skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
1.3mpi dusí se
-> StepaNoFUN: Přesně tak. Snímač zcela ok, koroze na pinu a předpokládám k drátu.
-> Borderer 22.07.25 18:53:46: Oxidace na snimaci teploty a tlaku nasavanyho vzduchu? Taky jsem s tim kdysi bojoval. Ale uz si nepamatuju, co to delalo. Pak jsem i ten snimac menil.
Zatím sama voda až na tohle. Tak uvidíme, jestli to něco vyřeší.
-> Borderer 18.07.25 08:44:56: Něco podobného (ovšem ne totéž) mi dělala na 1,3 Mpi 50 Kw vadná klapka.
Pokud jsem jel na jeden zátah libovolně dlouhou trasu, tak se to neprojevilo.
Pokud jsem zastavil, vypnul motor a ještě před úplným vychladnutím opět nastartoval, začalo to kravit - většinou tak, že si auto náhodně přidávalo otáčky motoru, někdy se mu pak nechtělo nastartovat....
Strašně dlouho mi trvalo, než jsem zjistil kauzalitu toho chování (že se to děje právě a jen po teplém startu).
Vyřešil jsem to tehdy tak, že jsem klapku rozlouskl, vyčistil dráhu potenciometru a opět složil, od té doby se to již nikdy neprojevilo - ani po prodeji vozu kamarádovi...
Pokud jsem jel na jeden zátah libovolně dlouhou trasu, tak se to neprojevilo.
Pokud jsem zastavil, vypnul motor a ještě před úplným vychladnutím opět nastartoval, začalo to kravit - většinou tak, že si auto náhodně přidávalo otáčky motoru, někdy se mu pak nechtělo nastartovat....
Strašně dlouho mi trvalo, než jsem zjistil kauzalitu toho chování (že se to děje právě a jen po teplém startu).
Vyřešil jsem to tehdy tak, že jsem klapku rozlouskl, vyčistil dráhu potenciometru a opět složil, od té doby se to již nikdy neprojevilo - ani po prodeji vozu kamarádovi...
-> Pavel P.. 20.07.25 06:49:16: zajimave... ja taky na nekolika autech a vzdy to sycelo (nekdy vic a nekdy min), ale ono si toho nemusis vsimnout pres hluk motoru, u octy jsem to taky "neslysel" a kdyz jsem zatlacil na netesnou hadici, tak jsem teprv poznal rozdil
Jeste vzpominam, jak kdysi u Ing.Jandy /Cimbu/ mi rikal, ze to sani mi bude v zime sycet, tak jsem teda na nic necekal a hned vymenil tesneni.
Jeste vzpominam, jak kdysi u Ing.Jandy /Cimbu/ mi rikal, ze to sani mi bude v zime sycet, tak jsem teda na nic necekal a hned vymenil tesneni.
-> ajok: ja zadny syceni neslysel a tenhle problem s povolenym sacim potrubim jsem resil na trech feldach.
-> charon 18.07.25 12:36:49: vycisti si klapku a udelaj zakladni nastaveni, jestli to teda peu nezvladne sam
-> Pavel P.. 18.07.25 21:14:39: pak je slyset syceni... o tom nepise

-> Pavel P.. 18.07.25 21:14:39: pak je slyset syceni... o tom nepise
U Mpi se povoluje saci potrubi... podtlak pak vyzere i tesneni a musi se vymenit. Jinak podobne mi blblo cidlo nasavaneho vzduchu na sani za klapkou, byl zoxidovany konektor.
-> Borderer: Asi ti nepomôžem ale pridám sa .Moja 1.3-ka maal opačný problém,náhodne nízký volnobeh.Velmi neochotne reagoval na plyn alebo vôbec,a ak pri tej príležitosti skapal tak nechcel naštartovať,Rozoberam to do šrotu

