Lpg ano nebo ne

prohledat
32 příspěvků (zobrazeno 1 až 32) od 25.04.2007 do 03.05.2007, založil/a Zdeněk.
řadit dle data
06:23:09
03.05.2007
spartra
prasečí střívka, já rád jitrnice2
23:19:29
02.05.2007
PeterP136
-> King: V rukach "streva" je kazda kombinacia nebezpecna ;). Ani mercedes s Veckom a autmatickou prevodovkou neakceleruje ktovieako kym mu tam "strevo" nevnuti sportovu jazdu. Aspon podla toho co som videl na predzilinskom useku rozostavanej dialnice. Aj elektronike to chvilu trvalo nez podradila, to uz bolo strevo asi sekundu bez naznaku akceleracie v protismere.
20:49:41
02.05.2007
Zdeněk.
-> King: no tak střevo nejsem 3 když se chci vylbnout tak se jedem kravit na letiště tady poblíž. V normálnim provozu kraviny radši nedělam...
09:52:18
02.05.2007
King
-> Zdeněk.: 3 roky jsem jezdil s touhle kombinací vč. dálnic a no problem. Dokonce se s tím dá i předjíždět :) Samozřejmě, že v rukou střeva je tahle kombinace i nebezpečná, ale to ty dozajista nejseš :)
08:04:06
02.05.2007
WGeorge
-> Zdeněk.: hele ono to skoro nepoznas jelikoz jestli to neco ubere je to minimum- ja to napr poznal jen lehce na zrychleni. Pokud je motor v dobrej kondici tak nevidim problem
22:04:19
01.05.2007
Zdeněk.
mam ještě dotaz...utáhne auto 105kovej motor? Když to kvůli LPG bude ještě slabší?
10:45:12
28.04.2007
spartra
-> Baghira: tak hrobky jsou vlastně i ty auta 3
nevíe kdo dělá vejfuky nerzeový, NENE NEladěný seriový8
tak na rachtaní je lepší favorit1
10:26:57
28.04.2007
Baghira
-> spartra: -> King: Myslim, že se o stáří motorů nemá cenu vůbec bavit, protože když je to hrobka, tak je uplně jedno co tam je za palivo a při dnešních cenách motorů na vrakáči, je tahle položka ve srovnání s cenou zástavby LPG zanedbatelná. Samo, že ať se jezdí na jakýkoli palivo, tak je dobrej motor vždy výhodou. Ale pokud má někdo laděnej vejfuk, nebo hučící převodovku, tak je nějaký rachtání uplně pasé....
10:09:21
28.04.2007
spartra
-> King: jo jo už se blíží klidný stáří2
jak nedoví, jako sem se urazil, je tam měsíc a rok výroby škodovky8
víš jak se to říká, ješto, ješito, už to máš ušito2
jo když do evropy, tak třeby i nahatý1
sorry sem si to nemohl odpustit1
tak k donolasti má daleko, ani nevím kolik má najeto, tím jsem chtěl říct, že oproti tý 136 co je polorozebraná ve stodole je to něco jinýho, ta klapala víc4
09:44:07
28.04.2007
King
-> spartra: Tak si to po sobě zkus znova přečíst, ty "starej" 4 Sice z tvojí id karty se toho člověk o věku moc nedoví, ale nepředpokládám, že by si věkově spadal do kategorie, která má cosi jako "morální právo" mě tak oslovovat, nehledě na to, že oslovení "mladej" IMHO spadá do kategorie projevů českýho buranství, ale pro tentokrát budeme velkorysí :)
Zatímco qwerz píše o (pravděpodobně) motoru 135, kterej má nalítáno bambilion, ty mi básníš o pravděpodobně zachovalý 135ce po výměně rozvodů. Takovou jsem taky 4ma rokama kupoval do shade a po výměně rozvodů to taky nebyla žádná cimbálovka, ale....
20:55:07
27.04.2007
spartra
-> WGeorge: akcelerace +- stejná
chytá to +- stejně drží to volnoběh, jezdíš bez škubání atd, záleží jak s to nastaví5
20:52:48
27.04.2007
spartra
-> King: tak hele mladej, zas s tebou nebudu souhlasit, sem koupil 135E za boženku
a jako po výměně rozvodu šepot, až na ten novej čedkej vejfuk, kterej snad nemá přepažky, k...a, bych jim to nejradši nacpal do z...u
19:04:15
27.04.2007
King
-> qwerz: ........a jestli čekáš od vyrachtaný 135ky performanci ala "šepot květin", tak na to zapoměň - u fa/fe motorů je to cvakání už v základní výbavě či co :)
19:02:40
27.04.2007
King
-> qwerz: Co k tomu dodat? :) Jestli si ty zdvihátka diagnostikoval jako "zvlněný", tak bych je pro klid duše vyměnil (ze srandy třeba všechny v hliníku :) a pak se uvidí. Jinak jsem třeba nedávno zkusil na feldě naštelovat ventily na 0,45mm při zahřátým motoru a už to tolik necvaká, ale na zimu bych se pro jistotu držel 0,2mm za studena.....
