rozdelovac

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 27.12.2009 do 28.12.2009, založil/a jendo - zrušená registrace
řadit dle data
22:48:46
28.12.2009
ferrari
-> Ultim: Tak ja viem, veľa sa tu už riešilo, ale kto to nájde? Iba ten, ktorý približne vie, kde to je...no ale si dobrý, fakt dobrý - klobúk dole.
Inak, ono som to nevnímal ani tak ako zníženie výkonu, ale bolo to presne, ako príliš obohatená zmes = ťažkopádne...
21:01:02
28.12.2009
Ultim
-> ferrari: To uz se taky resilo,je to dane tim ze ten ohrev dela smes vice homogenejsi tj. palivo se vice promicha se vzduchem, com muze pri prechodech zajistit jeji lepsi zapaleni. Na druhou stranu zahrata smes ma mensi hmotnost pri stejnem objemu,takze se ji tam dosta nim. proto je to tak lenivnejsi. Ale co ja vlastne vim... Cti forum,tam se toho dozvis 4
15:11:01
28.12.2009
ferrari
-> jendo: No, ani ja nechápem, ako to spolu súvisí, ale celkovo po zapojení vyhrievania sania som mal pocit, akoby sa obohatila zmes...teoreticky to tak môže byť, lepšie sa na stenách sacieho potrubia odparuje a teda je teoreticky bohatšia...
A hej, po zapojení vyhrievania som mal pocit, akoby motor zlenivel...ale zasa má plynulé prechody, čo predtým nebolo...predtým som mal výkonovú dieru:
skoda-virt.cz/cz/.../1085 09-vacka-254-254-f-50kw-ka rbec-sedr-motor-favo?poffs et=0
11:55:25
28.12.2009
jendo - zrušená registrace
-> ferrari: to znamena ze ked si zapojil vyhrievane sanie tak motor zoslabol??bo ja to mam tiez zapojene ale aky ucinok to moze mat na podtlak to fakt nechapem
11:35:42
28.12.2009
ferrari
-> Gemini: už som poštudoval :-)
-> Ultim: máš pravdu, to som ale nečakal, že ten podtlak je tam iba na veľmi obmedzený rozsah zaťaženia...iba pri väčších otáčkach a minimálnom plyne...hm, potom ale naozaj nechápem, ako sa mi to tak veľmi mohlo prejaviť...
-> jendo: no,mne to aktuálne tiež nič nerobí, ale ke´d som mal (ešte nedávano) nezapojený výhrev sacieho potrubia, tak so 105kovým rozdeľovačom to bol dosť citeľný rozdiel, motor šiel lepšie do otáčok...akonáhle som zapojil výhrev sania, už to bolo jedno, či je podtlak zapojený, alebo nie...zaujímavé...
10:58:30
28.12.2009
Gemini
-> ferrari: studuj studuj, to treba :)
23:12:47
27.12.2009
-> ferrari: no ja som skusal odpajat podtlak a nic som nezistil islo to tak isto ako ked je zapojeny
23:10:53
27.12.2009
ferrari
No nič, idem študovať :-( ale ak funguje podtlk iba pri málinko otvorenej klapke a vyšších otáčkach, tak potom nechápem prínos odpojeného podtlaku...ale mne to bolo výrazne cítiť v širšom spektre otáčok a plynu...
23:03:36
27.12.2009
ferrari
-> jendo: Ale nie...len som chcel povedať, že podtlak v saní je...no ale, som si prečítal ten odkaz a teraz som trochu na pochybách...isté ale je, že keď som ešte nemal zapojené vyhrievanie sania, tak odpojenie podtlaku znamenalo omnoho živší ťah a to nielen pri čiastočne otvorenej klapke, ale aj pri plnom plyne...takže sa mi zdalo logické, že som tým odpojením podtlaku znížil predstih pri väčšom (plnom) otvorení škrt. klapky...

