skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Predstih Fabia 1,4 ?
16:43:01
05.02.2007
05.02.2007

DuriQ
xMart: ak budes mat polohu rozdelovaca spravne myslim zosuladenu zo rozvodmi :) tak by som to nadstavoval od 0stup. a hladal tu spravnu hodnotu pre ten motor :)
16:40:06
05.02.2007
05.02.2007

DuriQ
xMart: len taka mala info kam ti ukazuje palec rozdelovaca ked to nastavis na 0stupnov ? ak ti ukazuje na blatnik je to zle ak na svetlo este horsie
tiez je velice dvolezite kam ti ukazuje palec rozdelovaca... a este taku sprostu otazocku mam
ako si dostal na fabkovu kluku prsa zo 120cky ?
to len tak rypkam takze pohoda 
tiez je velice dvolezite kam ti ukazuje palec rozdelovaca... a este taku sprostu otazocku mam
ako si dostal na fabkovu kluku prsa zo 120cky ?
to len tak rypkam takze pohoda 
15:20:52
05.02.2007
05.02.2007

xMart
->Fjoo, Vim ze podle sluchu to je strasne nepresny, prave proto se ptam kolim to ma vlasne byt.
->Vrba , pri 5st. jsem to ani nenastartoval.. ale to bude tim se stupnice na prsach ze 120 si nerozumi s ryskou na fabiacky klice..
->King, Diky za odpoved , myslel jsem si ze nakonec dojde na metodu pokus-omyl.
->Vrba , pri 5st. jsem to ani nenastartoval.. ale to bude tim se stupnice na prsach ze 120 si nerozumi s ryskou na fabiacky klice..
->King, Diky za odpoved , myslel jsem si ze nakonec dojde na metodu pokus-omyl.
12:12:35
04.02.2007
04.02.2007

King
-> xMart: Obávám se, že nic jako základní předstih pro fóbiji neexistuje
Mapy předstihu v řídičce jsou a jejich hodnoty pro předstih jsou ti k prdu, protože např. klasicky maj stříkačky na předstih v mapách velkou hodnotu předstihu, která s přidáváním plynu klesá a pak zase stoupá + různý další "hrboly" při různejch režimech jízdy (mapy nejsou jenom dvojrozměrný jako pro shade - podtlak zanedbávám). Čili nic jinýho než pokus-omyl ti nezbyde. Prostě najít nějakou rozumnou, co nejvyšší hohnotu zákl. předstihu, tak aby to při prudký akceleraci třebas na čtyřku jenom lehce klepalo a pokud bude trpělivost, pak i nějaký hraní si s pružinkama v rozdělovači. Navíc, co kus to originál, takže to co funguje Frantovi, může dělat problém Pepovi, takže je to víceméně ve tvejch rukou
Mapy předstihu v řídičce jsou a jejich hodnoty pro předstih jsou ti k prdu, protože např. klasicky maj stříkačky na předstih v mapách velkou hodnotu předstihu, která s přidáváním plynu klesá a pak zase stoupá + různý další "hrboly" při různejch režimech jízdy (mapy nejsou jenom dvojrozměrný jako pro shade - podtlak zanedbávám). Čili nic jinýho než pokus-omyl ti nezbyde. Prostě najít nějakou rozumnou, co nejvyšší hohnotu zákl. předstihu, tak aby to při prudký akceleraci třebas na čtyřku jenom lehce klepalo a pokud bude trpělivost, pak i nějaký hraní si s pružinkama v rozdělovači. Navíc, co kus to originál, takže to co funguje Frantovi, může dělat problém Pepovi, takže je to víceméně ve tvejch rukou
02:27:30
04.02.2007
04.02.2007

Vrba
nastavuju na svojí 1.4 se 120kovym rozdelovacem 5stupnů,a pak doladím jízdníma zkouskama.
00:17:48
04.02.2007
04.02.2007

Fjoo
-> xMart:
ak si myslis ze je spravne ked uvolneny rozdeovac otacas pri volnobeznych otackach a nastavis predzapal podla sluchu co po zmerani ma 22 je uplne zle ! mozno ze na volnobeh to je v poriadku no pri vyzsich otackach nie
ak si myslis ze je spravne ked uvolneny rozdeovac otacas pri volnobeznych otackach a nastavis predzapal podla sluchu co po zmerani ma 22 je uplne zle ! mozno ze na volnobeh to je v poriadku no pri vyzsich otackach nie
22:16:32
03.02.2007
03.02.2007

xMart
Klasicky rozdelovac jsem myslel ze S 120 s podtlakem. Mam i prsa ze 120citky ale ty stupnici se asi neda verit. Podle sluchu to ma nejlepsi predstih 22° coz je asi blbost.Mozna je blbe udelana ryska na remenici a neodpovida ty stupnici na motoru .Potrebuju vedet kolik stupnu ma orig motor fabia .?
10:17:34
27.01.2007
27.01.2007

Fjoo
Ja by som ti poradil, keby som sam neriesil tuto dilemu...
Na emiske mi nastavili zakladny predzapal na 14 stupnov.. staci ti? Ked som to meral v garazi skoro som prestal dychat.
-> bitmap: -> Gemini: nemohli ste sa vyjadrit este viac povrchne?
Na emiske mi nastavili zakladny predzapal na 14 stupnov.. staci ti? Ked som to meral v garazi skoro som prestal dychat.
-> bitmap: -> Gemini: nemohli ste sa vyjadrit este viac povrchne?
14:51:04
26.01.2007
26.01.2007

Gemini
co je to klasicky rozdelovac ? podtlak ? bezpodtlak ?
nastav zakladny 5 stupnov , nic nepopkazis motor pojde, potom je dobre to doladit pomocou stroboskopu
nastav zakladny 5 stupnov , nic nepopkazis motor pojde, potom je dobre to doladit pomocou stroboskopu
11:15:48
26.01.2007
26.01.2007

bitmap - zrušená registrace
Na nejaky presny hodnoty se vyprdni. Nastav si tam co nejvic nez to zacne v urcitejch rezimech detonovat, vyzkousej jak to startuje v mrazu a mas nastaveno. U kazdyho motoru ti pri takovymhle postupu vujde jina hodnota.
09:44:27
26.01.2007
26.01.2007

xMart
Nevite nekdo na kolik stupnu pred horni uvrati mam nastavit zapalovani u motoru z Fabie 1,4 8V ? Mam tam klasickej rozdelovac.Hlava je z felicie.
Diky.
Diky.