16:39:38
27.04.2007
qwerz
a co ten můj dotaz..? Mám si teda radši založit nový forum..?40 Neporadí nikdo....?
09:40:39
27.04.2007
Racyk
-> Peca: jj musím jen souhlasit:) když studený start tak chytá hned žádné cukání a podobné benzínové nesmysly, a ze startováním za mrazů jsem zatím taky neměl problém, pravda na motoru 130 byla hranice někde u -7 až -10°C ale u motoru 136 a zapalovani favo se to posunulo hooodně hluboko:) zatím v této konfiguraci zkušenost s -15°C na první šup a asi jednosekundovým točením startéru:) Větší mrazy poslední dvě zimy zatím nebyly:)
LPG jedině doporučit!!! Mě se investice do noveho LPG vratila po pul roce a ted už 4 roky jen šetřím a jezdím:) a když mi asi 3 týdný zpátky zamrzl plyn na dálnici (řešil jsem to tu ve foru) a musel jsem natankovat benzín abych dojel domů za 400Kč a zjistil že jsem natankoval 13L benalu tak se mi chtělo plakat protože za 400 mam pomalu plnou nádrž:)
Jo a doporučuju tankovat jen do plna, je to za par korun a aspon je pak velky akční rádius:)
06:59:15
27.04.2007
Peca
LPG ma dalsi velikou vyhodu a to je chovani motoru za studena, tzv. MPi efekt. 120ka ti za studena jede na LPG bez skakani, skytani, sytice (s nohou na plynu). Proste motor tahne bez potizi uz od prvnich vterin po startu. Oproti benzinu nepoznas jestli je zahraty nebo ne.
22:17:31
26.04.2007
King
-> biker.boyz: 45l nádrž bohatě stačí i na delší štreky. Menší nádrž se dá právě elegantnějc chytnout na zadní stěnu prostoru za sedačkama s tím, že visí aspoň pár cm nad víkem spojky, takže je pak přístup ke spojce. Rozhodně bych se vyhnul zhovadilostem typu montáž nádrže na podlahu prostoru za sedačkama, což je docela problém, protože je to je poměrně populární řešení při zástavbách. Jenom na vysvětlení k některým mýtům, který mezi řidičstvem panujou a padly i tady. Cena lpg se v průměru pohybuje +- na polovině ceny benalu, ale je potřeba počítat s výkyvama směrem nahoru hlavně v topný sezoně (letošní nezima byla hodně vyjímečná :). Spotřeba na lpg je min. o 10-20pct vyšší než na benal, takže v modelovým případě lpg za 14 a benal za dvojnásobek to v případě shade vychází asi následovně: spotřeba na benzín cca 7l, na plyn tak 8-8,5l - takže úspora cca 0,75Kč/km....
20:05:15
26.04.2007
Zdeněk.
-> PeterP136: v jedný škodovce (120) máme 60L nádrž a stejně tankuju pořád 30L, jenom když se jede na ndovolenou tak dam plnou. Teď bych chtěl dát do druhý asi 45L (nebo možná ještě menší), myslim že to bude bohatě stačit. S pumpou tady u nás problém není a v místě bydliště máme jednu a ve městě, kam chodím do školy je taky jedna, takže to by problém bý neměl...
19:07:20
26.04.2007
PeterP136
LPG nie je zla vec, len si treba zrata navratnost. Okrem toho treba pocitat s tym ze na lpg sa bude jazdit viac nez na benzin, ked uz je to lacnejsie, nie :). A tiez treba pocitat s par ukonmi naviac, revizia, drahsia emisna a s tym, ze lpg cerpaciek je sice uz dost, ale malo je ich nonstop, treba cakat obcas na namrzeneho pumpara a vedel by som si po chvili spomenut este na par nevyhod.
A este odporucam najvacsiu nadrz ktora sa ti do auta este vlezie. Sice bude tazsia, ale to ze nemusis kazdu chvilu utekat na benznku je na nezaplatenie. Ak teda nie si typ, co chodi tankovat za 200 :).