No a ten pomer otáčok je 2:1 motor:rozdeľovač..teda, dúfam, bo už si tu niesom ničím istý 8
23:03:30
27.12.2009
Ultim
-> ferrari: Coze??? COZE???
-> jendo: Neboj vytvori,rozdil je minimalni... Ten pomer je 2:1...
22:54:02
27.12.2009
-> ferrari: ja nemam fiter box ale hrusku to znamena ze mne sa podtlak nevytvori nikdy????
22:51:33
27.12.2009
a este taka otazka pozna niekto pomer otacok motor rozdelovac???
22:47:07
27.12.2009
ferrari
Určite je podtlak pri plnom plyne malý? A kedy by už bol väčší? Malý?? Tak skús zavrieť nátrubok filterboxu rukou, či je podtlak malý...Teda, dúfam, že sa ten podtlak odoberá nad klapkou, bo to je kľúčové...ale kukám Andrta a podtlak pre rozdeľovač sa odoberá nad klapkou...tesne nad zavretou klapkou musí byť podtlak minimálny, až žiadny...čo by ho tam vytvorilo?
21:36:41
27.12.2009
Ultim
-> ferrari: A tys to cetl ten muj odkaz? Bylo tam jasne psane,ze podtlak ktery ovlada UFO je regulovan otackama a polohou klapky. Pri plne otevrene klapce je podtlak v sani tak maly ze by nemel prekonas silu te pruzinky. To neni muj vymysl,ale shodlo se ne nem vicero lidi. Samozrejme pokud se bavime o skoda karbecech,kde je otvor pro podtlakovku tesne nad zavrenou klapkou.
Navic jsem si procetl i ten tvuj odkaz a tam je to taky napsane...
upraveno 1x, naposled 27.12.2009 21:48:34
21:19:27
27.12.2009
ferrari
Chlapi, a kde sú bodky a čiarky? Kto to má potom lúštiť, "čo chcel básnik povedať"?
A ste si istí tým, že pri plnom plyne podtlakovka neúčinkuje? Povedal by som, že naplno...

Aj ja som kedysi jazdil na kontaktnom 105kovom rozdeľovači so zákl. predstihom 7st s odpojeným podtlakom...a rozdiel bol kua poznať! Fakt ale je, že ako som zapojil vyhrievanie sania (zdanlivo nesúvisiace), tak už to bolo jedno, či je, alebo nie je zapojený podtlak...treba skúšať, ale je to divné, bo ja mám aktuálne už aj Favo zapaľovanie a mal som brutálne vysoký predstih (neviem koľko, no štartér to nevládal pretočiť - motor ho vracal), šlapalo to super; ale som predstih zmenšil (kvôli štartom), ale motor šlape cca rovnako...neklepal ani s brutálnym predstihom, ani teraz...podtlak zapojený...
18:49:49
27.12.2009
noo cital som to diik a tak ma napadlo neda sa nejak prerobit ta podtlakovka tym padom by bol vecsi rozsah predstihu ci to netreba???
17:28:19
27.12.2009
Ultim
-> jendo: skoda-virt.cz/cz/.../1213 82-odstrediva-regulacia-co -to
To si precti,pokud jsi to jeste neudelal. Jinak uz tu bylo nekolikrat receno ze podtlakovka pri plne akceleraci nema zadny vliv. Ta funguje jen v rezimu castecneho zatizeni.
16:58:27
27.12.2009
a skusal som odpojit podtlak previezol som sa a nic to nerobilo tak isto ako aj pri zapojenom podtlaku ziadny rozdiel
16:57:45
27.12.2009
-> Matthes, záškodník z TechWebu: stav rozdelovaca vole ziadne nova cievka vycisteny premazany.a cital som zopar prispevkov tu na skodavirte a kazdy pise ze ked je predstih maly ide lepsie v malych otackach a ked je velky ide lepsie vo velkych otackach a u man to je presne naopak akurad ked je maly ze motor nezaklepe tak netaha skoro vobec a regulacie neviem v akom su stave s tym som nic nerobil
16:42:28
27.12.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
A stav rozdelovace? Ja jezdim kontaktni rozdelovac s odpojenym podtlakem.
16:41:14
27.12.2009
zdar borci mam otazku ktora regulacia prva ucinkuje odstredivka alebo podtlak??bo mam taky problem mam favo motor a favo rozdelovac lenze ked rozdelovac nastavim tak aby motor neklepal tak netaha a zasa ked zvysim predstih tak napr na dvojke vo volnobehu ked zosliapnem plyn tak zaklepe a dost ale zasa motor ide ako utrhnuty ale len do urcitych otacok vo vyssich otackach zasa netaha asi od 3000-3500 prestavaju otacky zasa stupat mam dojem ze to je podtlakom je to mozne???
Extreme Tyres