Mě podoně houpe P106. Vždycky pomůžr vyčistit svíčky, prohlídnou sání na nětěsnosti (porézní hadička, blbě dotažená sponka a pod ... A taky dobít baterku. I když je podle voltmetru nabitá, píchnoit ji na nabíječku pomůže taky. Stejně se mi tenhle jev ale pořád náhodně vyskytuje ... Pak se do křižovatky rozjíždím na 3000 otáček, jinak mi to zdechá. A když už je auto ohřátý, tak to nedělá snad nikdy ... Když je úplně studený tak taky ne. No, pokud něco zjistíš, tak se neostýchej dát vědět ...
Mě takto zlobilo Punto v důsledku netěsného sání.
-> Borderer: U me to tak bylo, protoze na regulator byla napojena hadicka ze sani.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Podívám se, znamenalo by to, že by tekl benzín do sání nebo by nemusel?
-> Borderer 18.07.25 08:44:56: Podobny kundoviny mi delalo Volvo, kdyz byla prdla membranka v regulatoru tlaku paliva.
Kupit rozumne auto a nie feldu? 

Ahoj,
měl bych jednu věc, se kterou si asi úplně nevim rady.
Šmoula začal (nebo aspoň sem si toho všiml) poslední dobou nějak zlobit.
Zcela studený start (když auto stojí 24h+) je zpravidla ok, občas sice jako zcela studené drží 800 nebo 900 otáček, ale jede úplně normálně. Jakmile auto nestihne zcela vychladnout (ráno do práce a odpol z práce), tak to náhodně zlobí:
Motor naskočí jako normálně, ale drží na "sytič" o něco vyšší volnoběh - cca 1050 otáček. Při přidání plynu se citelně dusí a nechce se mu jet. Neobeznámen touto skutečností (autem jezdí normálně manželka) sem se nebyl schopnej rozjet do křižovatky a byl sem za vola.
Nikam nestřílí, nemá divnej zvuk, nevynechává, nehoupe volnoběh.
Tento stav zpravidla trvá, dokud se auto neohřeje na cca 80°C, pak najednou volnoběh spadne tam kam má auto normálně funguje.
A teď k tý druhý věci, už tři dny s tím jezdím do práce s VAGem a:
- řídící jednotka vidí správnou teplotu motoru
- teplota nasávanýho vzduchu taky souhlasí
- lambda sonda sice občas zakopává, ale nějak funguje (osciluje mezi 0-1, jen nepravidelně)
- jednotka bez chyb.
- ve chvíli, kdy to zlobí a odpojím čidlo teploty, nic se nestane
Nápady co dál?
měl bych jednu věc, se kterou si asi úplně nevim rady.
Šmoula začal (nebo aspoň sem si toho všiml) poslední dobou nějak zlobit.
Zcela studený start (když auto stojí 24h+) je zpravidla ok, občas sice jako zcela studené drží 800 nebo 900 otáček, ale jede úplně normálně. Jakmile auto nestihne zcela vychladnout (ráno do práce a odpol z práce), tak to náhodně zlobí:
Motor naskočí jako normálně, ale drží na "sytič" o něco vyšší volnoběh - cca 1050 otáček. Při přidání plynu se citelně dusí a nechce se mu jet. Neobeznámen touto skutečností (autem jezdí normálně manželka) sem se nebyl schopnej rozjet do křižovatky a byl sem za vola.

Tento stav zpravidla trvá, dokud se auto neohřeje na cca 80°C, pak najednou volnoběh spadne tam kam má auto normálně funguje.
A teď k tý druhý věci, už tři dny s tím jezdím do práce s VAGem a:
- řídící jednotka vidí správnou teplotu motoru
- teplota nasávanýho vzduchu taky souhlasí
- lambda sonda sice občas zakopává, ale nějak funguje (osciluje mezi 0-1, jen nepravidelně)
- jednotka bez chyb.
- ve chvíli, kdy to zlobí a odpojím čidlo teploty, nic se nestane
Nápady co dál?