Predstih, predstih, predstih

prohledat
35 příspěvků (zobrazeno 1 až 35) od 04.12.2006 do 02.01.2007, založil/a charon
řadit dle data
15:19:09
02.01.2007
Labros
-> hovadak: to, jestli pálí 1. nebo 4.válec v dané poloze klikovky určíš právě ty tím, že natočíš vačku do polohy dané obrázkem.
15:11:52
02.01.2007
Labros
-> hovadak: Nevim. Mluvils o nasazování rozvodů, pak máš jen jednu možnost, jak rozvody na hřídele nasadit, každý hřídel má jen jeden klínek. Nastavíš si kola podle známého obrázku, natočíš si hřídele a kola nasadíš. Pak až budeš nasazovat rozdělovač, tak tě bude zajímat, kdy pálí první válec. Možná si to pleteš dohromady.
13:13:21
02.01.2007
Rooney - zrušená registrace
-> hovadak: po pulení nemusíš auto roztahovat, praktikuji lepší nápad.
Dáš si do vrtačky nějaký pahýlek1 ¨vyndáš rozdělovač a pak tu hřídelku od čerpadla roztočíš tou vrtačkou a krásně to ten olej natáhne4
22:06:51
01.01.2007
spartra
není lepší nastavit to na nulu na rysce, palec proti puntíku1 válec HU, máš tam tam 21 kolíčků, je to9
01:24:12
01.01.2007
hovadak
labros:spodni cili hnaci hridel se o proti vackove otoci 2x a pak to znamena ze je to 180stupnu otocene.protoze mas sani a zapal v obou pripadech pist nahore ale jen v jednom pripade otevreny saci vantyl.9
13:41:39
29.12.2006
Labros
-> hovadak: úplně nechápu ten začátek textu o nasazování rozvodů, když si teda připravíš rozvodový kola podle obrázku, tak pak máš jen jednu možnost jak je nasadit na hřídele, každej hřídel má jen jedno pero tak tam nemůžeš nic o 180 stupňů otočit
13:38:20
29.12.2006
King
-> hovadak: Fajn návod, jenom by byl o dost srozumitelnější, kdyby se v souvětích používaly čárky na oddělení jednotlivých vět4
13:30:33
29.12.2006
hovadak
9tak jak to tak ctu tak par poznamek mam.Rozvody mas 1.valec u horni uvrate a rysku proti(musis dat pozor abys to nemel o 180 stupnu otocene na vacce protoze spodek se otoci 2x proti vacce)potom si mezi zuby rozvodu na retezu napocitas 12 cepu(od rysky k rysce na rozvodovich kolech)a seskladas bez rozdelovace ten nech na konec nastav na rysce 0 a vloz rozdelovac abys mel v rovine palec rysku rozdelovace a 1sroub na hlave (vpravo od 1valce)pak ho serid jak jsi psal jen musis otacet rozdelovacem v protismeru chodu motoru.ja davam 10stupnu kvuli vulim na hrideli rozdelovace.mam skusenost pokud byl motor pulen nechce se mu potom nasat a je lepsi ho roztahnout sam mi zatim chytl asi jen dvakrat
5
13:18:53
29.12.2006
King
-> Filip Krtička: Můj praděd v takových případech používal hlášku: "To by němej neřek',i kdyby mu držku rozpáral!" :)
4 Já měl na mysli hojný případy, kdy úpravy motoru spočívaj v nesmyslným použití svíček za 800, nalakováním sacího potrubí na modro a víka ventilů načerveno :).... Teď proboha prosím nenapadám nikoho za barevné kreace motorů, nakonec vypadá to hezky, ale nejedná se o úpravu motoru :)
12:49:30
29.12.2006
Filip Krtička - zrušená registrace
-> King: ono když máš víc upravený motor tak je opravdu potřeba 1200 otáček/min pro klidný volnoběh ...
20:05:36
28.12.2006
charon
-> Labros: Proslapavani plynu pred startem na studenym motoru praktikuju celekem bezne, vetsinou se mi povede i na max 2. pokus nastartovat.
-> King: Jinak to vypada, ze karbec je zralej na vymenu nebi repasi, neb mi ted volnobeh drzi, jak se mu zrovna chce - kdyz na horizontu jedu na 4000 otacek a vyhodim kval, tak prudceji klesne na 2000, pak pomalu sleze na 1200, pak se prdelkuje kolem kolem 1000 a v podstate lita v rozmezi 800 - 1150 otacek. Takze to asi budu muset nechat sestelovat nekoho, kdo tomu rozumi, no.
