Unikání Lpg

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 30.04.2007 do 06.05.2007, založil/a Shade Nouf
řadit dle data
18:37:34
06.05.2007
King
-> Shade Nouf: Tak jako to dělá většina servisů - jarová voda, která se nanenese na podezřelý místa a v místě úniku začne dělat bubliny. Už jsi dotahoval včšechny spoje na měděnejch trubkách?
16:12:00
05.05.2007
mig 125
-> llukass: 03.05.07 11:25:09 A aky ma mat vlastne sklon?
13:53:01
05.05.2007
Shade Nouf
¨nový poznatek : ráno jsem přišel k autu, a jen tak pro pořádek jsem si šel poslechnout do motorovýho prostoru, jestli je tam klid, ale nebyl!! něco tam syčí a při vypnutým motoru i zapalování to může být jediná věc......někde to LPG vážně netěsní. Říkal jsem si, že uzavřu jeden ventil a když to přestane tak už mám na půl vyhráno, protože budu vědět na které z trubek je chyba. Když nepočítám místa kde mají takovej ten čuchometr na plyn, jak nejlíp pak zjistím kde mi to uniká???
08:52:06
05.05.2007
spartra
-> Shade Nouf: jak píše -> King: někdy je potřeba více síly
věc další se někdy nechce otevřít ventil při uvolnování teda on se vytočí ale ten bazmek co je v nádrži ne5
12:19:35
04.05.2007
King
-> Shade Nouf: V podstatě sisi odpověděl sám :) Prostě zavřeš oba kohouty (resp. ventily) na multiventilu nádrže, povolíš matice trubek a trubky vytáhneš. Upozorńuju, že někdy je potřeba pomoct ventilům třeba sikovkama, samotná síla prstů je nemusí dovřít úplně.
17:32:54
03.05.2007
COL
Vymenit motor i prevodovku jde, zvlast v pripade samotneho motoru, pomerne snadno i bez demontaze lpg nadrze. Jen pozor na spojkovou hadici, je stupidne kratka - par cm navrch by ji tedy neuskodilo.
16:19:38
03.05.2007
Shade Nouf
Brzy přijde na řadu výměna motoru za LS, takže budu potřebovat vyndat nádrž. Jak na to? Studoval jsem ty návody k LPG systému a vyčetl jsem, že se dá uzavřít vstup i výstup z LPG nádržem takže čistě teoreticky ji můžu ventilama uzavřít, vyndat z auta a pak už si můžu v klidu vyměňovat motor???

vím že neníé potřeba extra přístup z poza sedadel při výměně motoru, ale nejspíš se bude měnit i převodovka takže tak :)
11:25:09
03.05.2007
llukass
přesně jak řekl King je potřeba aby to bylo dobře seštelovaný na benzín. Ono je taky dobrý občas to na ten benzín přepnout1
Co se týče toho plynu tak občas se mi stane že natankuji nějakej špatnej plyn a pak to vůbec nejede, nedrží volnoběh.
S tou ručičkou na nádrži taky zaleží na sklonu té nádrže. Pokud ji máš blbě nakloněnou tak si to ukazuje jak chce, nebo případně když stojíš v kopci.
06:22:17
03.05.2007
spartra
hmm, jede ,na benzín se máš, mě to blbě drží volnběh jednou 1100 pak 900 se to tak střídá, když se
šlape víckrát na brzdu tak to zdechne, přitom hadica je nová k posilovači
22:53:16
02.05.2007
King
-> Shade Nouf: To je to, co papouchujeme pořád dokola. Nejdřív musí spolehlivě šlapat auto na benzín a musí bejt dobře seštelovanej, pak se dá případně troubleshootovat LPG. Většina mejch LPG "zákazníků" měla prostě benzín v řiti a nijak se tím nevzrušovali a pak prostě závady hledat dost dobře nejdou a hlavně se pak strašně divěj, když lpg klekne, že to na benál taky nejede. Jak říkám, není trapnější pohled, než na votuzený LPG fávo, který votuzér tlačí ke stojanu na pumpě, protože se prostě vysral na benzínovej "backup"....
20:02:19
01.05.2007
Shade Nouf
takže hadice ucpaný nebyly, reduktor je snad taky v pořádku, ale karburátor měl brutálně prohnutý víko. Samo jsem sáhnul do zásob a nasadil jinej, už krapet renovovanej karburátor, takže auto už jede i na LPG, ale jsem zvědavej jak dlouho mu to vydrží a jestly ten karbec byl vážně kamenem úrazu.

