tečie voda, tečie :-(

prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 30.03.2005 do 29.04.2007, založil/a minno
řadit dle data
17:01:25
29.04.2007
Mishoooo
-> kuko: ja som pouzil prepojky nie origo ale narezane z hadice co ide do chladica... z toho ti vyjdu 2 ks ale este o 1 cm dlhsie ako origo a su prepletane takze dufam ze uz sa nebudu musiet nikdy menit1 ocistit mi to slo ale pekne... som si odrezal taky dlhy pasik smyrglu a zalozil ho z vrchu na trubku a len tahal zlava do prava a naopak...
Popri tom som este odpojil hadicu od pumpy napojil zahradnu a pustil plny tlak... krasne mi to preprachlo okruh 4 no a ten plech to uz som pouzil aj vetsie kladivo bo to som mal uz nervy v prdeli1 inak vtedy som prvy krat okusil ako chuti nemrznuca kapalina3
16:04:14
29.04.2007
kuko
-> Mishoooo:
to hej, mrdacka strasna, tie hadice sa dali ocistit od kamena len z dolnej strany, cize pri nasuvani novej hadice sa to pekne drelo, aj ked som to neustale mazal TF2-kou a vazelinou, tak tam ta hadica sla len velmi tazko, o najdeni spravnej polohy spon ani nehovoriac a ako ceresnicka nakoniec zistenie ze ten plech v mieste hadic nesedi://

skusim ten plech dat opieskovat ze co to povie, ak sa znicia tie pridrziavace tak budem musiet vymyslet alternativu na tie brzdove trubky
11:16:33
29.04.2007
Mishoooo
-> kuko: ja som tiez zachranoval origo.... ale ta vymena je fakt porod... pokial nemas dvihak... hlavne ked tam das normalne srobovacie pasky tak ti zas nesedi ani origo plech... proste jezko v klietke1
08:23:19
29.04.2007
kuko
-> Tomáš SK:
takze zachranit origo hovoris, no aspon viem co mam zhanat
23:50:43
28.04.2007
Tomáš SK
vyzeravat = vystrihnut
23:50:06
28.04.2007
Tomáš SK
-> kuko: Krycie plechy ani nespominaj, som skoro chytil infarkt pri pokuse o montaz! Lava strana sa este po dopilovani dala, ale napravo vobec nesedia otvory na sroby a kedze mam navyse hadicu po olejovom chladici, tak budem musiet vyzeravat otvor. No celkovo ten pravy plech je zmetek.
17:45:14
28.04.2007
kuko
dneska som absolvoval tento proces vymeny 4 spon a bol to porod na 4 hodiny, som rad ze to mam za sebou

ten pozdlzny kryci plech z druhovyroby ako tu niekto spominal nepasuje? budem potrebovat novy lebo na tomto stavajucom by sa pieskovanim mohli nadobro znicit drziaky brzdovych trubiciek

nechcel som zakladat nove vlakno ked sa to tu uz raz riesilo
09:55:24
03.04.2005
Gryzly
-> minno: Tož já se jdu kouknozut jestli mi odstává nebo ne.
09:50:35
03.04.2005
minno
-> Gryzly: ha ha, mne neodstáva vôbec136
09:41:53
03.04.2005
Gryzly
-> minno: No nějak jsem to tam natočil už se moc nepamatuju a oddělávat se mi to nechce. Ale ten plech odstává možná 5mm od podlahy.
23:17:56
02.04.2005
Hanz - zrušená registrace
Jo a já si to zopáknu akorád na jiném místě: těď jsem dorazil domu a u kola loužička. Vyzbrojen baterkou jsem se začal pídit po příčině. No a našel jsem, u motoru jak je tam nasvorkovaná ta hadice co odchází pod auto. Lépe to neumím vysvětlit okolo motoru se moc neviznám, mam od toho postříkanej i blok což nechápu no zejtra budu moudřejší :-)
19:43:50
02.04.2005
minno
no nič, už som to vyriešil. spony som otočil šróbami vodorovne pod prepojkami a tú vypuklinku na tom krycom plechu čo má zachádzať medzi tie dve trubky som sklepal do rovna aby tým sponam nezavadziala a je to super, plech som založil a nič neodstáva, a už ani voda netečie :-) no paráda :-)
11:24:12
02.04.2005
Hanz - zrušená registrace
No já jsem tuto nepříjemnost taky dělal a myslím že šroubama to mám tak nějak na strany a plech napasovanej, trošku hold odstává ale jen malinko 6
10:46:30
02.04.2005
minno
-> Gryzly: ako si dával ten plech keď si dal tie šrobovacie spony, lebo mne tam dosť zavadzajú. keď ich natočím šrobmi do boku nedá sa to zakrytovať kvôli podtlakovej hadici a keď to dám šróbmi dodola ten plech musí trochu odstávať a nedolieha tak pekne.