15:50:56
26.04.2007
qwerz
A eště věc, když sem seřizoval ty ventily, měnil jsem zároveň i gufera a rovnou mrknul aji na tyčky co zdvihají vahadla a normálně jsou zvlněný!? Co se tam mohlo stát?? Motor už jsem tak koupil..
15:46:42
26.04.2007
qwerz
A takovej dotaz ohledně LPG: mám ho v hundrtcwancich40 namontovanej asi 3 měsíce a spokojenost, ALE...motor tam je 135 (asi) karbec 120kovej. Divný mi je že šíleně klepou ventily, takovej zvuk jako když je tam velká vůle, ta je ale v pořádku-jsou seřízený. Předstih sem posouval + - 10st nahoru, dolů a pořád jsou slyšet při jakýkoliv zařazený rychlosti v sebemenším kopečku. Ale jakmile jsem přešel na LPG tak o nich nevím...jak je to možný?? Nemá na to vliv nakonec oktanové číslo? Když teda LPG má 100 okt, a benál tam leju 95.. Přestaly by klepat kdybych tam nalil kvalitní beňos, třeba od shelu ten 100 oktanovej nebo kolik to je.... Teď je to sice bezpředmětný když jezdím na prdy, ale občas mu čuchnout k benzínu musím nechat...1
07:10:04
26.04.2007
WGeorge
-> spartra: no je pravda, ze treba na akceleraci to bylo trosku znat, ale nic hroznyho a to jsem mel hodne chudou smes. Chce si to hold trosku postelovat predstih a pod
05:35:32
26.04.2007
spartra
-> Gabriel: njn no ale tohle nemá vstřikovaní, taky záleží jak si to nastavíš5
22:51:32
25.04.2007
Gabriel
-> Dušan: já si nemůžu pomoct, jak jezdím s tou fábkou na plyn tak do toho kopce před garáží se nemůžu vyhrabat, ale když jedu na benzín, tak to táhne nesrovnatelně líp. takže jen malej rozdíl tam nebude8
22:25:55
25.04.2007
Baghira
-> Dušan: No oktanový číslo by mělo bejt mezi 105-118, ale prej jsou v prodeji do aut i topný srajdy s 96 :-/.
22:15:34
25.04.2007
Dušan
plyn do auta na 100%. Nedá se to cenově vůbec srovnat. LPG se vrátí velice rychle a ještě budeš jezdit víc, protože to tak nebolí v peněžence. Studený starty neřeším. Do -5°C mi to na LPG chytne nejpozději napodruhé. Za normálních teplot to chytne i ráno na brnknutí. Chod motoru je klidnější a kdo říká že to na LPG nejede tak se plete. Jede to jen o trošku hůř. Pro LPG je lepší vyšší komprese, jelikož využiješ to jeho oktanové číslo, které je min 100
21:40:37
25.04.2007
WGeorge
-> biker.boyz: tak neni co resit4 jen bych mozna popremejslel o 120kovym motoru, protoze ten pokud se nepletu ma vetsi kompresy a to je prej snad pro plyn lepsi
21:38:12
25.04.2007
Zdeněk.
-> WGeorge: V mý druhý škodovce plyn máme už X let a na studený starty sem zvyklej a tahle škodovka by stejně 100% v zimě nikdy nejezdila 4 LPG bych kupoval novej a díky známostem bych dostal i slušnou cenu
21:25:25
25.04.2007
Baghira
No pokud je bez koroze a mělo by dlouho sloužit, tak by to ten plyn o to spíš chtělo...teda pokud chceš do budoucna ušetřit na provozu...?
21:25:07
25.04.2007
WGeorge
-> biker.boyz: Ber to takhle: montaz te bude stat cca 10000kc. Jelikoz plyn stoji cca 13,50 a benzin cca 29, tak se ti to vrati za cca 10000km - pokud to minimalne za rok najedes tak to tam dej. Dobry je ze motor je pak takovej kultivovanejsi. Horsi je ze dost casto jsou horsi studeny starty a navim nemas tvrzeny sedla, tak budes muset casteji stelovat ventyly. Jestli ti to auto zustane alespon 5 let tak neni nad cim badat a dat tam novej, jinak sehnat starsi
21:16:14
25.04.2007
Zdeněk.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, dali byste si do auta pohon na plyn když auto je absolutně bez koroze(tudíž by mělo ještě dlouho sloužit) a vzhledem k tomu, že každý den dojíždím do školy sem spočetl že by se plyn splatil zhruba do roka. Chtěl bych to dát do skoda.stable.cz/cz/index. php?id=4&i...

díky za všechny Vaše názory.
Extreme Tyres