skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volnobeh...
12:35:08
21.04.2007
21.04.2007

King
-> bitmap: To je sice pravda, ale po několika otáčkách motoru už skrz naplno otevřenej karbec saješ skoro čistej vzduch, kterej ti tu směsku rozředí, kdežto s pootevřenou klapkou saješ řekněme stechiometrickou směs....
12:26:15
21.04.2007
21.04.2007

bitmap - zrušená registrace
-> King: sag kdyz seslapnes naplno plyn, tak ti tam este do toho nacura akceleracni pumpa, takze je to este horsi nez bez plynu, ne?
Me to teply nejlip chyta bez plynu, ale s takovym poloteplym musim motat pul minuty a delat ruzny kejkle s plynem, nez se to uraci rozebehnout.
Me to teply nejlip chyta bez plynu, ale s takovym poloteplym musim motat pul minuty a delat ruzny kejkle s plynem, nez se to uraci rozebehnout.
12:19:06
21.04.2007
21.04.2007

King
-> merfolk: "Bohaté" to právě je
Je to standardní problém většiny škodovek - po zastavení motoru se začne odpařovat benzín z plovákovky a prostor karbu a sací potrubí je plný par benzínu. když do toho začneš startovat, směs se ještě obohatí a nechytá. Pomáhá startování s hodně a nebo naplno sešlápnutým plynem.....Mě teda definitivně pomohla přestavba na lpg :)
Je to standardní problém většiny škodovek - po zastavení motoru se začne odpařovat benzín z plovákovky a prostor karbu a sací potrubí je plný par benzínu. když do toho začneš startovat, směs se ještě obohatí a nechytá. Pomáhá startování s hodně a nebo naplno sešlápnutým plynem.....Mě teda definitivně pomohla přestavba na lpg :)22:49:56
20.04.2007
20.04.2007

haso
-> merfolk: falosny vzduch to nasava ak sa nemylim...ale mozno hej

22:20:06
20.04.2007
20.04.2007

merfolk
Jo hosi kdyz uz hste vtom, jeste ten posledni dodatek co ma Billislav, tezce chyta zahraty, mam podobny problem od 50do75C to chytne na brnk, a pak to trochu zaskyta a chytne, nevite cim to muze byt? bohate to neni dik
18:54:24
20.04.2007
20.04.2007

Billislav
Dik za rady...Viko a spodok by nemali byt prehnute,daval som aj nove tesnenia...Asi to bude tym,ze tam bude nejaka necistota,pred tym mi to nerobil,skusim ho prefukat,uvidime...
09:11:44
20.04.2007
20.04.2007

Martin14
-> Billislav: Nazdar tak tenhle problém jsem měl taky.Příčin je toho hned několik.Jak psal King tak může něco být v okruhu pro systém vonoběhu.nějaká nečistota nebo tak nějak.Pak to může být třeba tím jestli jsi nezapoměl dát do stran ty malý červíky na ucpání nebo jestli se ti nevyklepali po špatném dotažení a nakonec to možná nejpravděpodobnější že ti to prisává někde vzduch tzn prohle víkokarbece nebo u toho plechu pod karbecem.Mě to na ten šroub taky vůbec nereagovalo tak jsem ho celý vyčistil a utěsnl a teď už to šlape jak má.
08:54:37
20.04.2007
20.04.2007

King
Možná se něco dostalo do volnoběžnýho systém, takže třeba zkusit znova profouknout tlakovým vzduchem. Co základní poloha klapek? Měls je venku? Jinak přídavnej vzduch volnoběhu si bere vzduch přes otvor na přírubě mezi víkem a tělem karbu, takže jestli třeba novým těsnění nechybí díra pro volnoběh....
01:55:01
20.04.2007
20.04.2007

Billislav
Zdar...Mam taky problem,mal som rozobraty karburator,vymena trysiek,ihlovy ventil,tesnenia,premazani
e a tak...Vsetko po zalozeni spat slape ako ma,jediny problem mam s volnobehom...Su prilis nizke otacky a nechce sa im hore...Regulacia srobom "vzduchu" akoby nemala vplyv,otacky sa drzia dost hlboko pod 800,ale zasa to nezhasina a je to stabilne...Na pridanie plynu idu plynule hore...Srob vzduchu a bohatosti zmesi som nastavil "naslepo" podla knihy :-) Budem to musiet ist nastavit podla "stroja" lebo ked som laboroval bohatostou,tak sa mi ju podarilo prechlastat...Ale tusim nejaky problem s tym vzduchom,nemate nejake napady,co by mohlo byt vo veci? Ozaj a este dost tazko "chyta" zohriata...Inak karburator SEDR na LS-ku 293 300.Dakujem...