23:27:02
31.03.2005
Gryzly
-> King2: No mě se to stalo asi tak po roce co jsem jezdil s Favo motorem a expanskou z Feldy, tak jsem si říkal že to snad vydrží a vydrželo. Ťuk ťuk ťuk.
20:33:43
31.03.2005
PeterP136
-> King2: A co tak si skusit "vejmrd" v podobe obrusenia rurok dratakom, natretia ich koncov synorexom, nitrocelulozkou a potom sa na takuto hladku a cistu rorku znazit navliect tie prepojky s vypletom :). Tie bez vypletu isli v pohode ale tei bez vypletu sa pekne branili. nakoniec som ich tam nejako narval (pre istotu som zabudol navliect na prvy raz dostatok pasok :)) ). A toto vsetko so styrmi prepojkami :).
20:22:19
31.03.2005
minno
no boli to tie pasky :-) chytil som sa toho predsa len dnes, aby bol pokoj. jedna paska bola na jednom mieste prehnita, tadial to aj tieklo, zvysne tri boli dobre a nehrdzave. vymenil som vsetky 4 za tie srobovacie spony a uz netecie :-) prepojky som tam mal origo bez vypletu, aj som ich tam nechal, su v dobrom stave. kupil som sice nove prepojky (tiez bez vypletu, s vypletom nemali), ale vymienat ich a robit si milion dalsich zbytocnych problemov s chladiacim systemom by ma fakt nebavilo. no a ked stare su ok, tak fakt zbytocna praca...
no a inac trubky su OK, kryci plech OK, len tie pasky sa uz hodilo vymenit.
no a pod autom som si tak dlho uz fakt davno nepolezal :-) len ten kryci plech som tam akosi nemohol naspat nahodit, stale mi tam zavadzala ta sprosta hadica od podtlaku, akosi som ju nemohol pomestit okolo tych prepojok a uz som to potom nechal tak, lebo sa zacalo stmievat a ja nemam v garazi elektriku. no a dost nafigu som robi pod autom, hodila by sa jama :-) zajtra to musim dorobit. ako ma ist ta hadica okolo tych prepojok?
17:53:16
31.03.2005
King
Dobra, mas kliku :) Ja jsem ty propojky dostal darem a kdyz mam moznost udelat si pakarnu s vypoustenim vody a vejmrdem v podobe vymeny tech propojek, taxi si tu pakarnu proste udelam :) Ono kdyz v zoufalstvi lovis kazdou netesnustku v chlazeni s 2x vyssim pretlakem, nez obvyklych 0,04MPa, tak to radsi udelas poradne, protoze vim, co je to kilometrova prochazka pro vodu pri ceste do prace :)
11:59:17
31.03.2005
Gryzly
-> King2: No já ale nevypouštěl vubec vodu a ty nový šroubovací pásky jsem jen protáhl za tou hadicou a todáhl, akorát se musej natočit tak aby moc nezavazeli tomu krytu.
10:03:07
31.03.2005
King
2 gryzly: Ono kdyz uz to tam tece, tak se ty propojky musej sundat, trubky ocistit a nejsem tak bohaty, abych tam znova cpal 20let starou zpuchrelou hadici :) So ce tyce materialu - ta propojka je tak kratka v porovnani s tloustkou steny propojky, ze pouziti hadice s vypletem na tyhle pozici mi prijde lehce paranoidni i pro vozitka s vyssim tlakem v chlazeni4 Mam normalni defaultni hadice bez vypletu v kombinaci s expanzkou z fobije a poslednich 60tkm no problem. Pokud teda nepocitam originalni praseci kolinko u topeni, ktery to diky stari nerozdejchalo :)
00:03:56
31.03.2005
Gryzly
-> minno: To se mi taky stalo. prorezla mi ta eska páska a tekla mi z toho voda. ty pásky jsou tam 4 a já jsem tři jen sundal aniž bych je omotával. Podle mě budou ty gumy dobré a budou jen prorezlé ty pásky. já je jen vyměnil a je to v pohodě víc jak rok.
23:24:14
30.03.2005
PeterP136
-> minno: Ja som tie s vypletom bez problemov zohnal v elite. Akurat su asi 3x drahsie nez bez vypletu. Nadrz ma staru hadicu len s jednou vrsvtou gumy, ktora je opletene rovnako ako hadica k posilovacu brzd. Tie dvojvrstvove su lepsie a trvanlivejsie. A o tych dvoch dierach nic neviem. Ja som tam mal len jednu, ale zato velku :))). A este kopu strku :), preto mi vlastne zhnili tie rurky, zvonku.
