skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Demontáž ložiska v klice - 742
03:53:54
02.02.2010
02.02.2010

Bobesh
Mě stačilo nasunout starou mrkev do lágru a jemným krouživým páčením ho pomalu vylomcovat ven.
00:37:59
02.02.2010
02.02.2010

m8rinek
nedavno se to tu resilo, ja to delam flexou, ncimene chleba a nejaka tyč asi bude fungovat taky
23:41:31
01.02.2010
01.02.2010

Klubko_
-> Magiver: kdyzs vycetl vazelinu, tak tos mohl vycist misto vazeliny i chleba. Destrukcni, funkcni metoda je narezani flexou a rozbiti sekacem.
23:15:15
01.02.2010
01.02.2010

havlik
přibodovat matici a zašroubovánim šroubu vysunout
23:14:07
01.02.2010
01.02.2010

Magiver
Zdravím,
mám v garáži právě venku motor z auta a dělám "drobné" opravy. Přitom bych rád vyměnil i to kuličkové ložisko v klice (6202 2RS).
Problém je, že nevím jak nejlépe na to - přípravek dle Andrta nevlastním a nerad bych ublížil klice například nějakým nevhodným klepáním přípravkem K1 (kladivo menší)
.
Koumání jak ložisko "chytnout" nějakým dostupným nářadím zvenčí (za vnější kroužek) se zatím nesetkalo s úspěchem.
Zkoušel jsem už i metodu co jsem vyčetl někde snad tady na virtu - naplnit prosotor za ložiskem vazelínou a vytlačit ložisko poklepem přes starou mrkev... No jediným výsledkem bylo vyražení boční krytky ložiska - samo se nepohlo ani o kousek.
Destrukci ložiska si zatím nechávám jako nejkrajněší možnost - jestli znáte nějaké elegantní a rychlé řešení, prosím poraďte.
mám v garáži právě venku motor z auta a dělám "drobné" opravy. Přitom bych rád vyměnil i to kuličkové ložisko v klice (6202 2RS).
Problém je, že nevím jak nejlépe na to - přípravek dle Andrta nevlastním a nerad bych ublížil klice například nějakým nevhodným klepáním přípravkem K1 (kladivo menší)
.Koumání jak ložisko "chytnout" nějakým dostupným nářadím zvenčí (za vnější kroužek) se zatím nesetkalo s úspěchem.
Zkoušel jsem už i metodu co jsem vyčetl někde snad tady na virtu - naplnit prosotor za ložiskem vazelínou a vytlačit ložisko poklepem přes starou mrkev... No jediným výsledkem bylo vyražení boční krytky ložiska - samo se nepohlo ani o kousek.
Destrukci ložiska si zatím nechávám jako nejkrajněší možnost - jestli znáte nějaké elegantní a rychlé řešení, prosím poraďte.