skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lambda karburator
02:17:25
22.01.2010
22.01.2010

Zaki
-> COL: ja myslim, ze ten graf potvrdzuje to, co hovoris - stupa zataz, stupa lambda, teda chudobna zmes
19:55:17
19.01.2010
19.01.2010

Acryll
-> COL:
prave preto by to chcleo charakteristiku LEKRa, ale podla toho co som o nom precital by mala byt jeho charakteristika podobna ako na obrazku, tzn pri ciastocnom zatazeni ochudobnuje, pri zatazi obohacuje, len zatial som ani nikde neobjavil ani zakladny pomer Lambda, ani podobny graf ako som zverejnil ... asi nezostava nic ine, len vlastne meranie
...
prave preto by to chcleo charakteristiku LEKRa, ale podla toho co som o nom precital by mala byt jeho charakteristika podobna ako na obrazku, tzn pri ciastocnom zatazeni ochudobnuje, pri zatazi obohacuje, len zatial som ani nikde neobjavil ani zakladny pomer Lambda, ani podobny graf ako som zverejnil ... asi nezostava nic ine, len vlastne meranie
...22:18:48
18.01.2010
18.01.2010

COL
-> Acryll:
volnobeh je nejlepsi seridit podle analyzatoru spalin.
Udaj o bohatosti na volnobehu ale nijak nevypovida o tom, jak se pak chova pri plne otevrenych klapkach.
Charakteristika karburatoru (pokud tedy mluvime o solex systemu) vypada spis presne opacne, nez na tom tvem obrazku. S vysokou zatezi ma pak tendenci spis chudnout. Ale na techwebu je u clanku o karbecu zatezovaci zhrakteristika EDSRu a tam se to, myslim, placa stale kolem 1.
volnobeh je nejlepsi seridit podle analyzatoru spalin.
Udaj o bohatosti na volnobehu ale nijak nevypovida o tom, jak se pak chova pri plne otevrenych klapkach.
Charakteristika karburatoru (pokud tedy mluvime o solex systemu) vypada spis presne opacne, nez na tom tvem obrazku. S vysokou zatezi ma pak tendenci spis chudnout. Ale na techwebu je u clanku o karbecu zatezovaci zhrakteristika EDSRu a tam se to, myslim, placa stale kolem 1.
22:05:46
18.01.2010
18.01.2010

Acryll
-> Gemini: pravda, ale na volnobehu je bohata zmes vyhodou v tom, ze potlacuje iste neziaduce vplyvy, tym ze dokaze rychlo horiet,a tym je mozne aj nastavit vyssi predzapal.
Charakteristika karburatora sa vsak meni so zatazenim aj tak, ze pri ciastocnom zatazeni sa zmes ochudobnuje, a tym sposobuje usporu paliva,lenze zase chudobna zmes hori pomalsie, treba usposobit predzapal, atd ... ale od toho je rozdelovac, a sice stupa teplota vyfukovych plynov, ale pri ciastocnom zatazeni to nevadi, a vo vysokej zatazi je ziaduca bohata zmes, aj kvoli vykonu, a aj chladeniu .... inak charakteristika karburatora by mala vyzerat nejako takto:
Charakteristika karburatora sa vsak meni so zatazenim aj tak, ze pri ciastocnom zatazeni sa zmes ochudobnuje, a tym sposobuje usporu paliva,lenze zase chudobna zmes hori pomalsie, treba usposobit predzapal, atd ... ale od toho je rozdelovac, a sice stupa teplota vyfukovych plynov, ale pri ciastocnom zatazeni to nevadi, a vo vysokej zatazi je ziaduca bohata zmes, aj kvoli vykonu, a aj chladeniu .... inak charakteristika karburatora by mala vyzerat nejako takto:
21:57:47
18.01.2010
18.01.2010

Acryll
-> rsvancara: Lambda=1 sa pouziva vzdy pri vstrekovani, kvoli katalyzatoru, ktory je pri tomto pomere najucinejjsi… a ako je vidiet na grafe niektore zlozky sa menia do chudobnej, ine do bohatej …
21:06:41
18.01.2010
18.01.2010

Gemini
-> Acryll: lambda klesa (zvysuje sa bohatost) od urcitych otacok so stupajucou zatazou (ochrana motora)
20:57:33
18.01.2010
18.01.2010

rsvancara
Ideální poměr je fakt 1 (aby vyšly nejlíp emise) - tím netvrdím, že motor bude mít nejlepší výkon co z něj jde dostat ....
19:40:40
18.01.2010
18.01.2010

Acryll
Ma niekto moznost zistit na kolko sa ma nastavit pomer Lambda pri volnobehu, napr pri LEKRi?
na emisnej mi tvrdil, ze to ma byt okolo 1, co si myslim, ze nebude az tak pravda...
alebo nema nahodou graf ako sa meni lambda v zavislosti od zatazenia ?
na emisnej mi tvrdil, ze to ma byt okolo 1, co si myslim, ze nebude az tak pravda...
alebo nema nahodou graf ako sa meni lambda v zavislosti od zatazenia ?