21:52:45
30.03.2005
minno
-> Johny Death: v tvrdosine pri hlavnom namesti ked ides smerom na namestovo, tam je taka ta velka ostra zakruta do kopca a pred tou zakrutou ked odbocis doprava tak hned za potokom je ta predajna.
21:43:15
30.03.2005
Johny Death
coze a kde ta mototechna je? at mam kam chodit kdyz draha nebude mit cas .)))
20:39:45
30.03.2005
minno
aha, tak taketo s vypletom :-) a tie na nadrzi su len s vypletom zvonka?
budem ich musiet kupit, snad budu mat tie lepsie. teraz som objavil jednu fajnovu mototechnu v tvrdosine, ktora tam vraj je uz peknych xx rokov a zatial sa mi tam paci :-)
btw. na co su na tom plechu tie dve dierky? ci len na to aby mala kadial voda kvapkat pri poskodeni prepojok?:-)
20:35:09
30.03.2005
minno
-> PeterP136: kryci plech je zdravy, aj rurky by mali byt dobre, tak snad to budu len tie prepojky.
20:35:08
30.03.2005
PeterP136
-> minno: Vo vnutri. Niektori tomu vravia dvojvrstve, to akoze vnutro je z gumy, na tom je vyplet a este na tom jedna vrstva gumy. Tie bez vypletu sa pri 135/6 pri predpisanom pretlaku 0,1MPa (ak sa nemylim) mozu vraj nepekne nefuknut a ktovie co este.
20:33:32
30.03.2005
jack51
->minno: ne je to guma+výplet+guma, ale když jsem je kupoval sehnal jsem jenom obyčejné10
20:32:14
30.03.2005
Mishoooo
-> minno: 3 4 1
20:31:36
30.03.2005
PeterP136
A este ak budes menit ten kryci plech (ak ho mas deravy), tak novy som kupil len plochy (takze nedosadal kvoli skrutkovacim prepojkam) a kratky (takze mam vpredu asi 15cm rurky nekryte) a este aj pozinkovany (takze na nom ani synorex extra ktovieako nedrzal, ale to ma mozno na svedomi najlacnejsia syntetika na tom synorexe a vlasten sa to odluplo len na jednom mieste, takze mozno problem s ocistenim :) ). No uz som ticho. :))
20:30:16
30.03.2005
minno
-> Mishoooo: neseeer161
20:28:45
30.03.2005
minno
-> PeterP136: s vypletom zvonka? take ako su aj prepojky na nadrzi?
20:28:17
30.03.2005
Mishoooo
-> minno: Inak chlapi... nieco vam prezradim... toto forum je lenkrici manever aby sme si nevsimli ze mu netrafili presny odtien farby...2 4
20:27:08
30.03.2005
PeterP136
-> minno: Tak dufaj, ze je to len rozpadnutymi prepojkami. Na svojom rv 88 boli este v pohode, ale zato rurky boli derave. Tesnilo to uz len hrdzou. Po prebruseni dratakom vo flexe mala najvacsia diera asi 10x1cm :). Nakoniec som kupil staru rurku zo skodovky a z nej narezal dva kusy, takze mam teraz pod autom 4 prepojky. A odporucam kupovat len prepojky s vypletom. Aj ked pre liatinove hlavy vraj stacia aj bez vypletu.
20:18:42
30.03.2005
jack51
Jo v pohodě, akorát origo jsou zapáskovaný a je lepší tam dát ty šroubovací spony - chce to sice trochu snažení to tam narvat, ale jde to
20:15:03
30.03.2005
minno
ak sú tam prepojky a sú u mňa problémom práve tie tak to je supeeer... dajú sa normálne kúpiť?
20:12:08
30.03.2005
jack51
Jo jsou tam dvě gumové propojky. Taky mě to začalo téct, bohužel až po nalití nového fridexu10
20:04:42
30.03.2005
minno
v nedeľu večer som spravil 60km, teplota vody OK, auto šlo do garage, včera večer (pondelok) kuknem pod auto a tam mláčka, kuknem do nádržky a akosi nevidím vodu :-( tak som tam dolial destilačku, nechýbalo jej tam až tak veľa, lebo sa zjavila hneď keď som začal liať, tipujem že ubudlo tak 0.6L.
Ľahol som pod auto a zistil som, že mi to kvapká v strede z takých dvoch dierok čo sú na tom krycom ochrannom plechu trubiek. čo sa s tým mohlo stať, kedže to začalo vytekať až keď auto stálo (na zemi bolo cca toľko koľko chýbalo v nádržke)? podlahu som utrel, dnes prídem do garáže a to isté, vytečené cca pol litra za jeden deň. teraz cez týždeň na to nemám čas no a zaujímalo by, čo by s tým mohlo byť. budem musieť cez víkend zhodiť ten plech a kuknúť na to. sú tam niekde tie trubky spájané?
Extreme Tyres