Rozdělovač - jeho poloha.

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 03.04.2007 do 04.04.2007, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
řadit dle data
11:57:27
04.04.2007
Gryzly
-> Tuner#2: Jo souhlasím. Já to Čokinovy taky nedělal poprvé v životě, ale někdy se nedaří. A v takových případech je dost problém naladit drážku od oil čerpadla, havně když někdo otočil klikovkou bez komínku.
11:14:51
04.04.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Gryzly: Taky jsem se poprvně s tím trápil, ale teď už to mám v ruce. Pokud ho tam dám a můžu s tím natáčet aniž bych natahoval kablík nebo naráželo ufo do hlavy a předstih půjde nastavit v normálních mezích, tak to je dle mě OK.
23:11:11
03.04.2007
Gryzly
-> Tuner#2: Já když to přesadil o zub tak jsem se s předstihem nedostal pod 20° Ale jelikož nějak nebyl čas tak jsem s tím asi tejden jezdil. Holt pracovní vytížení. a víc nešel otočit bud kvuli ufu podtlaku, nebo taky kvuli kablíkům. záleží jakej to je rozdělovač. Loni když jsem na Hrocháči měnil Čokinovy rozdělovač, tak jsem se na zuby trefil až asi na po páté.
17:00:16
03.04.2007
-> Labros: problém mám, ale možná to bude špatným nastavením a nebo natryskováním karburátoru.

-> bitmap: Volnoběh mám jak víno, na sytič studený to jede taky, ale jakmile se to torchu víc ohřeje, tak se to na 1. stupeň dusí až do chcípnutí, pouze když šáhnu rovnou na druhý stupeň, tak se tomu chce. Neměl jsem na to moc času, jen co jsem to zkoušel v neděli na dvoře a neměl jsem tlumiče, takže o ježdění a zkoušení nemohla být řeč :o) za další nevím kde jsem s předstihem, protože nemám stroboskop, takže snad teď o víkendu zajedu ke známému a bude to dávat do kupy a pokud to jekžtakž pojede, tak zajedu na pal test k člověku co fakt umí a uvidíme, pak budu vynášet soudy zda jsem se na to neměl raději vy*rat1
16:54:06
03.04.2007
Labros
-> bitmap: Nemá žádnej problém, měnil vačku, kontroloval polohu vačky pro klid duše...
16:51:51
03.04.2007
bitmap - zrušená registrace
-> Tuner#2: A copa mas vlastne za problem? Nestartuje, nebo spatnej volnobeh, nebo co?
Jestli mas spatnej volnobeh, tak te uprimne lituju, bo ja uz to resim rok, vymenil sem skoro vsechno co se da bez zasahu do samotneho motoru a furt ho mam na pi*u :)2
15:38:39
03.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Mám takovej dojem, že ty když je mezi tečkama těch 12 zubů tak zrovna pálí 4.válec. Taky jsem si to naposled přichystal abych je tam jen prdnul, a pak jsem si je musel v ruce přetáčet, aby byl klínek na vačku naopak ;-)
15:25:22
03.04.2007
Saky
na funkci to samozrejme vliv nema ale to misto tam nezbyde..
15:22:46
03.04.2007
-> Saky: Aha, no ale porád, pokud by tam zbyla mezera na nastavení, aby se podtlakovka nepotkala s hlavou, tak to na funkci vliv mít nemůže ne?
15:20:19
03.04.2007
Saky
-> Tuner#2: tech 40stupnu bylo mysleno kdyz se to prave presadi o zub..
15:16:22
03.04.2007
-> Labros: Copak o to, to já mu věřil, ale nějak se to napoprvé nedařilo nastavit a když jsme to dělali, tak jsme nechtěli točit klikou aby se něco nestalo s axiálama a tak jsme to neměli na těch tečkách, ale dělali jsme to podle fotky z digitálu a počítali to podle ní. tak jsem včera sundal vanu (stejně bude AL :o) a pootočil si to tak jak je to v knížce a sedí to.4
15:05:00
03.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Tys nevěřil Lubošovi, že ti tam ty rozvody dal správně.c)
14:56:38
03.04.2007
-> Saky: Otočit klikou jsem sice otáčel, ale v době nasazování a sundání byla ve stejné poloze.
14:49:03
03.04.2007
-> Saky: No tak pootočení na zubech neudělá 40°,ale vím co chceš říct - trochu se zasunutím natočí, ale o moc ne. Měl jsem to tak, že palec pálil 1. válec, takže by to mělo být OK