13:57:28
08.12.2006
King
-> Labros: Asi tak :) Ta felda f plynu, co teď vozí Dajánu (SPI) sice po chvíli trápení startéru nakonec na plyn blafne, ale shade je shade :) A to nemluvím o tom, že spousta ojetech feld taky občas nerozdejchaj rozjezd na studeným motoru (spi i mpi)...
13:46:05
08.12.2006
Labros
-> King: no jo, kam se hrabe stříkačka 4
12:56:44
08.12.2006
King
.....mno, což vo to, já taky příjde po 14dnech k auto, nastartuju bez sytiče a bez chcípání a cukání odjíždím, jenže prdy jsou prdy 4
12:55:33
08.12.2006
King
-> Labros: To jsou experti s rozštelovaným karbem a volnoběhem 1200 - to se to pak machruje :))
12:40:36
08.12.2006
Labros
-> King: Ok já to tenkrát pochopil tak že se i udrží, a stejně jednou za čas na virtu někdo napíše, že má super motor, že startuje bez sytiče, nebo ho hned po startu vypne a normálně jede. Což teda podle mě normální není, protože i kdyby mu to nechcíplo po startu tak by mu to cukalo při rozjezdu.
12:38:24
08.12.2006
King
-> Labros: Sice se to při svý skleróze nepamatuju, že bych tě o tom někdy přesvědčoval, ale když už teda zneužíváš moje slabiny, dobrá :) Není to žádný tajemství a samozřejmě to jde, protože obohatit směs přeed startem můžes i akcelerační pumpou. To, že se pak neudrží volnoběh je už jiná pohádka - udržovat motor "naživu" je pak potřeba lehce sešláplým plynem lehkým tůrováním.
12:15:37
08.12.2006
Labros
-> King: Počkej, já si pamatuju, jak jsi mě přesvědčoval, že se dá studenej motor natočit bez sytiče, když pěkně nejdřív napumpuješ plynem benál.. A já od tý doby přemýšlím, jaktože žádnej můj motor zastudena neběží bez sytiče 1
11:56:49
08.12.2006
Vojtik
my jsme takhle blbnuli v dilnách s motorem z kila, co byl na podstavci jako učební pomůcka. Za běhe sme otáčeli rozdělovačem, házelo to luxusní plameny z karbecu a pak nám bouchnul po celý dýlce tlumič vejfuku. Pak ho klempíři zavařili a zkoušeli sme jezdit na všechno možný. V nádržce došel benzín, tak sme tam nalili arvu z mycího stolu a na ní to jelo bezvadně, dokonce i bez kabelů ke svíčkám bez rozdělovače1 žralo to i kofolu, leštěnku na nábytek vyjetej olej, dokonce i jogurt - to všechno se lilo do sání karbecu za plného plynu, ale venku, kam koukala trubka z vejfuku nebylo skoro vidět, pak chcípnul a nešel nastartovat, tak sme připojili bareku 180 Ah z Liazky a za stálého startování a přilévání ředidla do sání motor opět naskočil, ohromě čudil, ale držel se, pak mistr donesl benzín, ten se nalil do nádržky a motor zase běhal jako hodinky1
11:00:59
08.12.2006
Gemini
v mojich zaciatkoch sa mi tiez stalo ze som miesto predzapalu nastavil pozapal a strielalo to do karburatora, normalne plamene :)
20:05:20
07.12.2006
charon
-> King: No, ja mam EDSR. Zatim.
22:01:22
06.12.2006
King
-> charon: Jinými slovy: původně jsi měl rozjebaný jak nastavení předstihu, tak i karburátoru. Řekněme, že předstih je teď v pořádku a volnoběh by měl jít stáhnout na cca 850 šroubem přídavnýho vzduchu na karbu a doladit šroubem bohatosti (menší) - nastavování se pochopitelně dělá na zahřátým motoru tj. s teplotou kapaliny aspoň 70C. Správně nastavenej SEDR by neměl za studena udržet volnoběh (podtrhuju to slovo SPRÁVNĚ :)
18:40:51
06.12.2006
Labros
-> charon: Na studeným motoru se volnoběžný otáčky a emise rozhodně neměřej. Jedině na plně ohřátým motoru.
18:22:41
06.12.2006
Nwkt
-> charon: Volnoběh 1200 otáček 9 já mam tak 850-900
18:10:55
06.12.2006
charon
-> King: To se uvidi, az to fouknu na strobac. Ale dneska sem pozoroval, ze naopak u ohratyho motoru ma volnobeh cca 1200 - 1300 otacek, neni to zas pro zmenu moc? Tech cca 450 otacek bylo na studenym motoru, kdyz sem to ve stredu zkousel natocit bez sytice, jen tak se ten motor prevaloval.
