nebo bez silikonu a v tom jednom místě na poslední dotah víc přitáhnout šrouby
nebo bez silikonu a v tom jednom místě na poslední dotah víc přitáhnout šrouby
hlavně tu lištu sem netrefil.....ach zlatej uchýlkoměr
mít ho není problém....jinak mě to začalo dělat už po týdnu co jsem ho oživil (kurňa to byla taky akce.....)těsnění si sedne a už to teče.....teda kape...mokvá
no ...to je jedno
ale když už to tak je tak bych to aji už nechal...přeci jenom...než mít v motoru emulzi a pak čistit celý motor od šlichty k vůli prdlímu těsnění tak to raději risknu a ten silikon vyzkouším....důležité je, že ikdyž to nepomůže neteče mi to tak, že bych musel dolívat litry vody.....

, ale na druhou stranu pořád váhám....ale přesahy se mi fakt nechce znovu dělat
jako proudem mi to neteče..jenže když ten motor je tak pěkně natřený do střibrné barvy tak mě ta rez z okrajů těsnění deptá

Ale neteklo nam to ani s cervenym. Na tu dacii sme to nandali jeste za mokra a hned sme jeli. Ale u rozumnyho auta bych pockal nez silicon trochu alespon na povrchu zavadne. Zas by ale nemel ztuhnout komplet... Jinak bych nenanasel jen 20cm ale radej na celou delku/obvod.

Kazdopadne bych ten okruh netlakoval dokud bude silicon mokry 

...né opravud motorový silikon by nešel na hlavu to ne jen na dosedací plochu bloku vs. těsnění a jen na délku asi těch 20cm s šířkou nepřesahující 3mm. Motor šlape jak má a nikdy sem nevařil ani mi nepodfouklo u žádného motoru 742....jen tady sem to nevychytal...myslel jsem, že lišta je rovná, když prošla cnc frézou, ale byla v regálu a na ní další palice z litiny a tloušťka lišty je 1cm...takže asi to vzalo za své...
Tak ze hlava potom nesla sundat... Ted na sluzebni Dacii sme to taky tak resili 

(což mi je jasný) zkuste se nad tím zamyslet....
mám jistotu, že mi zřejmě těsnění nepodfoukne
při stavbě byla deformovaná- prohlá lišta z cnc frézy což jsem nevěděl. Moje myšlenka je jen na tu dosedací plochu asi 20cm dát na blok VELMI tenkou vrstvu širokou asi jen 3mm a na to dát nové těsnění.....co si o tom myslíte....vím, že to košér není, ale řekněte jestli je to opravdu blbost nebo by to nemělo nic udělat...?