skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
cejchovani teplomeru Rapid
00:30:57
16.10.2009
16.10.2009

Wolfino
-> Klubko_: Kdyz jsem shanel budik , tak v PALu mi rekli ze vnitrek je stejnej. Akorat pak nechapu proc ma mit jiny cidlo. Rapid ma mit udajne svoje ........ kdyz tam das to co ti prodaj jako 120kovy, tak to ukazuje nesmysl. Ackoliv mi v palu rekli ze existuje jenom favoriti a 120kovy(mysleno cela rada) Ja tam treba mam cidlo co jsem sehnal v kelly jedine jine nez bezne nabizene.
00:14:31
16.10.2009
16.10.2009

Klubko_
-> Wolfino: jj, no ja si prave myslim, ze ten vychylovaci system je hodne podobnej, ne-li totoznej ze
sma jsem si uz delsi dobu chtel tenhle obrazek nakeslit a dnes se mi to povedlo 
sma jsem si uz delsi dobu chtel tenhle obrazek nakeslit a dnes se mi to povedlo 
23:26:40
15.10.2009
15.10.2009

Wolfino
-> Klubko_: Tohle je snad nejlepsi rada. Diky. On vlaste vnitrek by mel byt stejny.
Jinak dekuji vsem. Jde o to ze se to tu pred cca rokem resilo jako varici rapid 130 a tak se potrebuju neceho chytit. Nevedel jsem jestli to ato je prehrate nebo ne. Spolehat se na funkcnost komponent neni mozne. Budik mam novy a cidlo je snad spravne taky. Jeste jednou diky
Jinak dekuji vsem. Jde o to ze se to tu pred cca rokem resilo jako varici rapid 130 a tak se potrebuju neceho chytit. Nevedel jsem jestli to ato je prehrate nebo ne. Spolehat se na funkcnost komponent neni mozne. Budik mam novy a cidlo je snad spravne taky. Jeste jednou diky
13:23:38
15.10.2009
15.10.2009

Klubko_
-> Wolfino: a co takle?
ja mam raficku za normalnich okolnosti na hranici bilyho (v tomhle pripade cernyho pole),coz podle kulatyho budiku ukazuje +-80°C, v kolone mi to vyleze kousek dal, rekl bych k tem 90°C dal jsem se nastesti zatim nedostal.
ja mam raficku za normalnich okolnosti na hranici bilyho (v tomhle pripade cernyho pole),coz podle kulatyho budiku ukazuje +-80°C, v kolone mi to vyleze kousek dal, rekl bych k tem 90°C dal jsem se nastesti zatim nedostal.
12:19:43
15.10.2009
15.10.2009

Nwkt
-> Peťa Klíč: Hmm mam fáčkový čidlo a ručičku mam před zelenym polem na kulatym budíku a to mam termostat 88°C
12:17:39
15.10.2009
15.10.2009

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
-> Wolfino: andrt píše:
Nejvýhodnější provozní teplota je asi 75 až 105°C, popř. 85 až 115°C u vozu Škoda 135L, 135GL, 136L, 136 GL, Rapid 135, Rapid 136. Toto pásmo je vyznačeno na stupnici bílou (plnou) barvou.
Nejvýhodnější provozní teplota je asi 75 až 105°C, popř. 85 až 115°C u vozu Škoda 135L, 135GL, 136L, 136 GL, Rapid 135, Rapid 136. Toto pásmo je vyznačeno na stupnici bílou (plnou) barvou.
12:13:40
15.10.2009
15.10.2009

petr s
-> Wolfino: Normální teplota 85 stupnů je v polovině bílého pole projdi si návod k obsluze
12:10:25
15.10.2009
15.10.2009

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
-> Wolfino: no nnechtěl jsem vstupovat do diskuze, ale skutečnost je taková, že ten přístroj JE pouze orientační. liší se čidla, liší se budíky, v rámci výrobních tolerancí, v rámci modelových řad. jak již padlo, čidla jsou záměnná. a mají různé parametry. pak svou roli taky hraje únava budíku (vracecí pružinka). obecně platí bílé pole = ideál. já mám termostat na 82°, v rapidu, 136. pokud nejsou tropické teploty a nejedu s plynem na podlaze, ručička se mi drží těsně před bílým polem. když jsem měl problémy a vařilo to, ručička byla tak ve 2/3 bílého když vyvařilo. takže je to opravdu pouze orientační měřák. pak, nevím co je na tom pravdy, ukazuje jinak ve vodě, jinak ve fridexu, takže pak i poměr směsi má vliv na to co ti ukazuje budík.
pokud bys chtěl mít ten měřák ocejchovanej, vezmi laboatorní teploměr, doma v kastolu dej vařit vodu, zapoj čidlo k budíku. při 82° by mělo ukázat na začátek bílýho pole (dle mě). pokud ne, vezmi mrňuňatý kleštičky, chyť jima opatrně osku ručičky a ručičku opatrně pootoč.
co se týká větráku chladiče - ten nespíná v závislosti na teplotě vody v motoru ale v chladiči, takže souvislost hledat nejde.
edit - pak je především věcí řidiče si na svůj měřák zvyknout a vědět JAK mu ukazuje.
pokud bys chtěl mít ten měřák ocejchovanej, vezmi laboatorní teploměr, doma v kastolu dej vařit vodu, zapoj čidlo k budíku. při 82° by mělo ukázat na začátek bílýho pole (dle mě). pokud ne, vezmi mrňuňatý kleštičky, chyť jima opatrně osku ručičky a ručičku opatrně pootoč.
co se týká větráku chladiče - ten nespíná v závislosti na teplotě vody v motoru ale v chladiči, takže souvislost hledat nejde.
edit - pak je především věcí řidiče si na svůj měřák zvyknout a vědět JAK mu ukazuje.
11:10:52
15.10.2009
15.10.2009