Jinak jsem načepoval LPG za kilo a nádrž ukazuje čtvrtku což je dost divný neboť mi normálně ukazuje 0 když mám ještě LPG na 100km, takže usuzuju že LPG tam ještě nějaký bylo a to dost, tak snad byl ten karbec jediným problémem.

Auto teď na benál přede jako kotě :)
16:03:54
01.05.2007
Shade Nouf
zrovna to jdu řešit a po jízdě od přítelkyně jsem získal pár dalších poznatků. V nádrži LPG ještě něco určitě je, když dám takovej ten sytič na LPG tak to syčí, po přepnutí na LPG nedokážu udržet rychlost. Zkusím se podívat na reduktor, jestli je ok(kdyžtak mám druhej), zkontroluju jestli není nějakej bordel v hadici od reduktoru ke karbecu, pak rozhodím karbec jestli není někde ucpanej a rozdělávání LPG nádrže si nechávám jako poslední pro mě né příliš milou možnost(docela se toho bojim).

Jinak by mě bodlo, kdyby jste mi poradily jak vypustit (vylít) zbývající LPG, protože vůbec netuším jak na to, aby se něco neposralo nebo se mi něco nestalo.

A poslední otázka: Všechna těsnění co budu potřebovat asi seženu v nějaké firmě co dělá do LPG že? nebo ještě někde jinde?

Jinak jsem zapomněl říct, že je to na 125-ce :)

diky všem
07:04:16
01.05.2007
spartra
co třeba ten parchant na reduktoru, ten obohacovač se spálil asi vynutí, dělo to podobnej brajgl
16:41:50
30.04.2007
Baghira
Já bych to viděl spíš na špatnou cívku.
16:19:06
30.04.2007
Shade Nouf
s PLG mam zatim malo zkusenisti, kam vsude dat nove tesneni? jeste to nemam prolezly, takze asi vypadam jako debil s temahle otazkama
16:18:37
30.04.2007
Jarda - zrušená registrace
a kvuli tomu mi i spatne ukazoval budik, ale plynu tam bylo dost6
16:16:33
30.04.2007
-> Shade Nouf: ale nee.... ta co je vevnitr v plynove nadrzi....4
16:15:51
30.04.2007
-> Shade Nouf: ja z toho plyn vylil a pak uhanel lidi, co sli kolem s cigaretou...1 dej nove tesneni a nepretahni to.... na ventilu se nema co posr... jen ze by nedoviral, coz by v praxi nic nedelalo...4
16:10:37
30.04.2007
Shade Nouf
-> Jarda: Tak to jsem moc nepobral teďka. Co jsem to pochopil, tak hadička co vede od konzole na uchycení čerpací pistole mi spadla? ale nějak jsem nepochopil kam???
16:06:37
30.04.2007
spadla ti mozna trubicka co bere lpg od spoda do nadrze, me to udelalo a nadrz mi omrzala, priznaky byly podobne....4
15:50:10
30.04.2007
Shade Nouf
Tak jsem v pátek nabral plnou nádrž LPG(40 dm3) jel jsem do znojma a v nedeli na vecer zpět(cca 280 km). Jel jsem tuto trasu už několikrát a pokaždé mi po příjezdu domů ukazovala nádrž něco jemně pod půlku, ale teď skoro nic. Mám teď problémy se startováním, stejně jako když to přechlastám na LPG a pak to nahazuju na benál(tak tak to drží na plnej plyn 1000 ot/min - pokud není plnej plyn tak to hnedka chcípne - po spálení přebytečného LPG v karbecu už jede v pohodě). Tyto problémy s nastartováním nám i po 10 minutách stání!!! Jediný co mě napadá je vadnej ventil co pouští LPG ke směšovači(propouští).

Co vi na to?? máte někdo podobnou zkušenost a víte jak ji opravit?

Mám v garáži druhej ventil, i když jsou to jen dvě trubičky, dokážu to vyměnit sám? nebo je na to potřeba nějakej speciální bazmek na odčerpání LPG (ikdyž tam už nic není, ani na neutral pod plynem už neběží)??

Díky moc za rady, ve středu s tím opět potřebuju jet, tak by mě potěšilo, kdybych mohl jet na plyn a né za draho na benál
Extreme Tyres