Příčina divného zvuku

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 18.09.2009 do 20.09.2009, založil/a Hrabosh
řadit dle data
20:57:29
20.09.2009
Hrabosh
-> Petkar1: Ten nemám a z fotek mi přijde, že se tam nevleze ... ale s těma odpadníma trubkama by to snad šlo.
19:33:14
20.09.2009
Petkar1
-> Hrabosh: Hele a co použít ten origo MPi plast?? Jinak co se týče odpadních trubek, měl jsem takový sání ještě na SEDRu a žilo to, nic se netavilo:) viz foto
zvětšit Příčina divného zvuku - obrázek od Petkar1 vložen 20.09.2009 19:33:14
18:46:16
20.09.2009
Hrabosh
-> LiMaK - 742 forever: 120 FiltrBox jsem měl na LEKRu taky (viz fotky v profilu). Já jsem jenom zvětšil a zkulatil díru na karbec, výškově se to upravovat nemuselo.
Ted tam mám ale MPi (ne BMM) a to má díru menší (průměr 55mm), a navíc tam zavazí převody motorku regulace klapky. Teda asi by to šlo, ale myslel sem, že koupit hadici s filtrem bude jednodušší ...

-> ferrari: MPi čko tam je. Vzduchovej filtr tam bude co nejdřív ...

Ted mě napadlo udělat sání z trubek na odpad ... jde jen o to, jestli vydrží teplotu v motorovém prostoru.
12:34:00
20.09.2009
U-Geen
-> LiMaK - 742 forever: spis MPi ne?
12:30:39
20.09.2009
LiMaK - 742 forever
-> ferrari: co jsem pochopil z id karty, ma tam jednobod vstrik.

no ale to snad neni problem udelat filtrbox. kdyz jde 120filtrbox s ovalnou prirubou na sedr predelat na kulatou diru na lekr, tak podle me je uz jen kruček k BMM. sice ho trochu limitije ty obludné sací svody, ale na muj vkus tam ma jeste porad dost mista....jako origo filtrbox filda tam nenarve, to je fakt, ale jak rikam, skoda 120 tubus se dá smrsknout na cca 5cm na vysku.
11:15:34
20.09.2009
ferrari
Presne-presne, čože máš za prípravu zmesi a prečo nemáš filter? To by som neriskoval tak jazdiť...
14:06:18
19.09.2009
LiMaK - 742 forever
A proc tam nenarves klasickej skoda 120 filtbox?

teda ja tam mam fabku na lekru, jeste vyrovnany sani podložkou. uprava 120 tubusu zpocivala ve vyrezani kulate diry na karbec, misto ovalne na sedr a
pak výškové zpracování, což je provedene tak, že jsem uřezal celou horni čtvrtinu tubusu a dovařil místo ní takový zplacatělý plech.Teda jako tu čtvrtinu přimo nad karbem, ten zbytek kde je filtr je zohlý dolů blíž k bloku aby nezavazel.

tubus sedí na karbecu, celkově je tubus o cca 5cm tenší, takže se vleze mezi karb a kapotu bez problemu...a navic tam cpu klasickej filtr skoda 120 za 36 korun bo kolik :-)

uprava trvala cca 4 hodiny i s nalakovanim a montaží, material stal hovno, bo plech je pouzity ze stare pocitacove skrine a kotouč do flexy nepocitam. Jo a zapomel sem , vařil jsem to klasickou elektrickou svareckou, jen s malyma elektrodama. CO by bylo vhodnejsi vzhledem k tloustce plechu, ale i tak když to umis, jde to udelat. a mas klid ne?!
jen napad.
13:25:18
19.09.2009
Hrabosh
Výfuk sám o sobě to IMHO nedělá, protože tam byl i předtím společně z Favo motorem (a LEKRem) a takovej bordel to teda nedělalo.

Zkusím co nejdřív vyřešit ten vzduchovej filtr. Přinejhorším aspon klasické "punčoškové řešení" ... to zas bude ostuda: "Dobrý den, chtěl bych dámské podkolenky průměr 55mm" :-)

Ideální by byla nejaká gumová hadice z jinýho auta se stejným průměrem, ale nemužu nic takovýho najít :o(
12:22:18
19.09.2009
LiMaK - 742 forever
-> David29: a má ho kratkej....teda kratsi nez facko...

facko ma delsi trubky mezi tlumičema | :-) 3

ale na vyfuk bych to vubec nehazel, protoze muj motorek jede lip s klasickym skodou vyfučkem, pak nasleduje komplet facko vyfuk,podobnej ak ho ma -> Hrabosh: a potom v tesnem zavesu je nejakej domo robo nerez kravaovy vyfuk, s tim to jede nejhuř....

samozrejme v tichosti vyhrava fako vyfuk

-> Hrabosh: sazel bych to na sání, dela to peknej bordel....jo a nejezdi bez filtru dluho, ja tak za 2 mesice odrovnal motor...prachem a listím se vybrousil |:-)
10:29:32
19.09.2009
David29
-> one007: Krátkej vejfuk nemá určitě... má komplet z fáčka 4
10:12:43
19.09.2009
one007
vies preco ti to robi? mas kratky vyfuk,nemas dostatocny tlak a preto ti vydava taky cudny zvuk
09:57:47
19.09.2009
Hrabosh
-> Klubko_: To by se mi dost ulevilo. Bojím se toho, jestli nemám přeložený rozvody ... 12 čepů sem sice kontroloval, ale jestli je to ta sada se zápichem o zub mimo, tak je mi to prd platný. Sem kokot, že sem si to nezkontroloval.

Nicméně když se mi kdysi podařilo přeložit rozvody na Favo motoru, tak to sice taky dělalo divný zvuky, ale hlavně to naprosto tragicky nejelo! Výš jak 4000 otáček ani náhodou a byl sem rád, když sem vyjel kopec.
09:53:16
19.09.2009
Klubko_
ono i sani vytvari hluk. Veril bych tomu, ze az nasadis nejakej "filtrbox" to ztichne
20:42:56
18.09.2009
Hrabosh
Nazdar :-)

Konečně jsem si vyplnil kartu vozu, takže že se jedná o Garde s motorem Felicia si můžete přečíst přímo tam.

Mám problém, který spočívá v tom, že když je motor v záberu, vydývý auto zvuk, jakobych měl děravej, nebo netesněj výfuk. Přitom na volnoběh to nedělá a když to protočím na neutrál, tak to taky nedělá.

Dělá to jen při zátěži a ten zvuk přímo závisí na poloze škrtící klapky. Co myslíte, že to může způsobovat?

Jinak zatím tam nemám žádný vzduchový filtr ... myslíte, že to může být tím? Že tam prsotě není žádný vzduchový vedení ke klapce? Nebo jsem spíš nekde přehlídl malou netesnost ve výfuku a děla to prostě výfuk?

Jinak ten motor je tam chvíli ... dělá to od začátku a než jsem ho nasadil, měni jsem rozvody ... měl jsem ty rozvody komplet vyhozený ven, vřetně zdvihátek, tyček, čepu vahadel ... měnil jsem taky gudfera na dříkách.

Máte nekdo nějakej nápad? Vím, že tu s tou Gardovkou píšu dost často (až by se dalo říct otravuju :-) ), ale s tímhle si nejak nevím rady. Díky.
Extreme Tyres