Wolfino
Polozim otazku jinak
Jakym teplotam odpividaji jednotlive cejchy na pristroji (rysky, rozsah bileho pole atd.)
Potrebuji zjistit zda auto je nebo neni prehrate. A zaroven zjistit funkcnost chld. systemu a jeho jednotlivych komponent. Prosim jen soudne odpovedi, neradit jak se s tim mam vyhrat. Dekuji. Dale prosim, pokud nevim, neodelam chytreho, neodpovidam. Nize uvedene odpovedi povazuji za neadekvatni.
Anebo se mi snazite rict, ze je to pouze orientacni ? To snad ne, nejakou presnost by merici pristroj mit mel.............
Jakym teplotam odpividaji jednotlive cejchy na pristroji (rysky, rozsah bileho pole atd.)
Potrebuji zjistit zda auto je nebo neni prehrate. A zaroven zjistit funkcnost chld. systemu a jeho jednotlivych komponent. Prosim jen soudne odpovedi, neradit jak se s tim mam vyhrat. Dekuji. Dale prosim, pokud nevim, neodelam chytreho, neodpovidam. Nize uvedene odpovedi povazuji za neadekvatni.
Anebo se mi snazite rict, ze je to pouze orientacni ? To snad ne, nejakou presnost by merici pristroj mit mel.............
10:35:26
15.10.2009
15.10.2009

COL
A co chces slyset? Jednak, co senzor to original, navic favo ma snimac ve stejnem pouzdre, ale s jinymi parametry (ukazuje to s nim jinak) - ale temer nikdo to nerozlisuje, takze ve spouste 120 & spol. uz takovy snimac jezdi a ukazuje jinak.
Proste zmerit. Udaje o spinaci dochlazovani budou v knizce. Ovsem je umisten zcela jinde - na chladici. Takze dotaz, pri jake poloze rucicky spina, je nesmysl protoze teplota v miste, kde je senzor na rucicku je jina nez u toho spinace. A rozdil tech teplot zavisi na tom jestli jedes/stojis, na okolni teplote, otackach....
A jestli te zajimi jen polohy (a ne teploty), pri kterych se neco deje - tak pro polohu, kdy otvira termostat, sleduj rucicku po vyjeti, jakmile zacne klesat, otvira se termostat. V pripade spinace zastav s teplym motorem, toc tak 3000ot/min a bez se podivat kdy sepne, pak se vrat a koukni na rucicku.
Proste zmerit. Udaje o spinaci dochlazovani budou v knizce. Ovsem je umisten zcela jinde - na chladici. Takze dotaz, pri jake poloze rucicky spina, je nesmysl protoze teplota v miste, kde je senzor na rucicku je jina nez u toho spinace. A rozdil tech teplot zavisi na tom jestli jedes/stojis, na okolni teplote, otackach....
A jestli te zajimi jen polohy (a ne teploty), pri kterych se neco deje - tak pro polohu, kdy otvira termostat, sleduj rucicku po vyjeti, jakmile zacne klesat, otvira se termostat. V pripade spinace zastav s teplym motorem, toc tak 3000ot/min a bez se podivat kdy sepne, pak se vrat a koukni na rucicku.
10:14:25
15.10.2009
15.10.2009

Klubko_
-> Wolfino: rekl, bych, ze to nikdo nevi.
09:32:15
15.10.2009
15.10.2009

Wolfino
To jsou odpovedi !!!. Ja jsem se ptal jak je cejchovany rapidacky budik, nemam zbytecny cas chut ani penize na laborovani, proste potrebuju slyset odpoved jak je cejchovany rapidacky budik............... je tu nekdo kdo vi jak je cejchovany ten rapidacky? Dekuji za presnou a seriozni odpoved! Nepotrebuju poradit jak to mam obejit, to umim ale z nejakeho duvodu to nechici delat. Diky za pochopeni!
07:31:37
15.10.2009
15.10.2009

kubo980
Tak si tam daj cajchovany odsleduj to na nom a potm si podla neho ocajchuj ten rapidacky

00:10:21
15.10.2009
15.10.2009

Wolfino
Ja prave potrebuju vedet priktere poloze otevre termostat a kdy sepne vetrak. To auto ma rozhozene chlazeni a potrebuju odskouset jak termostat , tak saharu. Vysledovat si to umim, mne zajima kdy to ma co delat.
19:09:46
14.10.2009
14.10.2009

peti
-> Wolfino: sleduj rucicku a to uvidis kedy otvori termostat a kedy zapne vetrak to pocut
15:09:29
14.10.2009
14.10.2009

Nwkt
To záleží jakej máš termostat a jaký máš čidlo na chladiči
11:02:34
14.10.2009
14.10.2009

Wolfino
Zdravim. Jak je znamo , tak hranate budiky nemaji cejchovany teplomer. Je tam jakesi tajemne bile pole. Tak mi poradte v jakych polohach rucicky se co odehrava (otevreni termostatu, spusteni sahary)
Diky
Diky