09:36:59
06.12.2006
King
-> charon: Jestli si měl před akcí nastavenej větší předstih, než je zdrávo, pak teďko s nastaveným "lidským" předstihem ti volnoběh pochopitelně klesne. Budeš to muset doštelovat šroubama na karbu. Otázka zní, jestli máš nastavenej zákl. předstih správně4
17:34:06
05.12.2006
charon
Tak uz mi to blafe. Vopravdu byl asi divne natocenej rozdelovac. Ted to chyta na brknuti. Akorat mam volnobeh nejakejch 450 otacek, neni to malo?
22:52:33
04.12.2006
charon
Tak ted uz mozna vim, proc sem mel nastavenej podle rysky predstih 35 stupnu a nioc klepalo a dobre to statrtovalo. Tak sem mel presazenej rozdelovac asi taky, ale jen o kousek.
21:02:22
04.12.2006
spartra
jo koule, to byla řacha, 10 minut jsem měl zalehlý uši1
20:56:53
04.12.2006
pajavlk
-> charon: v pohodě taky sem to poprvé takhle udělal a při startování lítali z karburátoru obří ohnivý koule 1
20:46:34
04.12.2006
charon
Toz zkusim zmenit polohu rozdelovace. Je pravde, ze ja sem to tam proste dal a nic nekontroloval, to v my chytry knizce nepsali. No chybama se clovek uci.
20:43:07
04.12.2006
pajavlk
-> charon: asi špatně nasazenej rozdělovač vyndej ho celej i s tou nohou co má na konci to ozubený kolečko .. vyšroubuj první svíčku strč tam prst toč motorem a až ucejtíš že začíná komprese tak to dotoč až přestane tím máš bajvoko hú a postavení pro zážeh na první válec teďka tam musíš vsadit rozdělovač tak aby ti palec ukazoval na tečku co je na těle rozdělovače nejde přehlídnout když to nepude musíš šroubovákem pootočit s hřídelkou mazacího čerpadla aby si sedlo do drážky v rozdělovači pak tam naházíš kabely podle pořadí zapalování 1-3-4-2 tušim, je to napsaný na hlavě motoru ze strany svíček takže nejdřív zapojíš ten kabel od první svíčky do dírky ve víčku na kterou ukazuje palec a po směru hodinovejch ručiček kabel ze 4týho válce pak ze druhýho a poslední ze 4týho pak začni štelovat předstih
20:33:53
04.12.2006
colaczech
pravdepodobne mas obracene nasazeny rozdelovac.Poprehazuj kabely ke svickam a urcite to chytne.Tusim ze 1 za 4 a 2 za 3.Ale nevim to jiste me se vzdycky podarilo nasadit rozdelovac spravne1
20:32:14
04.12.2006
eRkař
Ono jedna vec je seridt predstih a ta druha tam dat z5 rozdelovac tak jak ma byl a pokud si menil rozvody tak si rozdelovac musel vyndat nebo ho sundat i s prsama ale spatky uz ho nikdy nedas stejne.Rozdelovac se tam dava tak,ze si nastavis rysku na remenici treba na nulu (na prvni valec)a rozdelovac si tastavis aby palec ti smeroval trochu pred dulek ktery je oznaceny prvni valec na lemu rozdelovace a skontrolujes si pohledem do diry pro rozdelovac polohu hridele olej. cerpadla aby ti zapadl do drazky dozdelovace,pri nasazovani se rozdelovac mirne pootoci protoze ma skosene zuby.tak to skus no myslim ze ho mas treba o zub posunutej nebo upne spatne
19:47:08
04.12.2006
charon
Dneska sem konecne dokompletoval motor po vymene rozvodu, tak jsem se jal serizovat predstih. Mam tam novy svicky, elektroda je sestelovana na 0,7 mm, kontakty rozdelovace sem sesteloval na 0,4. Ale za boha nemuzu nastavit predstih aby auto chytlo. Nastavoval sem to podle andrta (nastavit rysku na pozadovanou hodnotu, vytahnout kabel z indukcky, dat ho k hlave a tocit rozdelovacm do mista, kde mi preskoci vyboj mei kabelem z indukcky a hlavou). Napred jsem to nastavoval cca na 5-6 stupnu, pak sem tam dal zpatky puvodni konskej predstih, pak jsem zkousel postupne predstih cca 5 - 30 stupnu zhruba po 2,5 stupne a nic. Akorat to melo prakrat snahu jako by strelit do vyfuku, ale jinak motor ani neskyt. Kde muze byt chyba? Co delam blbe? Dneska jsem dvakrat vymlatil baterku, ted se bude celou noc nabijet a zitra budu pokracovat, ale potreboval bych nejakej tip. Aspon aby se dalo odjet na nejaky poradny serizeni.
Extreme Tyres