 0,12mm. nastavení klapek hodně ovlivňje seřízení volnoběhu. Pokud budou moc pootevřeny tak ti nepůjde seřídit volnoběh.
Potom ten maly sroubek na bohatost smesi utahni na doraz a povol o 2,5 otacky. Tak mas nastavenou smes, a ted uz jen sroubkem na serizeni volnobehu sestelujes volnobeh a vse by melo byt ok. 1
12:54:32
06.05.2007
Ondrej29
Dakujem za vsetkym za doterajsie rady. Dnes ma cakalo prekvapenie. Rano pridem, nastartujem a naskocil na prvy sup. To sa mi nestalo pri studenom motore ani pred emisnou. A ide krasne hladucko. Mozno sa len potreboval trosku spamatat z toho ako ho nastavil ten servisak, a vybehat sa. Dufam, ze to teraz vydrzi cim dlhsie.
20:50:09
05.05.2007
King
-> Ondrej29: Před začátkem nastavování (typicky po repasi karbu) se na obou štelovacích šroubech nastavuje tzv. základní poloha. Udává se v počtu "půlotáček" štelovacího šroubu od momentu, kdy je šroub zašroubovanej nadoraz. Z hlavy to nevím, to musí někdo pilnější :)
-> Vojtik: Mno, nevím, nevím :) V kostce se dá říct, že když šroubem bohatosti (menší) nastavím polohu, kdy jsou otáčky volnoběhu nejvyšší a velkým šroubem to dotáhnu na požadovanejch 850rpm, je z větší části hotovo....
17:29:19
05.05.2007
Vojtik
jako dobrá pomůcka ti poslouží poslilovač brzd. Při rychlém opakovaném sešlapávání pedálu brzdy se ti ochuzuje směs o vzduch přicházející z posilovače, což ti hodně pomůže při štelování. Já jsem karbec nastavil tak nějak podle oka, aby chytl a pak jsem šlapal a otáčky klesaly, což znamenalo, že je směs příliš chudá, tak jsem povolil menší šroubek, aby se obohatila, po šlapání zase otáčky stoupaly, což znamenalo moc bohatou směs, tak jsem onen malý šroubek opět trošku utáhnul a je to v pohodě, při šlapání se otáčky jen nepatrně zvyšují, což mi vyhovuje1
17:10:31
05.05.2007
Ondrej29
-> spartra: nerozumiem, aky zaklad??? este nie som v takychto veciach velmi zbehly
16:14:46
05.05.2007
spartra
dej tam základ a jezdi musí chytit a jet5
15:45:43
05.05.2007
Ondrej29
-> noname: ked som dobre pozrel a porovnal s odb. literaturou vyzera to na sedr - nastavovacie sroby su nad sebou
-> King: co sa tyka nastavovania motorov este s tym nemam skusenosti /auto mam cca 1/2 roka/ a bojim sa aby som to nerozsteloval tak, ze nenastartujem vobec, alebo ze mi to bude potom zrat neumerne vela

dnes som skusil nova starnut studeny motor, naskocil aj ked mu to trvalo troska dlhsie ako som bol zvyknuty. A vsimol som si, ze volnobezne otacky su pomerne nizke podla - otackomer ukazuje malicko nad 500 ot. a su dost nerovnomerne stale mam pocit ze uz uz skape.
13:33:33
05.05.2007
King
-> Ondrej29: Na emisích jde jenom o to dostat se s CO pod limit při režimu volnoběhu a 3000rpm - obvykle se podaří za cenu extrémního ochuzení směsi. Nic ti ovšem nebrání po vyjetí z brány emisky vrátit tam původní konfiguraci svépomocí. Je teda s podivem, že pořád se najde dost lidí, co hledá v nastavování např. SEDRu nějakou vědu, když se jedná o sled pár jednoduchejch úkonů. Stačí prohledat fórem, minimálně moje maličkost to popisovala asi 5x, ale už nemám sílu to opakovat ani hledat :)
08:16:32
05.05.2007
Jakub M.

Já měl po nastavení na emisní kontrole velký problém to vůbec natočit ( prý mám lepší emise než favorit BMM a že prý to musí být strašně chudé) --> hrábnul mi do toho a pak se hrozně divil, že to nejede. Mno donutil jsem toho technika aby to vrátil do původní polohy. 3
23:46:37
04.05.2007
haso
-> noname: presne, nam to raz nastavili podla emisii a skoro sme to domov museli tlacit, tak sme to nastavili podla ucha a islo to v pohode!!!4
23:24:56
04.05.2007
noname
vyser sa na nastavenie emisky chyt ten srob na bohatost a daj ho z fleku na 2,5ot. od dorazu a mas klud ten chuj ti tam nasteloval neskutocne chudobnu zmes a tym to hasne uz len napis ci mas sedra alebo edsr resp ci budes vedet ktory srobik povolit
22:31:54
04.05.2007
Pavel P..
tipuju to na kondenzátor u rozdělovače. měl jsem stejnej problem.. zkus ho vyměnit.
22:02:57
04.05.2007
Ondrej29
Zdravim priaznivcov skodoviek. Mam taky problemik. Bol som vcera na emisnej kontrole, chlapik zosteloval motor tak aby splnal normy. okrem toho som menil aj vzduchovy filter, ten stary uz bol zaneseny. Kym so bol v servise motor isiel v pohode. Na ceste domov som asi po 3-4 km stal na cervenu na semafore a znicoho nic zdochol motor. Problem bol znova ho nastartovat, podarilo sa asi az po 10 minutach skusania. Problem so startovanim sa opakoval aj ked som auto odparkoval, a asi po 15 minutach som znova potreboval startnut a odist. Nie a nie nastartovat. Cim to je?? Tym vymenenym vzduchovym filtrom, vdaka ktoremu ma vraj lepsie sanie vzduchu ako cez zaneseny filter a teda ho zahlcuje /to mi povedal kolega v praci/ alebo sa vratit do servisu nech motor znova "rozsteluje"?
Extreme Tyres