-> Labros: Bylo to přesně proti kontaktu, takže by to mělo být v pohodě. včera jsem měl ještě jednou sundaný prsa, pro klid duše, že rozvody jsou správně a dneska ho tam šupnu. Díky kluci.
14:47:02
03.04.2007
Saky
-> Labros: no jeste si mezitim muze otocit klikou a pak to muze dat blbe i kdyz to vynda bez kominku-)
14:43:19
03.04.2007
Labros
Tuner#2 03.04.07 14:34:54 napsal: -> Saky: Vyhdaný byl s komplet s komínkem, ale vyndal jsem ho a dal když byla řemenice na nule a stříhali ventily na 4. válci a palec byl ve stejné poloze, takže dle mě jsem ho špatně dát nemohl. Pokud by to bylo o víc jak 40°, tak bude podtlakovka narážet do hlavy to je jasné, ale pokud mám "volné pole" působnosti s otáčením rozdělovače, tak je dle mě jedno, jak ho tam dám.
to je pravda, za předpokladu že palec pořád ještě ukazuje na správný kabel, ale to už se opakuju.
14:41:35
03.04.2007
Labros
-> Tuner#2: No jak říká Saky a jak říkáš sám na začátku, když ho tam celý zasuneš, tak palec musí ukazovat přibližně na 1.válec, nebo aspoň na nějaký jiný válec a zpřeházíš kabely. Pokud tam ten rozdělovač je a při zážehu ukazuje palec na tu pálící svíčku, tak to pojede.
14:39:52
03.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Když ho vyndáš bez komínku, tak ho ani špatně dát nemůžeš, protože ta drážka na tom unašeči je excentrická právě abys to nedal špatně. Aspoň co já jsem měl rozdělovače a komínky.
14:37:24
03.04.2007
Saky
-> Tuner#2: jenze kdyz to tam davas vcetne kominku tak bys to mel trochu pretocit protoze po zasunuti se natoci (dano sikmejma zubama) to je tech cca 40stupnu nebo kolik.. tohle sem myslel..
14:34:54
03.04.2007
-> Saky: Vyhdaný byl s komplet s komínkem, ale vyndal jsem ho a dal když byla řemenice na nule a stříhali ventily na 4. válci a palec byl ve stejné poloze, takže dle mě jsem ho špatně dát nemohl. Pokud by to bylo o víc jak 40°, tak bude podtlakovka narážet do hlavy to je jasné, ale pokud mám "volné pole" působnosti s otáčením rozdělovače, tak je dle mě jedno, jak ho tam dám.
14:24:59
03.04.2007
Saky
je to jak si psal muzes ho dat obracene o 180stupnu.. pokud si ho vyndal bez kominku..
pretoceni o zub plati pouze pokud ho vyndas vcetne kominku mas sice pravdu ze teoreticky ho muzes zase potom natocit ale tam je problem ze jde tocit jen cast otacky a pokud mas otocit navic treba o 40stupnu nebo kolik to je uz vadi ufo na rozdelovaci hlave.. a nebo tak nejak to je ja jsem nikdy nezkoumal davat rozdelovac blbe-)
14:16:58
03.04.2007
borrico
-> Tuner#2: To taky nevím, jsem si taky myslel, že to doženu natočením rozdělovače, ale nešlo to.
14:15:04
03.04.2007
-> borrico: Fakt? Jak je to možné, vždyť pak stejně kroucením samotným rozdělovačem to stejně změníš - už se do toho nějak zamotávám, snažím se přijít na to jak to funguje logickým myšlením a místo toho abych na to přišel, tak jsem se do toho zamotal.1
14:11:24
03.04.2007
borrico
Jde to prehodit o zub, mne se to nedavno povedlo. Pak to jelo, ale blbe a furt jsem to nemohl naladit. Nakonec jsem rozdelovac presadil a pohoda.
14:02:35
03.04.2007
Je možné dát nějak špatně rozdělovač, když jsem ho vyndal celý s "patkou" co zapadá na ozubení rozvodového kola?

Já tvrdím, že ho můžu dát max. o 180°, ale pak stačí přehodit kabely a musí to taky ject, protože když zachovám, že řemenice je na nule, a stříhají ventily na 4. válci, tak ho dám tak, že palec je někde v oblasti pálení 1. válce a pak už si předstih doladím otáčením samotého rozdělovače. Nebo to jde nějak přehodit o zub?
Extreme Tyres