Fabia Mpi - vymena tesnenia pod hlavou

prohledat
61 příspěvků (zobrazeno 51 až 61) od 18.09.2018 do 11.11.2025, založil/a Billislav
řadit dle data
21:09:49
18.09.2018
Milan 136
-> Billislav: lze tam i přes hydroštely dle DP prvést základní nastavení. Šroubky jsou na vahadlech stále
21:07:52
18.09.2018
Billislav
Inak to je dobra otazka,ak by sa pri zrovnavani musel zobrat z hlavy vacsi kus,je schopny to hydrostel dorovnat a fungovat spravne?
21:07:07
18.09.2018
suri
-> MVM: poznám to TPI , tam boli tuším dve tesnenia TEMAC a Tesnila? viem že jedno sa menilo a pri jednom sa len povolili skrutky postupne po jednej a výsledne doťahovali tuším na 75Nm , stade asi táto hodnota čo tu koluje ...niekde by som to našiel
21:06:31
18.09.2018
Billislav
Na Feliciach som taketo problemy nikdy nemal,to je pravda,ale ako citam po nete,s MPi Fabiou nie som ani zdaleka jediny s takymito problemami...Tusim ze moze byt aj to,ze soudruzi museli nekde udelat chybu...Bude tam nejaky hacik,takze bola na to zvolavacka,povodne tesnenia boli nekvalitne? Rocnik auta je 2002.A teda mohli by to sposobit aj presahy,hm,na aute s 90 tisic kilometrami utopene vlozky? To je uz ale robota na ktoru si netrufam,to uz jedine servis mi ostava a investovat...S tou novou hlavou som to presne myslel tak,ze som sa chcel vyhnut variante,ze vsetko porobim a problem bude pokracovat a porazi ma potom,ak by bola predsa len nakoniec varianta ze je niekde prasklina...A viem ze ako pise Suri,ze nakoniec by to nemusel byt az taka robota,ze staci pozret tie presahy,hlavu zrovnat,atd...Lenze mam taku skusenost zialbohu,ze akonahle zacnem zhanat taketo sluzby ako zrovnanie a otlakovanie hlavy napr.,tak zrazu nikto nema cas,vsetko dlho trva,a auto mesiac rozhadzane nepojazdne...Hlavu treba zaviezt,doviezt,atd atd atd...A na zarovnanie by som asi nasiel viacero firiem,ale na otlakovanie,to je uz asi iny level narocnosti na vybavenie...Takto by som mal zlozenu novu hlavu hned a rychla cista robota...No ale necham si teda poradit...
20:48:24
18.09.2018
Tomaso435
-> MVM 18.09.18 20:47:49: tos mě teda potěšil .... 3
20:47:55
18.09.2018
Tomaso435
když už novou hlavu, tak taky nová gufera ventilů. za ty roky ležení ve skladu možná budou spuchřelý... jinak problém v hlavě u mě byl že byla prasklá na místě kde to nebylo normálně vidět... jinak jak píše suri, zkontrolovat vložky zda jsou v rovině a mají předepsané přesahy... prasárnu avšak funkční mužeš udělat i tak že dáš kroužek na vložku a tím ji dorovnáš do dané výšky a na to dáš těsnění... a nebo se do toho pustit trochu víc a vytáhnout vložky ven komplet očistit a znovu usadit....

. s rovnáním hlavy na fabii nemám zkušenosti.. protože tam jsou hydroštely - co to udělá když se hlava srovná?
20:47:49
18.09.2018
MVM
-> suri: Když Fabie Mpi začínaly -nastoupil jsem zrovna po vojně do Škodovky, N těsnění byla svolávací akce a záleží jak to kdo poctivě udělal. Protože rovná hlava,pořádý těsnění a hlavně správně udělaný přesahy jsou základ.. Potom to vydrží dost,do tý doby,leda než to někdo pořádně neuvaří a nepřehřeje.. 4
20:41:17
18.09.2018
suri
-> MVM: sranda je že Felicia túto závadu skoro nepozná - olej vo vode a rozleptané hadice , resp. som to asi ani nevidel ... ktovie či je to tým že felda má dosť "masa" oklo dier na rozvodové tyčky a fabia to tam má komplet vybraté a tým pádom aj to tesnenie nemá veľmi medzi čím tesniť ... tak sa nad tým vždy zamyslím keď to vidím
20:36:47
18.09.2018
MVM
20:24:32
18.09.2018
suri
-> Billislav: problém v hlave nie je na sto percent , je zbytočné meniť ju za inú , stačí zrovnať za 20eur a je pokoj , skôr ako 99% týchto motorov nebude presah na valcoch a výmena tesnenia nič nerieši ... treba urobiť presahy valcov , všetko očistiť , hlavu zrovnať a podľa chuti vymeniť guferá na ventiloch , nové elring tesnenie aj skrutky a bude pokoj .. tesnenia sania aj výfuku podľa potreby , ak pôjde hlava na rovnanie tak musia ísť dole takže treba nové ... všetko halierové položky
20:21:42
18.09.2018
Billislav
Zdravim,rad by som sa tuna na fore poradil,na mojej Fabii MPi 44kW odkedy ju vlastnim mam problem s "vodou",mastna chladiaca,straca sa,podla toho co som sa docital a dopocul jeden z najvacsich problemov tychto motorov,tesnost hlava-motor...Pred par rokmi prebehol jeden pokus,vymena tesnenia pod hlavou,zialbohu,neurobilo sa nic ine len tesnenie,hlava sa ani nezrovnavala,ani netestovala na tesnost tlakom...Robil sa aj preplach chladiaceho systemu,voda sa ale stale masti dalej (pipanie cidla pri spravnej hladine v nadrzke),plus v poslednej dobe sa coraz viac straca (2-3 deci/500km) a nedokazal som objavit ziadny iny unik,vychadzat mi to len na tesnost hlava-motor...Chcel by som spravit este jednu vymenu tesnenia,ale takym sposobom,ze dam teda nove tesnenie,plus viem sa za dobry peniaz dostat k cisto novej nepouzitej holej hlave,dal by som rovno tu (odpada zhananie niekoho na testy a go povodnej hlavy,cakanie,financne naklady atd...).A potreboval by som poradit,ked to uz cele budem mat rozobrate,co by ste doporucili preventivne este vymenit,ako napr. napada ma,zrejme by bolo dobre dat nove tesnenie sacie/vyfukove potrubie,co este ine by bolo dobre urobit? Je mi napr. jasne aj ako laikovi,ze do novej hlavy by nebol dobry napad prekladat povodne stare ventily,tie vsetky dam nove,zistil som ze stoja par euro,originaly,vyfuk/sani e...Co este co sa tyka hlavy by bolo dobre dat nove? Napr. pruziny ventilov? Uvitam kazdu radu,chcel by som aby sa to spravilo poriadne a konecne sa snad tento problem vyriesil...Dakujem...
Extreme Tyres